Met zn alllen!  
Monday, July 30, 2007, 04:59 AM - China
Fototjes!!
Foto's 18 juli
Foto's 19 juli
Foto's 25 juli

Vrijdag avond is Tony aangekomen vanuit Penglai.

Zaterdag
Na een redelijk relaxte ochtend zijn we naar het Beijing Natural History Museum geweest. Veel gezien over de oerknal, dinosaurrussen en andere rare beesten. Hierna naar het Chinese acorbaten theater gegaan, om kaartje voor de show te kopen. Helaas waren alleen de duurste kaartjes nog over, dus hebben we (zo Nederlands als we zijn) alvast kaartjes gekocht voor zondag avond. Hierna lekker gegeten bij een Perzisch restaurant. Nog even het nachtleven van Beijing bekeken en moe ons bed ingerold.

Zondag
Wederom een rustige ochtend, hierna naar de Temple of Heaven gegaan. Een mooi en groot 'park' waar diverse tempels staan. Hier werden vroeger offers gegeven voor een goede oogst. Mooie tempels gezien en lekker in het park erom heen in de schaduw gewandeld.
Hierna naar de acrobatenshow. Een fantastische show met een snel tempo en veel oh-en-ah-momenten van verbazing! Echt een hele indrukwekkende show. Hierna hebben we Peking eend gegeten in een van de bekendste/beste restaurants in de stad. Een goed restaurant, waar de geroosterde eenden naast je tafel worden gesneden om zo op de grote ronde schijf in het midden te belanden. Heerlijk gegeten (met stokjes uiteraard) en hierna wilde Chris zijn bowlingkunsten even aan de rest van de fam tonen, dus op naar de bowlingbaan! Chris heeft mooi zijn kunsten kunnen vertonen, hoewel hij bijna werd ingehaald door z'n moessie!

Maandag
Uiteraard weer een rustig ochtendje en hierna naar Silk Street geweest. Dit is een heel groot soort winkelcentrum waar ze allemaal kleine stalletjes hebben met van alles en nog wat. Ze verkopen zo goed als alles nep en je wordt constant aangesproken om wat bij hun te komen kopen. Chris nog 2 polo's gekocht en kunnen afdingen tot 3 euro per stuk! Hierna na een groot winkelcentrum gegaan waar ze wel echte artikelen verkopen en hier lekker op een terrasje gezeten. Gegeten bij een goed Indisch restaurant en het toetje gehaald bij de Griek.

Dinsdag
Tony is 's ochtends vertrokken naar Penglai en de rest zou 's avonds in het vliegtuig stappen. Aangezien er nog van alles moest worden schoongemaakt hebben we niet meer gedaan dan wat boodschappen halen. Rond 5 uur in de taxi gestapt en om 7 uur de lucht in gegaan naar Yan Tai. Hier werden we opgepikt met een busje en werden we naar Penglai gereden. Daar aangekomen ingecheckt voor een kamer voor Chris en Debbie en hierna in Tony's stam-restaurant een hapje gegeten. Dit is het enigste restaurant waar je eigenlijk wil eten in het stadje. Na deze vreselijk vermoeiende dag ;), lekker naar bed gegaan.

Woensdag
Vandaag zijn we naar iets geweest waar een Chinese krijger woonde. Er lagen nog allerlei kanonnen en andere wapens. We hebben hier verschillende verblijven van deze man bekeken en in een soort tuintje even lekker een TopDropje genuttigd. Hierna liepen we naar een plekje waar ze een soort peer-vormige meloenen hadden groeien. Deze rare dingen groeiden aan een soort klimop en het hing dan ook zowel naast als boven je. Nog een aantal gekke foto's met deze soort meloenen gemaakt en toen nog even naar het strand gelopen. Het is een smal strand, vol met Chinezen. Het leuke, maar ook minder leuke van Penglai is, is dat ze hier totaal geen westerse mensen hebben (behalve Tony). Als we dus ergens liepen worden we dus constant aangegaapt. Er wordt gelachen om ons, mensen schrikken van ons, ze maken stiekem foto's, ze willen met ons op de foto... Heel bizar en grappig, maar op een gegeven moment behoorlijk irritant.
's Avonds weer gegeten in het restaurantje.

Donderdag
Rond 11 uur werden we opgepikt om naar de Yard van Tony's werk te gaan. Met een helm, beschermingsbril en veiligheidsschoenen heeft Tony ons rondgeleid over de Yard. Erg leuk om te zien hoe dit soort dingen werken in China. Hierna ging Tony weer werken en heeft de rest zich even opgefrist in het hotel om hierna via een erg lokale route naar een groot winkelcentrum te gaan. Hier hebben we leuke meubeltjes bekeken en boodschappen gedaan. Dit ging uiteraard weer gepaard met veel gegiechel en gewijs om en naar ons.
's Avonds weer lekker gegeten in het restaurantje.

Vrijdag
's Ochtends zouden Tony, Monique, Roland en Olaf vertrekken naar Qingdao. Chris en ik vertrokken 's avonds terug naar Beijing. Na afscheid te hebben genomen van de fam zijn we naar een ochtend markt geweest. Hier verkochten ze echt alles; vis, vlees, puppies, schorpioenen, kruiden, fruit, groenten.. echt alles! Hierna zijn we naar Penglai Pavillion geweest waar de eigenlijk de rest van de dag hebben besteedt. We hebben veel tempels gezien waar de 8 immortels van het Taoïsme vroeger geweest zouden zijn. Erg leuk om dit allemaal te zien. We hebben zelfs nog om 2 uur smiddags de grote klok in een tempel mogen luiden! Met een kabellift zijn we naar een ander deel van het Pavillion gegaan. Hier hebben op het punt gestaan waar 2 zeeen samen komen. Aan het eind van de middag uiteraard even gegeten in het restaurantje, waar ze ons inmiddels al een beetje kenden. Hierna hebben we met een speedboot nog even een rondje op zee gevaren langs het Pavilion, het strand en iets moois waarvan we niet weten wat het is... In het hotel snel opfrissen voordat we naar het vliegveld gingen. Aangekomen op Beijing blijkt er ook een beroemde groepje zangers o.i.d. aangekomen te zijn. Er staan horden Chinezen en fotografen te wachten om iets van hun op te vangen. We bleven even wachten en ja hoor.. daar kwamen onze beroemde Chineesjes! De hele horde flipte en er brak echt een soort paniek uit onder de fans! We hebben ons wel vermaakt door op een afstandje alles te bekijken, hierna lekker in de taxi gestapt en voldaan naar bed gegaan.

