1 september, Hong Kong 
Saturday, September 1, 2007, 06:54 PM - China
Vandaag vertrek ik richting Hong Kong om mijn visum te verlengen. Dit kon op geen enkele manier in Shanghai gebeuren dus dan moeten wij maar naar het buitenland.

Eerst vlieg ik naar Shenzhen net boven Hong Kong en dan pak ik de bus naar het trein station en dan richting Hong Kong.
Ik heb daar een hotel geboekt voor 30 euro de nacht. Had niet helemaal opgelet wat ik geboekt had dus heb net even de reviews zitten lezen en het wordt er echt alleen maar aangeraden om daar te slapen. Dat is het enigste wat ik ga doen dus dat komt mooi uit!

Ik ga dan Maandag Hong Kong bekijken en dinsdag ook een beetje en vertrek richting Shenzhen in de namiddag om daar nog even te kijken en dan lekker weer naar huis en stagelopen.

Hier laat ik het nu even bij en dan de volgende keer een uitgebreid verhaaltje!
  |  related link

26 augustus, stage begonnen! 
Sunday, August 26, 2007, 07:23 AM - China
Dag lieve lezers,

Ik heb eindelijk internet in mijn appartement. Was uit eindelijk zo geregeld maar daar was ik na mijn stage te lui voor!
Elke dag sta ik om half 8 op om te douche, eten aankleden om richting mijn stage te gaan.
Ik stap dan om half 9 in een metro die helemaal vol zit. Ik schuif dan aan aan het begin van de deur en dan moeten er nog mensen bij. Iedereen duwt en het is af en toe snik heet. Ik heb het zoiezo warm hier en kom eigenlijk altijd met een zeiknat shirt op mijn stage aan!
Helemaal in pak laat ik nog even zitten.
Mijn pantalon ga ik straks ophalen en dan laat ik of een heel pak maken of nog een extra broek!
Mijn stage is van 9 tot 6 met 1 uur pauze. Echter het personeel is zo ijverig dat ze gewoon nog een uur langer blijven. Zodra de baas weg is gaan zij ook weg. Heel anders dan in Nederland.
Heb tot nu toe alleen maar uitleg gekregen met power point presentaties en andere dingen.
Het is een groot bedrijf en alles is gestandaardiseerd.

Deze week zijn er nog een paar mensen uit Nederland aangekomen. Ik ken ze allemaal niet zo goed maar dat komt allemaal nog wel. Iedereen gaat een beetje in de buurt van mijn appartement wonen volgens mij. Aantrekkingskracht!

Rick komt hier de 28ste aan en Barry de 1ste. Gisteren is eindelijk Barry zijn bed aangekomen dus die kan ook lekker slapen maar dat heeft 3 uur geduurd voordat het hele bed in orde was. Ook is de klep van de wasmachine stuk gegaan maar met een chop-stick kan je het deurtje ook gewoon openmaken!

Nu ga ik nog even de koelkast schoonmaken en dan kunnen wij er tot eind januari tegen aan!

Owja nog even wat anders, omdat Debbie helemaal goed zit met haar werk gaan wij waarschijnlijk begin volgend jaar zuidoost Azi met zijn tween onveilig maken!
Dan probeer ik eind januari weer terug te zijn in Nederland!

Ik ga nog wat foto's proberen te uploaden maar dat zien jullie dan wel verschijnen met een linkje boven aan de pagina!
  |  related link

16 augustus, Stage!! 
Thursday, August 16, 2007, 11:20 AM - China
Ok mensen er is weer een heel boel gebeurt zins mijn komst in Shanghai.

Ik heb nu een stageplek bij Expeditors International. Ik begin er maandag al en moet in pak. Dat is op zich niet zo erg maar moet dan wel even een paar bloezen en pantalons erbij kopen. Ik denk dat ik ze op maat ga laten maken. Over een week laat ik die wel zien als ik ze heb op foto.

Ondertussen zijn mijn moeder en broertjes ook weer thuis aangekomen. Ze hebben het hier best naar hun zin gehad. Dat vertellen ze je waarschijnlijk allemaal zelf wel een keer met een kopje koffie. Ze hebben eigenlijk al meer van het land gezien dan ik heb!

Vandaag zou ik het contract gaan tekenen van mijn nieuwe appartement. Het appartement is net zo groot als het appartement in Beijing met nog een studeer kamer erbij. Het is eigenlijk best wel gezellig, het moet alleen even schoon gemaakt worden voordat wij erin kunnen. In eerste instantie zal ik er alleen zitten en later komen Rick en Barry aan. Het wordt vast heel erg gezellig. De huur is wel veel hoger dan in Beijing. In Beijing betaalde wij 440 euro per maand. Hier ga ik 700 euro betalen. Nog niet veel maar veel meer dan in Beijing natuurlijk.
Dit was ook een van de grotere appartement die ik kon krijgen voor 700 euro, anders werd het een soort appartement dat mij doet denken aan een vakantie in Noord-Spanje. Eigenlijk een beetje zoals ons appartement was in Cap d'Agne.
Nu heb ik 160 vierkante meter om in te bewegen en dat doet mij goed. Hopelijk vinden Rick en Barry dat ook!

Het verhaal hierboven begon met 'ik zou vandaag'. Hiermee doelde ik op het gegeven dat ik er eigenlijk vandaag in wil of anders morgen. Maar dan moet ik wel kunnen betalen en dat lukt niet. Waarschijnlijk had ik gisteren teveel geld opgenomen om vandaag nog iets op te nemen. Bank kon mij alleen helpen als ik een paspoort had en die krijg ik pas morgen weer terug. Dus morgen ga ik nog een keer proberen te betalen en het appartement te betrekken. Hopelijk lukt het!

Map Shanghai.
Hier is een map waarop mijn appartement en stage goed te zien zijn! Mijn appartement is bij het station Zhongtan Rd. Groene metrolijn en dan boven in de kaart rechts van het midden. Mijn stage is aan de zelfde lijn richting het zuiden bij Yan'An Rd (w).

Als jullie op de foto site van mij kijken zijn er een hele boel dingen verdwenen. Dit komt omdat er te weinig ruimte is en ik ruimte aan vrij maken ben.

Nu ga ik even relaxen en een spelletje spelen denk ik!

Laterzz lieve lezers en laat een berichtje achter als jullie vragen of opmerkingen hebben!

Ok mensen hier even een linkje, een linkje van ons huis in Shanghai!
  |  related link

10 augustus, stage zoeken 
Friday, August 10, 2007, 12:33 PM - China
Zozo, ik ben in Shanghai aangekomen. Heb lekker het Holliday Inn geboekt als sommige van jullie wellicht weten als jullie de lap tekst hebben gelezen van de vorige keer.
Ik heb 2 stages gevonden, 1tje bij Expeditors International en de andere bij PTL group. Ik heb eigenlijk al voor Expeditors International gekozen omdat het mij veel leuker lijkt dan PTL group. Als ik bij Expeditors International stage ga lopen kan ik veel leren hoe grote organisaties in elkaar zitten.
Bij PTL group doe ik een paar projecten en het bedrijf komt een beetje rommelig bij mij over. Ik ga er nog eens goed over nadenken en maak een beslissing aan het eind van de week. Dan heb ik nog lekker 2 dagen!
Fotos van Shanghai blijf ik jullie nog even schuldig, ook omdat ik niet veel fotos maak. Als je wilt weten hoe Shanghai eruit ziet moet je mijn fotos maar even terug kijken van mijn mei vakantie.