Zaterdag
Weinig gedaan, doordat ik blijkbaar iets verkeerds had gegeten en hierdoor nogal last van mn buik had gekregen. Veel series gekeken en de dag vloog voorbij. 's Avonds pasta die Chris gegeten.

Zondag
Een betere buik, dus 's middags naar een andere soort Silk Street gegaan. Deze is minder toeristisch en hier wordt ook minder aan je getrokken etc. Lekker rustig rond gekeken en wat dingetjes gekocht. Thuis even omkleden en hierna met een groepje Nederlanders lekker gegeten bij een Chinees restaurant.


  |  related link

23 juli, mijn ouders zijn in Bai Huan Jia Yuan! 
Monday, July 23, 2007, 08:13 AM - China
Hey buzzy people, how you doing?

Hier is het een drukte van jawelste, iedereen zit nu lekker in ons appartement. Debbie en mijn ouders daarnaast hebben wij ook nog Tabriz die hier in zit.
Ik zal het hele verhaal even vanaf het begin vertellen!

Vrijdag:
Debbie en ik zijn om 8 uur opgestaan om mijn moeder en mijn broertjes optehalen van Beijing Capital Airport. Dit is opzich niet heel erg moeilijk, moeten er wel taxi's zijn natuurlijk. Wij hebben 30 minuten staan wachten tot er een taxi voorbij kwam die leeg was. Wij hadden stonden ondertussen bijna bij de Carrefour want dat is een stukje in de richting van het vliegveld.
Op het vliegveld hebben wij nog een tijdje staan wachten op mijn ouders. Ze hadden met z'n 3 geluk gehad want ze hadden Business Class met de KLM. Dit allemaal vanwege de slechte service die zij aan mijn vader leveren.
Het grappige van de hele situatie is dat mijn vader nog nooit Business Class gevlogen heeft bij de KLM en wij allemaal wel!

Nadat iedereen geslapen had en opgefrist zijn wij richting Tian An Men Square gegaan. Het plein waar de studenten opstanden waren. Daar achter heb je een winkelstraat waar je allemaal Chinese prullaria kan kopen en lekker kan rondneuzen tussen de rare dingen.
Hierna even bij de KFC gegeten om onze energie weer op pijl te brengen en richting Mao. Mao was echter niet te bezichtigen, zijn graftombe werd gerestaureerd. Dan maar een rondje plein en richting Snackstreet bij Wanfujing.
  |  related link

17 juli, Guess who is here!?! 
Tuesday, July 17, 2007, 12:07 PM - China
Foto's 5 juli!
Foto's 17 juli!


Zozo, Debbie is eindelijk aangekomen in Beijing. Ze zou vrijdag vertrekken met China Southern maar dat ging niet helemaal zoals het geplant moest zijn. Dit gaat Debbie straks allemaal vertellen in haar eigen stukje!

Ik ben afgelopen week bezig geweest met stage's zoeken. Heb nog een goed contact gekregen via mijn schoonvader (Joop). Heb met die meneer gemaild en hoop nu dat het wat wordt, voor de rest is mijn CV bij bedrijven in het archief gegaan en ben ik vaak afgewezen!

Afgelopen week heb ik ook mijn nieuwe laptop helemaal in orde gemaakt ik kan nu weer alles doen in het engels of het nederlands. Het is alleen jammer dat ik geen Chinees meer kan lezen met deze windows XP!

Aanstaande vrijdag arriveren mijn moeder en broertjes, mijn vader komt ons s'avond vergezellen in Beijing en dan gaan wij gezellig samen dingen doen!
Roland en Olaf zullen op een mooi Inpex luchtbed slapen wat maar 10 euro kost, probeer dat maar eens in Nederland!

Nu ben ik aardig door mij verhalen heen en ga ik het keyboard aan Debbie geven, gaan nog even foto's uploaden dus verwacht een linkje onder de text!

Debbie:
Hallo allemaal!

Na een vertraging van ongeveer 28 uur eindelijk in China!!! Door technische problemen was mn toestel op het moment dat ik zou vertrekken (en dus ook helemaal ingecheckt was etc) nog in China!!!! Dat wisten ze natuurlijk al minimaal 10 uur, maar ze vonden het toch nodig ons te laten komen. Toen naar huis gegaan en daar geslapen. Volgende dag veel gebeld met airlines en Schiphol. Uiteindelijk met mn moeder naar Schiphol om daar bij balie meer info te verkrijgen. Van balie naar balie en uiteindelijk vouchers gekregen voor van der Valk hotel, ook om te eten. De vlucht verwachtten ze toen om 22.00. Lekker in het hotel gechilled met mn mams, gedouched en gegeten. Op tijd opnieuw door douane, nog even frikadellen voor Chris gekocht en wederom naar de gate. Het was inmiddels al weer 22.00 en een mannetje kwam doodleuk vertellen dat we nu nog moesten wachten op de catering! Dik anderhalf uur later zat ik in het vliegtuig (heel riant trouwens) en rond 24.00 in de lucht.. hehe.. pak van mn hart!

Prima vlucht gehad en vol spanning in China aangekomen! Chris stond aan het eind van de ontmoetingsplek! Heel apart om m weer te zien! Het leek aan de ene kant inderdaad wel 5 maanden geleden, maar aan de andere kant maar 1 dag dat we elkaar niet gezien hadden.

Ondanks dat we vrij regelmatig contact hadden, hadden we elkaar alsnog veel te vertellen. Aangekomen in zn appartement even opgefrist en de stad in gegaan. Wat een ranzige bedoeling hier! Bleh! De lucht is grauw en soort mistig...Iedereen rochelt.. Kleine kindertjes lopen in kleren met een open kruis, zodat ze zomaar overal kunnen plassen en poepen als ze moeten! Toen ik zo een mannetje zag lopen zei ik 'hey, een scheur in zn broek', maar dat blijkt dus zo te horen.... En veel Chineze zitten gewoon overal te hurken... haha.. cultuurshock! ;)

Ik heb voor het eerst geloof ik in mn leven een echte zeester en zeepaard gezien, o en ook een schorpioen.. Maar alleen zaten ze allemaal op een stokje geregen, als een soort van sate! Dat verkopen ze hier en mensen eten dat gewoon! Ik kijk mn ogen uit! Overal verkeer, overal fietstaxi's en overal rochelende chinezen!

Gister hebben we gefietst, ook een hele belevenis op zich! Veel gezien, veel gezweet en veel gelachen! We zijn langs verschillende bekende dingen gekomen, zoals de Verboden Stad, het Rode plein, een soort Arc de Triompf, maar dan Chinees. We hebben aan het eind van de dag gewinkeld bij een groot centrum. Heel westers. Leuke shirtjes gezien, maar maat L ziet er uit als maat XS, dus dat wordt denk ik niks..

Gister avond bij Chris thuis frikandellen gegeten met gebakken aardappels en sla! Heel lekker, vooral Chris heeft genoten van de frikandellen! Nog (heel fout) Slachtnacht gekeken en toen naar bed gegaan.

Vanmorgen uitgeslapen en afgewassen van gister avond. Hierna naar een markt geweest. Veel leuke winkeltjes bekeken, thee gekocht, thee geproefd en nog even mn moeder aan de foon gehad. Hierna zijn we naar de ondergrondse stad van Beijing geweest. Heel bijzonder en vooral heeeeeeel koud! Deze stad is ongeveer 30 jaar geleden gebouwd voor het geval van een nuclaire aanval. Allemaal tunnels en gangen. We werden door een engels sprekende Chinees rondgeleid. Een leuke tocht, van maar liefst 20 mintuen. Toen weer naar het hete oppervlak gekomen en naar huis gegaan. We waren al best gaar van de hitte, dus nu even chillen in huis. Straks uit eten met Tabriz en You Zheng.

Morgen vroeg op en dan naar de dierentuin en/of aquarium.

We houden jullie op de hoogte van de avonturen van Fuyong Chris en Fuyong Debbie!
Misschien dat hier in de tijd dat ik er ben ook nog Harry Potter (Fuyong Harry) in de bios is, dan gaan we daar nog heen!

Kus Christian en Debbie
  |  related link

5 juni, school is voorbij 
Thursday, July 5, 2007, 06:40 AM - China
Jullie lezen het goed in de titel, mijn schooltijd in Beijing is voorbij. Het waren 4 fantastische maanden waarin ik veel nieuwe mensen heb leren kennen, Beijing goed heb leren kennen en veel geleerd van de Chinese taal.

Ik heb de schooltijd ook positief afgesloten, zowel Manderijn als de businessclasses.

Manderijn:
Spreekvaardigheid 9.0
Leesvaardigheid 8.5
Grammatica 6.5

Businessclasses:
Part 1 8.6
Part 2 8.0
Part 3 8.5
Part 4 9.0

Dat zijn allemaal mooie cijfers en je hoeft er niet veel voor te doen wil je deze kunnen halen. Dat ik voor grammatica nog een 6.5 heb gekregen is een wonder want ik had voor mijn eerste toets een 3.2 en mijn tweede een 6.8. Die 2 cijfers tellen voor 60% mee, mogen jullie het cijfer voor mijn aanwezigheid uitrekenen!

Afgelopen weekend hebben wij uitbundig gevierd dat wij klaar waren met school. Begon eigenlijk donderdag al een beetje na het voetballen. Gezellig met Michel en mensen van de hotel school wat gedronken op een terras. Vrijdag zijn wij met een groep gaan eten in Annie's (Italiaan) en daarna naar Nanqie en Bar Blue.
Zaterdag ben ik lekker thuid gebleven omdat ik nog aan bijkomen was van de vorige avond. Heb een paar filmpjes gekeken en zitten Skypen met Debbie.

Zondag ben ik met de hotelschool gaan eten bij de Griek hier in Beijing. Heel erg lekker eten, waren met zijn 15en ongeveer. Zaten ook mensen bij die ik nog nooit gezien had. Het was een soort afscheidseten omdat iedereen of deze week terug vloog naar Nederland of gaat rondreizen.

Maandag ben ik lekker naar het zwembad gegaan daar lagen Michel en Roel al te zonnenbaden, ik ben daar voor het eerst verbrand in Beijing. Je houd het niet voor mogelijk maar zelfs de zon laat je verbranden door al die vervuiling heen. Misschien is dat wel de reden dat ik verbrand ben, tijd zal het uitwijzen.