Ik zit dit tekstje bij de Starbucks te tikken in de hoop dat hier internet zou zijn maar dat is er niet helaas. Alleen een netwerk waar ik eerst moet inloggen en zo dus dat valt ook weer tegen.

Mijn grootste zorg nu is mijn visum, deze loopt maandag af en ik moet hem dus verlengen of het land uit. Ik zou dan even naar Hong Kong moeten gaan maar ik weet nog niet of dat nodig is.
Probeer van Expeditors de documenten te krijgen waarmee ik een nieuw visum kan aanvragen voor 6 maanden want dan zit ik gecoverd tot eind januari en dan ben ik van plan alweer thuis te zijn.

Nu ga ik maar weer even bellen met die mensen van Expedtors want zo schiet ik niks op. Ik kan het waarschijnlijk wel verlengen voor 1 maand met de goede documenten maar die heb ik volgens mij niet helemaal. Duim maar voor mij!

LaterZZZzzzZZZzz


::UPDATE::
Expeditors International gaat het waarschijnlijk niet worden vanwege mijn visum, ben ze aan het mailen en bellen voor een oplossing!

  |  related link

5 Augustus 
Sunday, August 5, 2007, 01:29 PM - China
Dit is mijn laatste volle dag in Beijing, morgen vertrek ik richting Shanghai om daar stage te gaan lopen.

Vandaag heb ik helaas Debbie op het vliegtuig moeten zetten naar Nederland, wij hebben samen een fantastische tijd gehad en het waren 3 mooie weken. Jammer dat de tijd zo snel gaat. Wij hebben heel erg veel van Beijing kunnen zien gelukkig en alles gedaan wat wij wilde doen.
Ik zal even beginnen waar Debbie de vorige keer gestopt was. Was misschien een beetje een kort stukje maar er was niet genoeg tijd om alles te kunnen doen wat wij wilde doen!

Maandag
Debbie voelde zich nog steeds niet helemaal oke met haar buik helaas, hadden gehoopt dat het over zou zijn maar het mocht niet baten. In de namiddag besloten wij om toch maar wat te gaan doen.
Een Hutong tour met een riksja. Ik opgezocht waar wij heen moesten en in een taxi gestapt.
Onderweg stonden wij in een file voor een ongeluk en zagen de lucht boven ons veranderen van blauw tot zwart. Een riksja ritje zat er niet in.
maar shoppen. Wij waren vlak bij Wangfujing dus dat kwam mooi uit want daar staan veel winkel centra.
Daar hebben Debbie en ik lekker rond geneusd tussen alle prullaria en souvenirs. Heb een rode pot gevonden die maar 50.000 euro koste en er waren ook potten aanwezig waar je in Nederland een villa mee koopt. Ongelofelijk maar indrukwekkend.
In de Lonely Planet lazen wij dat het ophalen van de vlag een hele ceremonie is. Wij 2 poncho's gekocht en richting het rode plein gelopen. Daar aangekomen allemaal Chinezen die foto's van de vlag aan het maken zijn en rustig staan te wachten tot de ceremonie begint.
De ceremonie viel een beetje tegen, er kwamen 10 mannen voorbij, de vlag ging naar beneden en iedereen liep weg! Was dat even indrukwekkend!

Dinsdag
Wij hadden vroeg de wekken gezet maar voordat wij echt aan de gang waren was het zo een paar uur verder. Wij hadden gepland om naar het Summer Palace te gaan. Eerst even wachten tot Debbie haar buik het eten verwerkt had en toen zij wij richting het Palace gegaan.
Het was helemaal niet zoals ik mij kon herinneren. Ik herinnerde alleen een hele lange gang met water er om heen. Niet een hoge berg met tempels erop en verkleed kamers zo groot als kastelen.
Allemaal heel erg indrukwekkend, vooral de tempel die aan de buitenkant helemaal versierd was in boeddha's.
Debbie en ik waren helemaal doorweekt van het zweet voordat wij boven waren en dat bleef zo maar doorgaan helaas, het was erg lekker weer maar niet echt makkelijk met de drukkende sfeer.
Hebben in een tea-house lekker thee gedronken en genoten van het uitzicht terwijl het buiten een beetje miezerde.
Wij hebben de hele palace gezien maar waren het tegen 5 uur helemaal zat en zijn richting huis gegaan.
Debbie wilde graag bij een Italiaan eten, zou beter voor haar buik zijn. Wij hadden er 1tje uitgezocht maar die was zo duur dat wij eindigde bij een Mexicaan.
Hier waren een groep Argentijnen een verjaardag aan het vieren, gepaard met taart en een Pinjata die stuk geslagen moest worden. Erg vermakelijk om te zien. Debbie heeft zitten genieten. De volgende reis gaat als het aan Debbie ligt naar Zuid-Amerika!

Woensdag
Na de lekkere maaltijd van dinsdag had Debbie's systeem een paar problemen om alles goed te laten verlopen, geen groot probleem maar wij waren zo wel weer langzaam op gang.
De eerste bestemming was de Lama Tempel. Lijkt veel op het Pavilion alleen het is mooier onderhouden en daardoor veel kleurrijker dan de Pavilion. Hier word elke boeddha aanbid die ergens voor staat. Allemaal heel erg mooi om te zien. Vroeger hebben de monniken hier gestudeerd en hier is een paar honderd jaar geleden een nieuwe boeddhistische stroming ontstaan. Een heel erg mooie tempel om gezien te hebben.
Hierna hadden wij nog wel zin om iets anders te willen doen, wij zijn toen vertrokken richting de Drum tower.
Voor de trouwen lezers met een goed geheugen, hier ben ik al eens een keer geweest en je had er een erg mooi uitzicht.
Ik heb Debbie boven op de toren mooi kunnen uitleggen hoe BJ eruit ziet aangezien je aardig in het midden van de stad staat.
Nadat wij de drums hadden horen spelen hebben wij een Hutong tour gedaan, hebben de oude huizen van belangrijke mensen gezien en hoe een oude courtyard eruit ziet met oude spullen van de mensen die er vroeger woonde.
Uiteindelijk zijn wij afgezet bij het Houhai park en hebben er een rondje omheen gelopen en wat gedronken op het dak terras.
Wij wilde al een paar dagen naar Beihai park maar het kwam er elke keer niet van. Nu wij toch in de buurt waren hebben wij ook even door het Beihai park gelopen. Ook hier staan allemaal tempels en andere aanbid dingen voor elk soort geloof ongeveer. In het midden staat een groot soort klok voor de komst van de paus een paar decennia geleden.

Donderdag
De avond dat wij terug kwamen van de ceremonie van de vlag naar benden halen heb ik via de China Culture Club een excursie geboekt voor de muur en de Ming tombes. Wij zouden dan naar het zelfde stuk muur gaan als ik met school ben geweest en naar de tombes waar oude keizers begraven lagen.
Wij lekker vroeg opgestaan, hadden de avond van tevoren alles al voorbereid dus het was douchen aankleden wegwezen maar wij presteerde het toch om eigenlijk te laat te zijn.
Gezien het verkeer mee zat hebben wij vrij snel de plaats van bestemming kunnen vinden.
Met de bus anderhalf uur rijden. Is altijd leuk om het binnenland te zien en ook dit keer weer!
Eenmaal aangekomen wordt je belaagd door verkopers met van alles en nog wat. Als je tegen de ene zegt dat je geen shirt wil staat er 1 achter om je een shirt te verkopen!