Gisteren heb ik Michel helpen verhuizen naar ons appartment. Santosh zit momenteel 1 maand in India bij zijn familie dus wij hadden een kamer over en Michel moest nog 1 nachtje ergens slapen.
Hebben samen lekker bij de Tree gegeten en een DVD van de Lama's gekeken. Vanochtend is hij vertrokken om 7 uur.
Met zijn vertrek is zo'n beetje iedereen weer terug naar huis hier. Van TMA zijn er nog wel wat mensen en Tabriz natuurlijk maar mijn normale stapgroep heeft mij allemaal verlaten.

Nu wordt het wachten tot Debbie deze kant opkomt, nog maar 9 nachtjes slapen gelukkig en dan ga ik Debbie al de kanten van Beijing laten zien. Het is ook nog 15 nachtjes slapen voordat mijn moeder en broertjes komen dus dat is ook heel erg leuk!

Nu nog hard opzoek naar een stage want dat is helaas nog steeds niet gelukt. Moet ook nog mijn nieuwe laptop in orde maken maar dat komt allemaal nog wel!

Foto's komen nog, heb een paar probleempjes met uploaden dus moet even aangewerkt worden!

Laterzz en tot de volgende week denk ik, dan heb ik weer wat te vertellen!
  |  related link

Debbie is GESLAAGD! 
Tuesday, June 26, 2007, 01:50 PM - General
Gefeliciteerd Schat met het halen van je diploma HTRO!

Een 7 voor je presentatie en een dikke voldoende voor je verslag!

Feliciteren jullie Debbie ook even! Laat hier dan even een berichtje achter!p.s. nu ik nog!!

Link van de NIEUW FOTO'S!

You Know You've Lived in China Too Long When...

Description:
1. You’re at an expensive western restaurant and don’t even notice the guy at the next table yelling into his cell phone
2. You enjoy karaoke
3. You walk backwards in the park listening to a transistor radio
4. The China Daily is your source for hard hitting, fast breaking, investigative journalism
5. You smoke in crowded elevators.
6. All white people look the same to you
7. You like the smell of the bus.
8. You find state-employed retail staff helpful, knowledgeable and friendly
9. You no longer need tissues to blow your nose
10. You find western toilets uncomfortable
11. You throw your used toilet paper in the basket (as a courtesy to the next person)
12. You think that the heavy air actually contains valuable nutrients that you need to stay healthy
13. You think a 30 year old woman who carries a Hello Kitty lunch box is cute
14. A sexual pervert is a man who prefers women to money.
15. It’s OK to throw rubbish, including old fridges, from your 18th-floor window
16. You believe that pressing the lift button 63 times will make it move faster
17. You aren’t aware that one is supposed to pay for software
18. You are not surprised to see your tap water run dark brown
19. You tell your parents their house back in your home country has bad feng shui
20. You think that a $7 shirt is a rip-off
21. You always leave tray and trash on the table when you are in Starbucks because you insisted it is the way to keep everyone employed
22. You buy an XXXL T-shirt in store when you returned home
23. You take large sum of cash whenever you go hospital in home country
24. You have no reservations about spitting sun flower seeds on the restaurant floor
25. You think it’s silly to buy a new bike when it’ll get stolen soon and stolen bikes are half the price.
26. You’d rather pay the 10 yuan for an all night stay at the internet cafe than the 30 for a taxi home.
27. You feel cheated if you don’t receive a full head and shoulder massage when getting a haircut
28. You blow your nose or spit on the restaurant floor (of course after making a loud hocking noise)
29. You no longer wait in line, but go immediately to the head of the queue
30. It becomes exciting to see if you can get on the lift before anyone can get off
31. It is no longer surprising that the only decision made at a meeting is the time and venue for the next meeting
32. You no longer wonder how someone who earns US$ 400.00 per month can drive a Mercedes
33. You accept the fact that you have to queue to get a number for the next queue
34. You believe everything you read in the local newspaper
35. You have developed an uncontrollable urge to follow people carrying small flags
36. You regard it as part of the adventure when the waiter correctly repeats your order and the cook makes something completely different.
37. You are not surprised when three men with a ladder show up to change a light bulb
38. You look over people’s shoulder to see what they are reading
39. You honk your horn at people because they are in your way as you drive down the sidewalk
40. When car accidents become a source of heartwarming humour
41. When shopping at Carrefour some laowai stares you down for catching you looking into his basket while you wonder to yourself what laowai’s eat
42. You have figured out that it is actually the Taiwanese who are running this country
43. You have a pinky fingernail an inch long
44. You burp in any situation and don’t care
45. You start to watch CCTV9 and feel warm and comforted by the governments great work
46. You think Pizza Hut is high-class and worth queueing for
47. You have learnt how to detect someone is in a hurry behind you, and now have the ability to not only walk very slowly but also grow eyes in the back of your head, so when they start to overtake on the right hand side, you automatically cut in and walk very slowly directly in front of them
48. When you are able to jump the queue because the idiot laowai left 2 centimeters between themself and the person in front of them
49. You have absolutely no sense of traffic rules
50. You start calling other foreigners Lao Wai
51. You start cutting off large vehicles on your bicycle
52. The last time you visited your mother, you gave her your business card
53. You think no car is complete without a tissue box on the rear shelf and a feather duster in the trunk
54. You go to the local shop in pajamas
55. When looking out the window, you think “Wow, so many trees!” instead of “Wow, so much concrete!”
56. Pollution, what pollution?
57. You think “white pills, blue pills, and pink powder” is an adequate answer to the question “What are you giving me, doctor?”
58. Someone doesn’t stare at you and you wonder why
59. Firecrackers don’t wake you up
60. Your family stops asking when you’ll be coming back
61. You wear out your vehicle’s horn before its brakes
62. You buy a top-of-the-line karaoke machine
63. Forks feel funny
64. Chinese remakes of Western songs sound better than the originals
65. You get homesick for Chinese food when away from China
66. You realize that smiling and nodding is Chinese body language for, “Go away; leave me alone.”
67. All the top-level government officials you befriended for guanxi purposes when you first arrived are retired and living in your country
68. After being in an accident, you tell the ambulance driver which hospital to take you to
69. Your company offers you a job in your native land, and includes regular “Home Leave” to China as an incentive
70. You think of “salad” as diced apples in mayonnaise
71. You don’t bother to take the sticker off the lenses of your fake Ray-Bans
72. You only wear a suit when you dig ditches or do home repairs
73. Your handshake is weakening by the day
74. You compiled a 3-page list of weird English first names that Chinese people of your acquaintance have chosen for themselves.
75. Your collection of business cards has outgrown your flat
76. You and a friend get on a bus, sit at opposite ends of the bus, and continue your conversation by yelling from one end to the other
77. You cannot say a number without making the appropriate hand sign
78. You like the taste of Green Tea and Chivas
79. You start recognising the chinese songs on the radio and sing along to them with the taxi driver
80. You feel insulted when you enter a restaurant and only three waiters welcome you
  |  related link