Bij de ingang hadden wij een keuze, een heel belangrijke keuze, een keuze die ons voor de rest van de dag zou kunnen achtervolgen, het was 1 van die keuzes die je voor de rest van je leven blijven achtervolgen!

De trap of de lift. Debbie zei heel moedig de trap want ik ben hier gekomen om de muur te beklimmen en dat zullen wij doen. Het werd dus de trap.
Was heel erg lange trap met heel veel treden aangezien wij 500 meter ophoog moesten klimmen. Om de 50 meter stond een bordje dat je er eigenlijk nog niet was en verder moest, heel erg leuk.
Onderweg een goede foto kunnen maken van de krekels die hier zitten en een herrie maken samen. Ze zijn ongeveer zo groot als een klein potje zout en maken een takken herrie, als ik tijd heb zal ik de filmpjes op Youtube zetten.
Helemaal doorweekt op de muur aangekomen door het zweet zijn wij naar het westen gelopen omdat ik het oosten al had gezien.
Het is een erg mooi stukje muur en wij hebben weer allemaal foto's zitten maken en je kan (helaas niet zo goed) op de foto's zien hoe de muur over de bergrug loopt.
Na een half uur op de muur gelopen te hebben kwamen wij aan bij de stoeltjeslift die wij maar naar benden genomen hebben om tijd te winnen en droog in de bus te kunnen gaan zitten.

Op naar de lunch, echt Chinees maar heel erg lekker, er was rekening gehouden met het feit dat wij geen Chinezen zijn!

Richting de Ming Tombes. Het heet Ming omdat het in het Ming dynastie is gemaakt en al de keizers er liggen van het Ming dynastie. Totaal liggen er 13 van die gasten die allemaal keizer zijn geweest en een graftombe hebben.
Volgens het geloof moet de tombes in het noorden beschermd worden door bergen en in en zuiden moeten ze een vrije doorgang hebben richting de zee. De plek van de tombes is daarom in een soort vallei en heel erg mooie ligging.
De weg naar de tombes is heel erg lang met aan beide kanten van de weg stenen beesten die of staan of zitten en zo wacht houden op het tombe gebied. Vroeger was het hele gebied een no-go area voor al de Chinezen en daar stond de dood straf op.

De tombe die wij bezochten was van de laatste keizer geweest en was er rond 1600 erin gezet. Samen met zijn 2 vrouwen. Zag er allemaal erg indrukwekkend uit, ik had alleen verwacht dat het er mooier zou uitzien en meer versiersels. Het was allemaal heel erg leeg.
Zijn nog naar het museum gegaan en daar liggen al de stukken die ze gevonden hebben in de tombes met allemaal goud en jade enzo. De overige tombes zijn allemaal niet opengemaakt omdat ze nog even willen wachten tot de technologie vergenoeg is om het goed te kunnen onderhouden zoals het was.

s'avonds hebben wij eindelijk weer bij de Arabier gegeten, dit hebben wij een aantal keer geprobeerd met mijn ouders maar het mocht niet baten want het restaurant was elke keer dicht.

Vrijdag
Deze dag moesten wij naar de Verboden stad. Debbie voelde zich nog niet helemaal goed maar wij zijn er toch voor gegaan. Wij hadden een taxi chauffeur die niet wist hoe hij naar de Verboden stad moest rijden.
Eenmaal daar aangekomen eerst een galerij bekeken die er netjes uitzag. Debbie heeft nog zitten twijfelen om iets te kopen.
De Verboden stad viel een beetje tegen, stond veel in stellages. Allemaal renovaties voor de Olympische spelen. Ook werden Debbie en ik een beetje moe van al die duwen de Chinezen. Wij hebben toen snel alles bekeken en zijn naar Bocata Bocata gegaan bij Sanlitun. Hebben daar een heel erg lekker broodje gegeten en zijn daarna naar huis gegaan.
Wij moesten ons opmaken voor een Kung-fu show. Dit bleek een heel erg leuke show te zijn met heel veel spektakel en heel erg groot. Het podium leek elke scene steeds maar groter te worden!
Hierna hadden wij afgesproken met Frank en zijn vriendin om te gaan stappen. Dit ging echter niet door helaas omdat ook Frank zijn vriendin niet helemaal lekker was.
Debbie en ik hebben lekker iets gegeten bij Annie's en zijn daarna naar Suzie Wong gegaan.
Hier was een FHM feestje aan de gang dus er werden overal foto's gemaakt en het was erg gezellig.

Zaterdag
Debbie haar laatste dag in China. Wij hebben lekker een beetje uitgeslapen en zijn met de fiets gaan shoppen voor souvenirs. Eerst even richting de Carrefour, terug naar huis en op naar het treinstation. Ik had namelijk nog een kaartje nodig voor mijn treinreis maandag richting Shanghai. 50 euro voor een rit van 1500 kilometer en lekker in een eigen cabine.
Hierna eerst even naar de Starbucks want dat zouden wij nog even doen voordat Debbie zou vertrekken.
Daarna naar Chaoyang market geweest, Yashow geweest en allemaal souvenirs gekocht voor het thuisfront.
Hierna wilde wij gaan eten, zaten eigenlijk aan Alameda te denken maar dat is niet doorgegaan omdat er niks lekkers op de kaart stond.
Debbie zou trakteren en het was haar laatste dag dus wij zouden een romantisch en lekker diner hebben. UIteindelijk is het het Tapas restaurant geworden en wij hebben heerlijk gegeten!

Zondag
Debbie helemaal ingepakt en klaargemaakt voor het vliegtuig. Zijn lekker richting het vliegveld gegaan en hebben Debbie in gecheckt. Eigenlijk mag ik niet verder dan de ingang van de incheckbalie maar ik ben er toch gekomen.
Debbie haar vlucht had wederom vertraging dus wij hebben nog iets gedronken samen en afscheid genomen. Nu zie ik haar in het echt pas weer in december. Hopelijk kunnen wij dan een beetje gaan rondreizen hier in de buurt!

Maandag
Vandaag vertrek in naar Shanghai met de trein om 19.38. Heb het Holiday Inn Express geboekt voor 25 euro de nacht en ga op bezoek bij 2 stage bedrijven.

Hoe het allemaal gaat aflopen krijgen jullie nog allemaal te lezen. Nu ga ik verder mijn koffers pakken en mij opmaken om te verhuizen.

Wij hebben natuurlijk weer het een en ander aan foto's gemaakt, ik heb ze een beetje in stukjes verdeeld dus hier zijn ze!
Penglai Pavilion
Summer Palace
Chinese Muur en Ming Tombes
Verboden Stad
Lama Tempel
  |  related link

Met zn alllen!  
Monday, July 30, 2007, 04:59 AM - China
Fototjes!!
Foto's 18 juli
Foto's 19 juli
Foto's 25 juli

Vrijdag avond is Tony aangekomen vanuit Penglai.

Zaterdag
Na een redelijk relaxte ochtend zijn we naar het Beijing Natural History Museum geweest. Veel gezien over de oerknal, dinosaurrussen en andere rare beesten. Hierna naar het Chinese acorbaten theater gegaan, om kaartje voor de show te kopen. Helaas waren alleen de duurste kaartjes nog over, dus hebben we (zo Nederlands als we zijn) alvast kaartjes gekocht voor zondag avond. Hierna lekker gegeten bij een Perzisch restaurant. Nog even het nachtleven van Beijing bekeken en moe ons bed ingerold.

Zondag
Wederom een rustige ochtend, hierna naar de Temple of Heaven gegaan. Een mooi en groot 'park' waar diverse tempels staan. Hier werden vroeger offers gegeven voor een goede oogst. Mooie tempels gezien en lekker in het park erom heen in de schaduw gewandeld.
Hierna naar de acrobatenshow. Een fantastische show met een snel tempo en veel oh-en-ah-momenten van verbazing! Echt een hele indrukwekkende show. Hierna hebben we Peking eend gegeten in een van de bekendste/beste restaurants in de stad. Een goed restaurant, waar de geroosterde eenden naast je tafel worden gesneden om zo op de grote ronde schijf in het midden te belanden. Heerlijk gegeten (met stokjes uiteraard) en hierna wilde Chris zijn bowlingkunsten even aan de rest van de fam tonen, dus op naar de bowlingbaan! Chris heeft mooi zijn kunsten kunnen vertonen, hoewel hij bijna werd ingehaald door z'n moessie!

Maandag
Uiteraard weer een rustig ochtendje en hierna naar Silk Street geweest. Dit is een heel groot soort winkelcentrum waar ze allemaal kleine stalletjes hebben met van alles en nog wat. Ze verkopen zo goed als alles nep en je wordt constant aangesproken om wat bij hun te komen kopen. Chris nog 2 polo's gekocht en kunnen afdingen tot 3 euro per stuk! Hierna na een groot winkelcentrum gegaan waar ze wel echte artikelen verkopen en hier lekker op een terrasje gezeten. Gegeten bij een goed Indisch restaurant en het toetje gehaald bij de Griek.

Dinsdag
Tony is 's ochtends vertrokken naar Penglai en de rest zou 's avonds in het vliegtuig stappen. Aangezien er nog van alles moest worden schoongemaakt hebben we niet meer gedaan dan wat boodschappen halen. Rond 5 uur in de taxi gestapt en om 7 uur de lucht in gegaan naar Yan Tai. Hier werden we opgepikt met een busje en werden we naar Penglai gereden. Daar aangekomen ingecheckt voor een kamer voor Chris en Debbie en hierna in Tony's stam-restaurant een hapje gegeten. Dit is het enigste restaurant waar je eigenlijk wil eten in het stadje. Na deze vreselijk vermoeiende dag ;), lekker naar bed gegaan.

Woensdag
Vandaag zijn we naar iets geweest waar een Chinese krijger woonde. Er lagen nog allerlei kanonnen en andere wapens. We hebben hier verschillende verblijven van deze man bekeken en in een soort tuintje even lekker een TopDropje genuttigd. Hierna liepen we naar een plekje waar ze een soort peer-vormige meloenen hadden groeien. Deze rare dingen groeiden aan een soort klimop en het hing dan ook zowel naast als boven je. Nog een aantal gekke foto's met deze soort meloenen gemaakt en toen nog even naar het strand gelopen. Het is een smal strand, vol met Chinezen. Het leuke, maar ook minder leuke van Penglai is, is dat ze hier totaal geen westerse mensen hebben (behalve Tony). Als we dus ergens liepen worden we dus constant aangegaapt. Er wordt gelachen om ons, mensen schrikken van ons, ze maken stiekem foto's, ze willen met ons op de foto... Heel bizar en grappig, maar op een gegeven moment behoorlijk irritant.
's Avonds weer gegeten in het restaurantje.

Donderdag
Rond 11 uur werden we opgepikt om naar de Yard van Tony's werk te gaan. Met een helm, beschermingsbril en veiligheidsschoenen heeft Tony ons rondgeleid over de Yard. Erg leuk om te zien hoe dit soort dingen werken in China. Hierna ging Tony weer werken en heeft de rest zich even opgefrist in het hotel om hierna via een erg lokale route naar een groot winkelcentrum te gaan. Hier hebben we leuke meubeltjes bekeken en boodschappen gedaan. Dit ging uiteraard weer gepaard met veel gegiechel en gewijs om en naar ons.
's Avonds weer lekker gegeten in het restaurantje.

Vrijdag
's Ochtends zouden Tony, Monique, Roland en Olaf vertrekken naar Qingdao. Chris en ik vertrokken 's avonds terug naar Beijing. Na afscheid te hebben genomen van de fam zijn we naar een ochtend markt geweest. Hier verkochten ze echt alles; vis, vlees, puppies, schorpioenen, kruiden, fruit, groenten.. echt alles! Hierna zijn we naar Penglai Pavillion geweest waar de eigenlijk de rest van de dag hebben besteedt. We hebben veel tempels gezien waar de 8 immortels van het Taosme vroeger geweest zouden zijn. Erg leuk om dit allemaal te zien. We hebben zelfs nog om 2 uur smiddags de grote klok in een tempel mogen luiden! Met een kabellift zijn we naar een ander deel van het Pavillion gegaan. Hier hebben op het punt gestaan waar 2 zeeen samen komen. Aan het eind van de middag uiteraard even gegeten in het restaurantje, waar ze ons inmiddels al een beetje kenden. Hierna hebben we met een speedboot nog even een rondje op zee gevaren langs het Pavilion, het strand en iets moois waarvan we niet weten wat het is... In het hotel snel opfrissen voordat we naar het vliegveld gingen. Aangekomen op Beijing blijkt er ook een beroemde groepje zangers o.i.d. aangekomen te zijn. Er staan horden Chinezen en fotografen te wachten om iets van hun op te vangen. We bleven even wachten en ja hoor.. daar kwamen onze beroemde Chineesjes! De hele horde flipte en er brak echt een soort paniek uit onder de fans! We hebben ons wel vermaakt door op een afstandje alles te bekijken, hierna lekker in de taxi gestapt en voldaan naar bed gegaan.

Zaterdag
Weinig gedaan, doordat ik blijkbaar iets verkeerds had gegeten en hierdoor nogal last van mn buik had gekregen. Veel series gekeken en de dag vloog voorbij. 's Avonds pasta die Chris gegeten.

Zondag
Een betere buik, dus 's middags naar een andere soort Silk Street gegaan. Deze is minder toeristisch en hier wordt ook minder aan je getrokken etc. Lekker rustig rond gekeken en wat dingetjes gekocht. Thuis even omkleden en hierna met een groepje Nederlanders lekker gegeten bij een Chinees restaurant.


  |  related link

23 juli, mijn ouders zijn in Bai Huan Jia Yuan! 
Monday, July 23, 2007, 08:13 AM - China
Hey buzzy people, how you doing?

Hier is het een drukte van jawelste, iedereen zit nu lekker in ons appartement. Debbie en mijn ouders daarnaast hebben wij ook nog Tabriz die hier in zit.
Ik zal het hele verhaal even vanaf het begin vertellen!