24 juni, tentamenweek 
Sunday, June 24, 2007, 11:55 AM - China
Dag lieve mensen,

Hier ben ik weer, lekker aan het tikken op mijn nieuwe laptop. Wat is dat toch lekker om snel dingen te kunnen doen en niet te hoeven wachten tot alles geladen is.

Na dat ik hem had aangeschaft heb ik een schroevendraaier gekocht en de boel opengemaakt om te kijken of alles klopte. En dat deed het gelukkig.
Ik heb nu echter wel een Chinese Vista maar dat gaan wij veranderen zodra ik weer in Nederland ben. De terug komst staat gepland op 20 januari dus ik moet nog even. Zodra mijn colleges zijn afgelopen ga ik windows XP erop zetten als een dual-boot en dan kan ik kiezen wat ik gebruik.

Naast mijn laptop had ik ook een telefoon gekocht. Zag er allemaal leuk uit en werkte bij Jing-jia gewoon goed alleen bij mij niet want elke keer als Debbie mij belde kon ze mij niet verstaan.
Dus volgende week even mee terug gaan.

Ik heb van de week 4 verslagen gemaakt van 3000 worden, misschien zal ik ze nog even posten hier maar dan wordt het wel meteen heel erg vol op mijn site. Weten jullie wel meteen weer waar ik mee bezig ben geweest.

Dit weekend ben ik mijn vader nog tegengekomen tijdens het uitgaan, hij was toevallig in Beijing en vloog zaterdag weer verder naar Hong Kong en daarna Perth. Hebben gezellig een biertje gedronken in de Alpha, erg mooie club trouwens.

Gisteren ben ik naar een Full Moon Party geweest vlak bij de muur. Je hoord hier altijd geruchten over feestjes op de muur maar dat schijnt niet meer georganiseerd te worden. Jammer. Dit feestje was ergens op een grasveld buiten Beijing.
Heb 200 Kuai betaald en dan was al de drank gratis. Ze draaide erg goede muziek en om 4 uur had ik het wel gezien en ben ik naar huis gegaan. Meerderheid van de groep was toen al weg. Ik kon niet meer mee helaas want bus zat vol.

Nu ben ik weer aan het leren voor mijn toetsen, hopelijk haal ik alles en kan ik het hier met een voldoende afsluiten.

Ik ga nog even de foto's uploaden maar dat duurd nog even, zal later de link plaatsen!

Laterzzz
  |  related link

14 juni, computer kopen 
Thursday, June 14, 2007, 09:27 AM - China
Dag lieve mensen,

Gaat alles nog naar wens in Nederland! Ik ga beginnen met Thijs te feliciteren met zijn verjaardag! Volgend jaar ben ik er weer bij!
Tweede punt is dat het van Debbie en mijn moeder en broertjes bekend is wanneer ze komen.

Debbie komt 14 juni aan en vertrekt 6 augustus weer naar Nederland. Jullie kunnen haar dan met bloemen en chocola ophalen van Schiphol!

Mijn moeder en broertjes komen hier 20 juni aan en blijven 5 dagen hier en vertrekken dan weer naar Penglai waar mijn vader verder zal gaan met entertainen. Roland, Olaf jullie krijgen een verrassing als jullie daar zijn.

Verder is alles hier helemaal in orde, hard aan studeren en verslagen maken. Mijn engelse schrijfvaardigheid is niet zo denderend als ik de taal spreek. Blijf mezelf maar verbeteren, wou dat het gewoon in 1 keer goed was!
De verslagen post ik hier nog maar wacht even tot de inleverdatum verstreken is anders krijg ik copycats en daar zitten wij niet op te wachten.

Gisteren een computer proberen te kopen. Had de volgende specificaties uitgezocht:

Asus A8Js

Intel Duo 2 Duo T7200 2Ghz
2GB ram
120GB harddisk
Nvidia Geforce Go 7700 512mb

Op notebookreview gekeken wat er allemaal bij zat en hoe het gewaardeerd werd en dat was allemaal goed.

Ik samen met Tabriz en zijn vriendin naar Zhong Cuan Cun, het Sillcon Vally van China. Rond vragen, onderhandelen en nee zeggen bracht ons naar een prijs van 1440 euro. Redelijke prijs voor een laptop zoals deze. Nederland is dit model niet tekoop en wordt aangeboden van 1600 euro tot 2000 euro op internet.
Eindelijk een keerje ja gezegd tegen een verkoper en moest betalen wilde ik de laptop zien. Gedaan en gaan zitten wachten. Komt er een mannetje bij of ik er wat op wil hebben, zeg nee kan ik allemaal zelf. Keek hij een beetje moeilijk.