Vrijdag:
Debbie en ik zijn om 8 uur opgestaan om mijn moeder en mijn broertjes optehalen van Beijing Capital Airport. Dit is opzich niet heel erg moeilijk, moeten er wel taxi's zijn natuurlijk. Wij hebben 30 minuten staan wachten tot er een taxi voorbij kwam die leeg was. Wij hadden stonden ondertussen bijna bij de Carrefour want dat is een stukje in de richting van het vliegveld.
Op het vliegveld hebben wij nog een tijdje staan wachten op mijn ouders. Ze hadden met z'n 3 geluk gehad want ze hadden Business Class met de KLM. Dit allemaal vanwege de slechte service die zij aan mijn vader leveren.
Het grappige van de hele situatie is dat mijn vader nog nooit Business Class gevlogen heeft bij de KLM en wij allemaal wel!

Nadat iedereen geslapen had en opgefrist zijn wij richting Tian An Men Square gegaan. Het plein waar de studenten opstanden waren. Daar achter heb je een winkelstraat waar je allemaal Chinese prullaria kan kopen en lekker kan rondneuzen tussen de rare dingen.
Hierna even bij de KFC gegeten om onze energie weer op pijl te brengen en richting Mao. Mao was echter niet te bezichtigen, zijn graftombe werd gerestaureerd. Dan maar een rondje plein en richting Snackstreet bij Wanfujing.
  |  related link

17 juli, Guess who is here!?! 
Tuesday, July 17, 2007, 12:07 PM - China
Foto's 5 juli!
Foto's 17 juli!


Zozo, Debbie is eindelijk aangekomen in Beijing. Ze zou vrijdag vertrekken met China Southern maar dat ging niet helemaal zoals het geplant moest zijn. Dit gaat Debbie straks allemaal vertellen in haar eigen stukje!

Ik ben afgelopen week bezig geweest met stage's zoeken. Heb nog een goed contact gekregen via mijn schoonvader (Joop). Heb met die meneer gemaild en hoop nu dat het wat wordt, voor de rest is mijn CV bij bedrijven in het archief gegaan en ben ik vaak afgewezen!

Afgelopen week heb ik ook mijn nieuwe laptop helemaal in orde gemaakt ik kan nu weer alles doen in het engels of het nederlands. Het is alleen jammer dat ik geen Chinees meer kan lezen met deze windows XP!

Aanstaande vrijdag arriveren mijn moeder en broertjes, mijn vader komt ons s'avond vergezellen in Beijing en dan gaan wij gezellig samen dingen doen!
Roland en Olaf zullen op een mooi Inpex luchtbed slapen wat maar 10 euro kost, probeer dat maar eens in Nederland!

Nu ben ik aardig door mij verhalen heen en ga ik het keyboard aan Debbie geven, gaan nog even foto's uploaden dus verwacht een linkje onder de text!

Debbie:
Hallo allemaal!

Na een vertraging van ongeveer 28 uur eindelijk in China!!! Door technische problemen was mn toestel op het moment dat ik zou vertrekken (en dus ook helemaal ingecheckt was etc) nog in China!!!! Dat wisten ze natuurlijk al minimaal 10 uur, maar ze vonden het toch nodig ons te laten komen. Toen naar huis gegaan en daar geslapen. Volgende dag veel gebeld met airlines en Schiphol. Uiteindelijk met mn moeder naar Schiphol om daar bij balie meer info te verkrijgen. Van balie naar balie en uiteindelijk vouchers gekregen voor van der Valk hotel, ook om te eten. De vlucht verwachtten ze toen om 22.00. Lekker in het hotel gechilled met mn mams, gedouched en gegeten. Op tijd opnieuw door douane, nog even frikadellen voor Chris gekocht en wederom naar de gate. Het was inmiddels al weer 22.00 en een mannetje kwam doodleuk vertellen dat we nu nog moesten wachten op de catering! Dik anderhalf uur later zat ik in het vliegtuig (heel riant trouwens) en rond 24.00 in de lucht.. hehe.. pak van mn hart!

Prima vlucht gehad en vol spanning in China aangekomen! Chris stond aan het eind van de ontmoetingsplek! Heel apart om m weer te zien! Het leek aan de ene kant inderdaad wel 5 maanden geleden, maar aan de andere kant maar 1 dag dat we elkaar niet gezien hadden.

Ondanks dat we vrij regelmatig contact hadden, hadden we elkaar alsnog veel te vertellen. Aangekomen in zn appartement even opgefrist en de stad in gegaan. Wat een ranzige bedoeling hier! Bleh! De lucht is grauw en soort mistig...Iedereen rochelt.. Kleine kindertjes lopen in kleren met een open kruis, zodat ze zomaar overal kunnen plassen en poepen als ze moeten! Toen ik zo een mannetje zag lopen zei ik 'hey, een scheur in zn broek', maar dat blijkt dus zo te horen.... En veel Chineze zitten gewoon overal te hurken... haha.. cultuurshock! ;)

Ik heb voor het eerst geloof ik in mn leven een echte zeester en zeepaard gezien, o en ook een schorpioen.. Maar alleen zaten ze allemaal op een stokje geregen, als een soort van sate! Dat verkopen ze hier en mensen eten dat gewoon! Ik kijk mn ogen uit! Overal verkeer, overal fietstaxi's en overal rochelende chinezen!

Gister hebben we gefietst, ook een hele belevenis op zich! Veel gezien, veel gezweet en veel gelachen! We zijn langs verschillende bekende dingen gekomen, zoals de Verboden Stad, het Rode plein, een soort Arc de Triompf, maar dan Chinees. We hebben aan het eind van de dag gewinkeld bij een groot centrum. Heel westers. Leuke shirtjes gezien, maar maat L ziet er uit als maat XS, dus dat wordt denk ik niks..

Gister avond bij Chris thuis frikandellen gegeten met gebakken aardappels en sla! Heel lekker, vooral Chris heeft genoten van de frikandellen! Nog (heel fout) Slachtnacht gekeken en toen naar bed gegaan.

Vanmorgen uitgeslapen en afgewassen van gister avond. Hierna naar een markt geweest. Veel leuke winkeltjes bekeken, thee gekocht, thee geproefd en nog even mn moeder aan de foon gehad. Hierna zijn we naar de ondergrondse stad van Beijing geweest. Heel bijzonder en vooral heeeeeeel koud! Deze stad is ongeveer 30 jaar geleden gebouwd voor het geval van een nuclaire aanval. Allemaal tunnels en gangen. We werden door een engels sprekende Chinees rondgeleid. Een leuke tocht, van maar liefst 20 mintuen. Toen weer naar het hete oppervlak gekomen en naar huis gegaan. We waren al best gaar van de hitte, dus nu even chillen in huis. Straks uit eten met Tabriz en You Zheng.

Morgen vroeg op en dan naar de dierentuin en/of aquarium.

We houden jullie op de hoogte van de avonturen van Fuyong Chris en Fuyong Debbie!
Misschien dat hier in de tijd dat ik er ben ook nog Harry Potter (Fuyong Harry) in de bios is, dan gaan we daar nog heen!

Kus Christian en Debbie
  |  related link

5 juni, school is voorbij 
Thursday, July 5, 2007, 06:40 AM - China
Jullie lezen het goed in de titel, mijn schooltijd in Beijing is voorbij. Het waren 4 fantastische maanden waarin ik veel nieuwe mensen heb leren kennen, Beijing goed heb leren kennen en veel geleerd van de Chinese taal.

Ik heb de schooltijd ook positief afgesloten, zowel Manderijn als de businessclasses.

Manderijn:
Spreekvaardigheid 9.0
Leesvaardigheid 8.5
Grammatica 6.5

Businessclasses:
Part 1 8.6
Part 2 8.0
Part 3 8.5
Part 4 9.0

Dat zijn allemaal mooie cijfers en je hoeft er niet veel voor te doen wil je deze kunnen halen. Dat ik voor grammatica nog een 6.5 heb gekregen is een wonder want ik had voor mijn eerste toets een 3.2 en mijn tweede een 6.8. Die 2 cijfers tellen voor 60% mee, mogen jullie het cijfer voor mijn aanwezigheid uitrekenen!

Afgelopen weekend hebben wij uitbundig gevierd dat wij klaar waren met school. Begon eigenlijk donderdag al een beetje na het voetballen. Gezellig met Michel en mensen van de hotel school wat gedronken op een terras. Vrijdag zijn wij met een groep gaan eten in Annie's (Italiaan) en daarna naar Nanqie en Bar Blue.
Zaterdag ben ik lekker thuid gebleven omdat ik nog aan bijkomen was van de vorige avond. Heb een paar filmpjes gekeken en zitten Skypen met Debbie.

Zondag ben ik met de hotelschool gaan eten bij de Griek hier in Beijing. Heel erg lekker eten, waren met zijn 15en ongeveer. Zaten ook mensen bij die ik nog nooit gezien had. Het was een soort afscheidseten omdat iedereen of deze week terug vloog naar Nederland of gaat rondreizen.

Maandag ben ik lekker naar het zwembad gegaan daar lagen Michel en Roel al te zonnenbaden, ik ben daar voor het eerst verbrand in Beijing. Je houd het niet voor mogelijk maar zelfs de zon laat je verbranden door al die vervuiling heen. Misschien is dat wel de reden dat ik verbrand ben, tijd zal het uitwijzen.

Gisteren heb ik Michel helpen verhuizen naar ons appartment. Santosh zit momenteel 1 maand in India bij zijn familie dus wij hadden een kamer over en Michel moest nog 1 nachtje ergens slapen.
Hebben samen lekker bij de Tree gegeten en een DVD van de Lama's gekeken. Vanochtend is hij vertrokken om 7 uur.
Met zijn vertrek is zo'n beetje iedereen weer terug naar huis hier. Van TMA zijn er nog wel wat mensen en Tabriz natuurlijk maar mijn normale stapgroep heeft mij allemaal verlaten.

Nu wordt het wachten tot Debbie deze kant opkomt, nog maar 9 nachtjes slapen gelukkig en dan ga ik Debbie al de kanten van Beijing laten zien. Het is ook nog 15 nachtjes slapen voordat mijn moeder en broertjes komen dus dat is ook heel erg leuk!

Nu nog hard opzoek naar een stage want dat is helaas nog steeds niet gelukt. Moet ook nog mijn nieuwe laptop in orde maken maar dat komt allemaal nog wel!

Foto's komen nog, heb een paar probleempjes met uploaden dus moet even aangewerkt worden!

Laterzz en tot de volgende week denk ik, dan heb ik weer wat te vertellen!
  |  related link

24 juni, tentamenweek 
Sunday, June 24, 2007, 11:55 AM - China
Dag lieve mensen,

Hier ben ik weer, lekker aan het tikken op mijn nieuwe laptop. Wat is dat toch lekker om snel dingen te kunnen doen en niet te hoeven wachten tot alles geladen is.

Na dat ik hem had aangeschaft heb ik een schroevendraaier gekocht en de boel opengemaakt om te kijken of alles klopte. En dat deed het gelukkig.
Ik heb nu echter wel een Chinese Vista maar dat gaan wij veranderen zodra ik weer in Nederland ben. De terug komst staat gepland op 20 januari dus ik moet nog even. Zodra mijn colleges zijn afgelopen ga ik windows XP erop zetten als een dual-boot en dan kan ik kiezen wat ik gebruik.

Naast mijn laptop had ik ook een telefoon gekocht. Zag er allemaal leuk uit en werkte bij Jing-jia gewoon goed alleen bij mij niet want elke keer als Debbie mij belde kon ze mij niet verstaan.
Dus volgende week even mee terug gaan.

Ik heb van de week 4 verslagen gemaakt van 3000 worden, misschien zal ik ze nog even posten hier maar dan wordt het wel meteen heel erg vol op mijn site. Weten jullie wel meteen weer waar ik mee bezig ben geweest.

Dit weekend ben ik mijn vader nog tegengekomen tijdens het uitgaan, hij was toevallig in Beijing en vloog zaterdag weer verder naar Hong Kong en daarna Perth. Hebben gezellig een biertje gedronken in de Alpha, erg mooie club trouwens.

Gisteren ben ik naar een Full Moon Party geweest vlak bij de muur. Je hoord hier altijd geruchten over feestjes op de muur maar dat schijnt niet meer georganiseerd te worden. Jammer. Dit feestje was ergens op een grasveld buiten Beijing.
Heb 200 Kuai betaald en dan was al de drank gratis. Ze draaide erg goede muziek en om 4 uur had ik het wel gezien en ben ik naar huis gegaan. Meerderheid van de groep was toen al weg. Ik kon niet meer mee helaas want bus zat vol.

Nu ben ik weer aan het leren voor mijn toetsen, hopelijk haal ik alles en kan ik het hier met een voldoende afsluiten.

Ik ga nog even de foto's uploaden maar dat duurd nog even, zal later de link plaatsen!

Laterzzz
  |  related link

14 juni, computer kopen 
Thursday, June 14, 2007, 09:27 AM - China
Dag lieve mensen,

Gaat alles nog naar wens in Nederland! Ik ga beginnen met Thijs te feliciteren met zijn verjaardag! Volgend jaar ben ik er weer bij!
Tweede punt is dat het van Debbie en mijn moeder en broertjes bekend is wanneer ze komen.

Debbie komt 14 juni aan en vertrekt 6 augustus weer naar Nederland. Jullie kunnen haar dan met bloemen en chocola ophalen van Schiphol!

Mijn moeder en broertjes komen hier 20 juni aan en blijven 5 dagen hier en vertrekken dan weer naar Penglai waar mijn vader verder zal gaan met entertainen. Roland, Olaf jullie krijgen een verrassing als jullie daar zijn.

Verder is alles hier helemaal in orde, hard aan studeren en verslagen maken. Mijn engelse schrijfvaardigheid is niet zo denderend als ik de taal spreek. Blijf mezelf maar verbeteren, wou dat het gewoon in 1 keer goed was!
De verslagen post ik hier nog maar wacht even tot de inleverdatum verstreken is anders krijg ik copycats en daar zitten wij niet op te wachten.

Gisteren een computer proberen te kopen. Had de volgende specificaties uitgezocht:

Asus A8Js

Intel Duo 2 Duo T7200 2Ghz
2GB ram
120GB harddisk
Nvidia Geforce Go 7700 512mb

Op notebookreview gekeken wat er allemaal bij zat en hoe het gewaardeerd werd en dat was allemaal goed.