Toen begon hij over 32bit en 64bit. Ik en Tabriz dachten dat hij het over Vista had welke versie ik wilde. Maar bleek dat hij mij eigenlijk een andere laptop aan het aansmeren was. Tabriz zijn vriendin haar engels is nog niet zover ontwikkeld dat zei wist waar het over ging, ze heeft het alleen maar goed gedaan, Gratzz!

Bleek dat ik een AMD turion 64 kreeg met een Go 7300 videokaart met 512mb Ram en 40GB hdd erin. Werdt er allemaal uitgeschroefd en 2gb ram erin en grotere hdd.
Wij hadden nog niet door wat er aan de hand was. Maar toen ik het allemaal even liet inzinken had ik door wat ze aan doen waren. Dit systeem zonder Vista kost 800 euro. Door handmatig te upgrade konden ze meer verdienen. Slim maar een westerling die begrijp waar je het over hebt kan je geen oor aan naaien.

Ik uiteindelijke heel erg opvallend laten merken dat ik het niet echt op prijs stelde wat ze aan doen waren in Engelse woorden die wel degelijk begrepen, begonnen ze voor zich uit te staren. Ze wilde de videokaart gaan vervangen maar dat zag ik zeker niet zitten. Ik wilde de laptop die ik had uitgezocht voor de afgesproken prijs.

Duidelijk gemaakt en binnen een paar minuten stond de laptop voor mijn neus, waarschijnlijk achtergehouden voor het geval dat.
Alles in orde, Chinese windows een complete computer en alles werkte. Alleen miste het garantie kaartje. Hier stonden zij ook van te kijken want bij de vorige laptop zat deze erbij.
Zonder dit garantie kaartje heb ik geen aanspraak op garantie die Asus geeft over heel de wereld.

Helaas met niks naar huis, geld terug gekregen. Je betaald hier cash en die hoeveelheid geld is een tas vol! Nu ga ik zaterdag weer terug naar een andere winkel die ook 1440 euro gaf en er betrouwbaar uitzag om er een in handen te krijgen.
Op de terug weg beseft ik mij dat mijn vader waarschijnlijk hetzelfde was overkomen met de garantiekaart. Zit in de familie, Debbie kijk maar alvast uit!

Nu ga ik weer verder met mijn verslag. Heb helaas geen foto's of filmpjes voor jullie die komen weer als familie hier is. Dan ga ik een keer alle touristische plekken bekijken want dat heb ik nog steeds niet gedaan namelijk!

Straks voetballen en pasta maken met champinions, heb ze eindelijk gevonden nu nog kijken of ze te eten zijn!

Tot de volgende keer!

  |  related link

3 juni, Temple of Heaven 
Sunday, June 3, 2007, 08:23 AM - China
Goedenmorgen in Nederland,

Heeft iedereen Debbie al gefeliciteerd met haar verjaardag? (was 2 juni)

Deze week heb ik weer veel spannende dingen gedaan. Ben naar school geweest, heb daar weer Chinese ontmoet, ben naar een technologie beurs geweest en naar de Temple of Heaven.

School was gewoon zoals school altijd is, saai maar wel interessant op zijn tijd.
De ontmoeting met de Chinese was heel erg interessant. Ik vroeg aan een kerel van mijn leeftijd wat hij verdiend bij de McDonalds. Dat was niet echt een vetpot, 6 kuai (60 eurocent). Toen zij ik dat ik 80 kuai kreeg in Nederland (8 euro) per uur. Dat vond hij zo interessant dat hij bij het presenteren van ont gesprek er helemaal over door ging. Toen hij eindelijk was gestopt met mij ophemelen dat ik hem het licht had laten zien heb ik hem laten zien wat je kosten in Nederland zijn. Hier geef ik 100 euro per week uit exclusief huur. Als ik het zelfde leven zou leiden in Nederland is dat 600 euro. Dat was wel even een eye-opener voor hem want dat bedrag ziet hij pas op zijn rekening verschijnen na een paar jaar werken en niks uitgeven.

Woensdag ben ik naar de technologie beurs geweest. Was wel leuk om te zien waar ze hier graag mee pronken. Dat bleken grote tv's te zijn van 103 inch.. Daarnaast waren er nog enkele andere technische snufjes. En auto's, geen speciale maar allemaal namaak modelen, is er grappig om te zien!

Vrijdag ben ik naar de Temple of Heaven geweest. Hier houden ze bij springfestival altijd soort optochten en ceremonies voor een goede oogst.
Deze tempel is erg mooi gemaakt met rode en blauwe verf en binnen staat al het oude gereedschap wat ze nog steeds gebruiken. De weg die de mensen vroeger aflegde opweg naar de tempel was rond 1 kilometer. In het midden van het pad waren allemaal tekeningen/sculpturen gemaakt, nu zijn daar allemaal stenen overheen gelegd om ze te behouden.

Zondag ben ik naar de White Cloud Temple geweest in het westen van Beijing. Is een Taoisten tempel met mannen met lang haar dat opgekruld is op hun hoofd. Ze hebben voor elke god een apparten tempel waar mensen bidden met stokken wierrook. Je ziet mensen met kleine lullige stokjes lopen en mensen met een boom wierrook zo groot zijn die stokken.
Voor de foto's kijk hier!

Ik was een beetje vergeten om een paar filmpjes te uploaden de afgelopen maand, om jullie toch even een dosis tegeven, heb ik er een paar!
Shanghai Bravia Reclame
Magneet trein met 400 km/h
Yanjing propaganda filmpje
Penglai Pavillion
Chinese robots
Karaoke in China
Uitzicht over de Bund
Shanghai shoppingstreet

Ik ga er nog meer uploaden maar Youtube werkt hier even tegen!
  |  related link

27 mei 
Sunday, May 27, 2007, 11:27 AM - China
Dag mensen, lieve mensen, stoute mensen,

Deze week weinig gedaan, school, voetbal, leren, zoeken........

Dit weekend eerst een verjaardags dinee. Lekker gegeten bij een echt Chinees restaurant vlak bij de Verboden stad. Daarna na Nanji. Kan je op terras zitten en voor 1 euro alles drinken wat je hartje begeerd.
Ben daarna met een fransman van onze school allemaal kroegen af gelopen. Helaas ging alles aldicht dus ben ik samen met MIchel naar huis gegaan.

Gisteren met de TMA'ers zitten Weerwolven. Best een leuk spelletje. Daarna weer naar Nanje daar was Barry. Zijn toen naar Blue bar gegaan en weer optijd naar huis en vandaag uitgeslapen.

Gaan zo kijken of Pirates hier al draaid en moet nog even de woonkamer schoonmaken!

Tot de volgende keer maar weer!
  |  related link

22 mei, weekendje Penglai 
Tuesday, May 22, 2007, 01:31 PM - China
De tijd gaat hier echt onwijs snel, na mijn idee ben ik hier gisteren nog aangekomen!

Dit weekend ben ik naar mijn vader geweest in Penglai. Vrijdag had ik eerst nog school en daarna heb ik mij voorbereid op de reis naar Penglai. Ik vertrok om 19.15 met het vliegtuig. Normaal is dat maar 20 minuten rijden maar met de spits moet je uitgaan van 1 uur tot 1,5. Moest dus om 5 uur al de taxi pakken.
Voordat ik in de taxi stapte nog tomatensap, Tabasco en Gouda kaas voor mijn vader gekocht.

In Yantai werd ik opgehaald door 1 van de chauffeurs van mijn vaders werk. Nadat wij 1 van mijn vaders collega's hadden afgezet in het centrum van Yantai zijn wij verder gereden richting Penglai.
Na 1,5 uur rijden was ik er eindelijk en werd ik bij het gebouw van mijn vader afgezet.
Mijn vaders collega en chauffeur refereerde naar mijn vaders appartement als 'sushe' in engels dormitory. In het nederlands betekend het op de campus een slaapkamer en voor de werkende op je werkplek. Dit is eigenlijk een hele rare uitdrukking voor de Chinese want ze kennen het woord huis gewoon. Geeft wel aan hoe ze denken.

Eenmaal aangekomen opzoek gegaan naar wat te eten. Volgens mijn vaders collega's zou de KFC 24 uur per dag open zijn maar dit was niet het geval.
Zijn toen beland bij mijn vaders vaste stek. Het enigste westerse restaurant in de stad. Hebben er alletwee een bord patat besteld voor 1,20 euro, was nog goed te doen trouwens.

Mijn vaders appartmentis niet zo groot als ik had verwacht. Het ie eigenlijk een hotel omgebouwd in een appartement. Op elke duur zitten nummers en in elke kamer is een kaart die je in een gleuf moet steken voor electriciteit. Je vind ook overal kammen en lucifers met de hotel naam erop. Handdoeken liggen er ook overal en alleen mijn vader heeft een kast en die hebben zo moeten kopen.
Zijn studeerkamer is niks mis mee behalven dat zijn bureaustoel zijn beste tijd gehad heeft.
In de woonkamer staat een pokertafel en de banken zijn nog best ok voor Chinese maatstaven. Wij hebben er op gelegen terwijl wij de wedstrijd Manchester-Chelsea hebben gekeken.
De bedden zijn ook van een erg hard materiaal, mijn bed vind ik al heel erg stevig maar dit zorgt toch voor wat bloed tekort in lichaamsdelen als je verkeerd ligt.
De keuken is een achtergesteld kindje en er is eigenlijk niks aanwezig behalve wat messen borden en glazen, mijn vader heeft er een aantal bij moeten kopen om een goede set voor ons 2 te hebben.
De wasmachine is een Haier maar omdat je er in Chinees niks van begrijpt heeft zijn secetaresse alles voor hem vertaald.
De knop met 'Knop'erop is heel erg vermakkelijk!

Zaterdag zijn wij naar mijn vaders werk geweest, eerst op kantoor en daarna op de yard. Heb nu precies kunnen zien wat ze allemaal aan het doen zijn daar. Die twee ijzeren stukken staal dat op platformen lijken zijn echt heel erg groot, kijk maar even verder door de foto's.
Na het bezoek aan de yard zijn wij wezen eten in de kantine van het bedrijf en het leuke is dat iedereen zijn eigen pan/bord/kom bij zich heeft.

Na het bezichtigen van mijn vaders werk zijn wij door het stadje gaan lopen. Ik heb de eerste en tweede Deparment Store van Penglai gezien en een department store die niet in het communistische model past.
Aangezien ik Chinees spreek kan ik dingen duidelijker maken dan mijn vader die iedereen Nederlands en Engels aan het leren is hier. Zo hebben wij voor 80 euro cent een rolmaat kunnen kopen en weten wij hoe duur een verrekijker is zonder af te dingen.
Tijdens onze verkenning waarbij wij op plekken belanden die mijn vader nog nooit gezien had zijn wij verschillende interessante dingen tegen gekomen: Haaienvinnen, porno naast kinderfilmpjes, vuurwerk tussen huishoudelijke artikelen en als laatste een hele haai.

S'middags zijn wij beland in het oude huis van Qi Jiguang, en emperor in het verleden. Was erg interessant om te zien. Je kan het vergelijken met een soort kasteel in Europa. Je hebt een leeszaal, onmoetingszaal, eetzaal etc. maar dan allemaal op zijn Chinees, bekijk de foto's maar. Ook hier staat een drumtower bij om de tijd aan te geven.

S'avond hebben wij weer gegeten in het stamrestaurant van mijn vader en daarna hebben wij voetbal gekeken in het appartement. Er is in de omgeving niet echt veel tedoen. Wellicht dat wij niet goed gekeken hebben maar wij hebben er om 11 op straat gelopen en is er geen ziel op straat.