Ik samen met Tabriz en zijn vriendin naar Zhong Cuan Cun, het Sillcon Vally van China. Rond vragen, onderhandelen en nee zeggen bracht ons naar een prijs van 1440 euro. Redelijke prijs voor een laptop zoals deze. Nederland is dit model niet tekoop en wordt aangeboden van 1600 euro tot 2000 euro op internet.
Eindelijk een keerje ja gezegd tegen een verkoper en moest betalen wilde ik de laptop zien. Gedaan en gaan zitten wachten. Komt er een mannetje bij of ik er wat op wil hebben, zeg nee kan ik allemaal zelf. Keek hij een beetje moeilijk.

Toen begon hij over 32bit en 64bit. Ik en Tabriz dachten dat hij het over Vista had welke versie ik wilde. Maar bleek dat hij mij eigenlijk een andere laptop aan het aansmeren was. Tabriz zijn vriendin haar engels is nog niet zover ontwikkeld dat zei wist waar het over ging, ze heeft het alleen maar goed gedaan, Gratzz!

Bleek dat ik een AMD turion 64 kreeg met een Go 7300 videokaart met 512mb Ram en 40GB hdd erin. Werdt er allemaal uitgeschroefd en 2gb ram erin en grotere hdd.
Wij hadden nog niet door wat er aan de hand was. Maar toen ik het allemaal even liet inzinken had ik door wat ze aan doen waren. Dit systeem zonder Vista kost 800 euro. Door handmatig te upgrade konden ze meer verdienen. Slim maar een westerling die begrijp waar je het over hebt kan je geen oor aan naaien.

Ik uiteindelijke heel erg opvallend laten merken dat ik het niet echt op prijs stelde wat ze aan doen waren in Engelse woorden die wel degelijk begrepen, begonnen ze voor zich uit te staren. Ze wilde de videokaart gaan vervangen maar dat zag ik zeker niet zitten. Ik wilde de laptop die ik had uitgezocht voor de afgesproken prijs.

Duidelijk gemaakt en binnen een paar minuten stond de laptop voor mijn neus, waarschijnlijk achtergehouden voor het geval dat.
Alles in orde, Chinese windows een complete computer en alles werkte. Alleen miste het garantie kaartje. Hier stonden zij ook van te kijken want bij de vorige laptop zat deze erbij.
Zonder dit garantie kaartje heb ik geen aanspraak op garantie die Asus geeft over heel de wereld.

Helaas met niks naar huis, geld terug gekregen. Je betaald hier cash en die hoeveelheid geld is een tas vol! Nu ga ik zaterdag weer terug naar een andere winkel die ook 1440 euro gaf en er betrouwbaar uitzag om er een in handen te krijgen.
Op de terug weg beseft ik mij dat mijn vader waarschijnlijk hetzelfde was overkomen met de garantiekaart. Zit in de familie, Debbie kijk maar alvast uit!

Nu ga ik weer verder met mijn verslag. Heb helaas geen foto's of filmpjes voor jullie die komen weer als familie hier is. Dan ga ik een keer alle touristische plekken bekijken want dat heb ik nog steeds niet gedaan namelijk!

Straks voetballen en pasta maken met champinions, heb ze eindelijk gevonden nu nog kijken of ze te eten zijn!

Tot de volgende keer!

  |  related link

3 juni, Temple of Heaven 
Sunday, June 3, 2007, 08:23 AM - China
Goedenmorgen in Nederland,

Heeft iedereen Debbie al gefeliciteerd met haar verjaardag? (was 2 juni)

Deze week heb ik weer veel spannende dingen gedaan. Ben naar school geweest, heb daar weer Chinese ontmoet, ben naar een technologie beurs geweest en naar de Temple of Heaven.

School was gewoon zoals school altijd is, saai maar wel interessant op zijn tijd.
De ontmoeting met de Chinese was heel erg interessant. Ik vroeg aan een kerel van mijn leeftijd wat hij verdiend bij de McDonalds. Dat was niet echt een vetpot, 6 kuai (60 eurocent). Toen zij ik dat ik 80 kuai kreeg in Nederland (8 euro) per uur. Dat vond hij zo interessant dat hij bij het presenteren van ont gesprek er helemaal over door ging. Toen hij eindelijk was gestopt met mij ophemelen dat ik hem het licht had laten zien heb ik hem laten zien wat je kosten in Nederland zijn. Hier geef ik 100 euro per week uit exclusief huur. Als ik het zelfde leven zou leiden in Nederland is dat 600 euro. Dat was wel even een eye-opener voor hem want dat bedrag ziet hij pas op zijn rekening verschijnen na een paar jaar werken en niks uitgeven.

Woensdag ben ik naar de technologie beurs geweest. Was wel leuk om te zien waar ze hier graag mee pronken. Dat bleken grote tv's te zijn van 103 inch.. Daarnaast waren er nog enkele andere technische snufjes. En auto's, geen speciale maar allemaal namaak modelen, is er grappig om te zien!

Vrijdag ben ik naar de Temple of Heaven geweest. Hier houden ze bij springfestival altijd soort optochten en ceremonies voor een goede oogst.
Deze tempel is erg mooi gemaakt met rode en blauwe verf en binnen staat al het oude gereedschap wat ze nog steeds gebruiken. De weg die de mensen vroeger aflegde opweg naar de tempel was rond 1 kilometer. In het midden van het pad waren allemaal tekeningen/sculpturen gemaakt, nu zijn daar allemaal stenen overheen gelegd om ze te behouden.

Zondag ben ik naar de White Cloud Temple geweest in het westen van Beijing. Is een Taoisten tempel met mannen met lang haar dat opgekruld is op hun hoofd. Ze hebben voor elke god een apparten tempel waar mensen bidden met stokken wierrook. Je ziet mensen met kleine lullige stokjes lopen en mensen met een boom wierrook zo groot zijn die stokken.
Voor de foto's kijk hier!

Ik was een beetje vergeten om een paar filmpjes te uploaden de afgelopen maand, om jullie toch even een dosis tegeven, heb ik er een paar!
Shanghai Bravia Reclame
Magneet trein met 400 km/h
Yanjing propaganda filmpje
Penglai Pavillion
Chinese robots
Karaoke in China
Uitzicht over de Bund
Shanghai shoppingstreet

Ik ga er nog meer uploaden maar Youtube werkt hier even tegen!
  |  related link

27 mei 
Sunday, May 27, 2007, 11:27 AM - China
Dag mensen, lieve mensen, stoute mensen,

Deze week weinig gedaan, school, voetbal, leren, zoeken........

Dit weekend eerst een verjaardags dinee. Lekker gegeten bij een echt Chinees restaurant vlak bij de Verboden stad. Daarna na Nanji. Kan je op terras zitten en voor 1 euro alles drinken wat je hartje begeerd.
Ben daarna met een fransman van onze school allemaal kroegen af gelopen. Helaas ging alles aldicht dus ben ik samen met MIchel naar huis gegaan.

Gisteren met de TMA'ers zitten Weerwolven. Best een leuk spelletje. Daarna weer naar Nanje daar was Barry. Zijn toen naar Blue bar gegaan en weer optijd naar huis en vandaag uitgeslapen.

Gaan zo kijken of Pirates hier al draaid en moet nog even de woonkamer schoonmaken!

Tot de volgende keer maar weer!
  |  related link

22 mei, weekendje Penglai 
Tuesday, May 22, 2007, 01:31 PM - China
De tijd gaat hier echt onwijs snel, na mijn idee ben ik hier gisteren nog aangekomen!

Dit weekend ben ik naar mijn vader geweest in Penglai. Vrijdag had ik eerst nog school en daarna heb ik mij voorbereid op de reis naar Penglai. Ik vertrok om 19.15 met het vliegtuig. Normaal is dat maar 20 minuten rijden maar met de spits moet je uitgaan van 1 uur tot 1,5. Moest dus om 5 uur al de taxi pakken.
Voordat ik in de taxi stapte nog tomatensap, Tabasco en Gouda kaas voor mijn vader gekocht.

In Yantai werd ik opgehaald door 1 van de chauffeurs van mijn vaders werk. Nadat wij 1 van mijn vaders collega's hadden afgezet in het centrum van Yantai zijn wij verder gereden richting Penglai.
Na 1,5 uur rijden was ik er eindelijk en werd ik bij het gebouw van mijn vader afgezet.
Mijn vaders collega en chauffeur refereerde naar mijn vaders appartement als 'sushe' in engels dormitory. In het nederlands betekend het op de campus een slaapkamer en voor de werkende op je werkplek. Dit is eigenlijk een hele rare uitdrukking voor de Chinese want ze kennen het woord huis gewoon. Geeft wel aan hoe ze denken.

Eenmaal aangekomen opzoek gegaan naar wat te eten. Volgens mijn vaders collega's zou de KFC 24 uur per dag open zijn maar dit was niet het geval.
Zijn toen beland bij mijn vaders vaste stek. Het enigste westerse restaurant in de stad. Hebben er alletwee een bord patat besteld voor 1,20 euro, was nog goed te doen trouwens.

Mijn vaders appartmentis niet zo groot als ik had verwacht. Het ie eigenlijk een hotel omgebouwd in een appartement. Op elke duur zitten nummers en in elke kamer is een kaart die je in een gleuf moet steken voor electriciteit. Je vind ook overal kammen en lucifers met de hotel naam erop. Handdoeken liggen er ook overal en alleen mijn vader heeft een kast en die hebben zo moeten kopen.
Zijn studeerkamer is niks mis mee behalven dat zijn bureaustoel zijn beste tijd gehad heeft.
In de woonkamer staat een pokertafel en de banken zijn nog best ok voor Chinese maatstaven. Wij hebben er op gelegen terwijl wij de wedstrijd Manchester-Chelsea hebben gekeken.
De bedden zijn ook van een erg hard materiaal, mijn bed vind ik al heel erg stevig maar dit zorgt toch voor wat bloed tekort in lichaamsdelen als je verkeerd ligt.
De keuken is een achtergesteld kindje en er is eigenlijk niks aanwezig behalve wat messen borden en glazen, mijn vader heeft er een aantal bij moeten kopen om een goede set voor ons 2 te hebben.
De wasmachine is een Haier maar omdat je er in Chinees niks van begrijpt heeft zijn secetaresse alles voor hem vertaald.
De knop met 'Knop'erop is heel erg vermakkelijk!

Zaterdag zijn wij naar mijn vaders werk geweest, eerst op kantoor en daarna op de yard. Heb nu precies kunnen zien wat ze allemaal aan het doen zijn daar. Die twee ijzeren stukken staal dat op platformen lijken zijn echt heel erg groot, kijk maar even verder door de foto's.
Na het bezoek aan de yard zijn wij wezen eten in de kantine van het bedrijf en het leuke is dat iedereen zijn eigen pan/bord/kom bij zich heeft.

Na het bezichtigen van mijn vaders werk zijn wij door het stadje gaan lopen. Ik heb de eerste en tweede Deparment Store van Penglai gezien en een department store die niet in het communistische model past.
Aangezien ik Chinees spreek kan ik dingen duidelijker maken dan mijn vader die iedereen Nederlands en Engels aan het leren is hier. Zo hebben wij voor 80 euro cent een rolmaat kunnen kopen en weten wij hoe duur een verrekijker is zonder af te dingen.
Tijdens onze verkenning waarbij wij op plekken belanden die mijn vader nog nooit gezien had zijn wij verschillende interessante dingen tegen gekomen: Haaienvinnen, porno naast kinderfilmpjes, vuurwerk tussen huishoudelijke artikelen en als laatste een hele haai.

S'middags zijn wij beland in het oude huis van Qi Jiguang, en emperor in het verleden. Was erg interessant om te zien. Je kan het vergelijken met een soort kasteel in Europa. Je hebt een leeszaal, onmoetingszaal, eetzaal etc. maar dan allemaal op zijn Chinees, bekijk de foto's maar. Ook hier staat een drumtower bij om de tijd aan te geven.

S'avond hebben wij weer gegeten in het stamrestaurant van mijn vader en daarna hebben wij voetbal gekeken in het appartement. Er is in de omgeving niet echt veel tedoen. Wellicht dat wij niet goed gekeken hebben maar wij hebben er om 11 op straat gelopen en is er geen ziel op straat.

Zondag zijn wij naar het Penglai Pavilion gegaan. Deze plek is voor veel Chinese die het Taoismeaanhangen heilig. Het is ook een touristen plek.
Tourist zijn als Chinees is op een heel hoog tempo ergens doorheen lopen, niet kijken naar de details en vooral niet de tijd nemen om alles in je op te kunnen nemen.
Het hele Penglai Pavilion is opgebouwd rond de 8 Immortals. Zij hebben de pijlers neegelegd voor het Taoisme. Zo heeft elk van die gasten hier zijn eigen kamer waar je hem kan aanbidden. Het geloof wat hier aanbeden wordt heeft veel weg van verschillende geloven.
Een andere fenomeen waarvoor Penglai bekend is, ook in de tijd van de 8 immortals die in 600 na christus de tempel al bouwde, is de luchtspiegeling die daar op zee waar tenemen is.
Ik heb een kranten artikel gevonden waarin het uitgelegd wordt. Is heel erg leuk om te zien en het lijkt mij een rare gewaarwoording dat je naar jezelf staat te kijken in een natuurlijke spiegel.

Het Pavalion was heel erg mooi om te zien. Om nog even te genieten van het mooie weer zijn wij op het strand in een strandtent gaan zitten. Hier kregen wij de eerste keer koud bier en de tweede keer lauw bier. Ben wel even warm geworden tijdens dat uurtje dat wij er zaten.
Om het weekend af te sluiten weer naar het stamrestaurant gegaan en een steak gegeten. Ik werd om 7 uur opgehaald door de chauffeur om naar het vliegveld gebracht te worden.

Het werdt langzaam donker terwijl wij met 140 over de snelweg reden om de auto's heen die geen lichten hebben of amper zichtbaar. De chauffeur vroeg of hij muziek mocht aanzetten, dit bleken oude hits van ons in een modernjasje, soort van Electronic jasje. Was nog goed om naar te luisteren.

Nu ben ik het tikken helemaal zat, wordt helemaal gek!

Het regent hier al de heledag, heb hierdoor geen zin om te koken. Ga nu even een avondmaal halen bij de Maidanlao!

Check de rest van de foto's en laat een berichtje achter, ga nu de spam verwijderen!
  |  related link

Penglai 
Saturday, May 19, 2007, 07:38 AM - China
Dag lieve mensen,

Dit weekend verblijf ik in Penglai, als ik zondag terug ben of maandag, maar denk dat het in de loop van de week een verhaaltje ga vertellen!

Zal ook even al de foto's van mijn vader online zetten!

NU gaan wij weer de stad in!
  |  related link


Back Next