Zondag zijn wij naar het Penglai Pavilion gegaan. Deze plek is voor veel Chinese die het Taoismeaanhangen heilig. Het is ook een touristen plek.
Tourist zijn als Chinees is op een heel hoog tempo ergens doorheen lopen, niet kijken naar de details en vooral niet de tijd nemen om alles in je op te kunnen nemen.
Het hele Penglai Pavilion is opgebouwd rond de 8 Immortals. Zij hebben de pijlers neegelegd voor het Taoisme. Zo heeft elk van die gasten hier zijn eigen kamer waar je hem kan aanbidden. Het geloof wat hier aanbeden wordt heeft veel weg van verschillende geloven.
Een andere fenomeen waarvoor Penglai bekend is, ook in de tijd van de 8 immortals die in 600 na christus de tempel al bouwde, is de luchtspiegeling die daar op zee waar tenemen is.
Ik heb een kranten artikel gevonden waarin het uitgelegd wordt. Is heel erg leuk om te zien en het lijkt mij een rare gewaarwoording dat je naar jezelf staat te kijken in een natuurlijke spiegel.

Het Pavalion was heel erg mooi om te zien. Om nog even te genieten van het mooie weer zijn wij op het strand in een strandtent gaan zitten. Hier kregen wij de eerste keer koud bier en de tweede keer lauw bier. Ben wel even warm geworden tijdens dat uurtje dat wij er zaten.
Om het weekend af te sluiten weer naar het stamrestaurant gegaan en een steak gegeten. Ik werd om 7 uur opgehaald door de chauffeur om naar het vliegveld gebracht te worden.

Het werdt langzaam donker terwijl wij met 140 over de snelweg reden om de auto's heen die geen lichten hebben of amper zichtbaar. De chauffeur vroeg of hij muziek mocht aanzetten, dit bleken oude hits van ons in een modernjasje, soort van Electronic jasje. Was nog goed om naar te luisteren.

Nu ben ik het tikken helemaal zat, wordt helemaal gek!

Het regent hier al de heledag, heb hierdoor geen zin om te koken. Ga nu even een avondmaal halen bij de Maidanlao!

Check de rest van de foto's en laat een berichtje achter, ga nu de spam verwijderen!
  |  related link

Penglai 
Saturday, May 19, 2007, 07:38 AM - China
Dag lieve mensen,

Dit weekend verblijf ik in Penglai, als ik zondag terug ben of maandag, maar denk dat het in de loop van de week een verhaaltje ga vertellen!

Zal ook even al de foto's van mijn vader online zetten!

NU gaan wij weer de stad in!
  |  related link

9 mei, Shanghai 
Wednesday, May 9, 2007, 06:05 AM - China
Zoals beloofd hier weer een nieuw stukje van mijn leven in China. Vanwege de vakantie ben ik met Santosh en You-Zheng vertrokken naar Shanghai op donderdag ochtend.

Donderdag vroeg op, s'ochtens Debbie nog even aan de telefoon gehad om mij veel plezier te wensen. Daarna snel alles klaarmaken en vertrekken. Ik heb gebruik gemaakt van de tas die mijn moeder gekocht had voor haar tripjes, Mam het is een fantastische tas binnenkorst mag je hem weer gebruiken!(2008)
Was de hele week al stervens druk op de weg dus wilde optijd vertrekken. Gelukkig was de weg helemaal vrij en waren wij binnen 20 minuten op vliegveld wat normaal 1 uur duurt. Op het vliegveld was het nog even zoeken waar wij moesten inchecken, na kilometers balie afgelopen te hebben hadden wij het gevonden.
Relaxte vleugd met veel beenruimte en cake als ontbijt. Gelukkig was het maar 1 uur 40 minuten vliegen en stonden wij zo op het vliegveld in Shanghai.
Wij hadden 3 nachten in het Holiday inn Vista geboekt. Een onwijs relaxt hotel met al de luxe die je nodig hebt.

Santosh was maandag avond al vertrokken naar Shanghai naar familie die hij daar heeft wonen. Hij zou nog 1 dag met zijn familie optrekken en vrijdag zou hij zich bij ons aansluiten. Ik en You-Zheng zijn meteen de stad ingegaan. Onderweg gegeten bij 1 van de 2 Burger Kings die er in China zijn. Een echt exclusief maal! Vlakbij de BK hebben wij de metro gepakt naar het centrum wij wilde eigenlijk aan de linkerkant van de rivier blijven maar het werdt de rechterkant.

De rechterkant van de rivier heet het Pudong Area en hier staan een paar hele hoge gebouwen en wordt er gewerkt aan nog veel meer hoge gebouwen. Je hebt de bekende TV tower en de Jinmao tower.
S'avond zijn deze gebouwen helemaal verlicht en heb je filmps die op het gebouw getoond worden. Het is hier allemaal heel erg touristisch en de Chinezen komen hier masaal op af voor het weekje dat ze vrij zijn. Je kon over de hoofden lopen op verschillende plaatsen.

Aan de linkerkant van de rivier heb je The Bund. Hier staan allemaal gebouwen in een soort fransestijl, het gebied erachter heet ook 'The French Concession'. Staan allemaal huizen en in de grote winkelstraten die elk 3 kilometer lang zijn en aan elkaar verbodenden staan de hogen gebouwen. In het midden van die winkelstraten heb je 'Peoples Square'.
Op het plein vind je de grootste Dumplingbasketvan de wereld, het opera en nog vele andere gebouwen van vermaak.
De afwisseling van parken, huizen en hoge gebouwen is heel erg plessant in vergelijking met het grauwe Beijing. Hier is alles recht toe recht aan en niks is creatief opgelost. Komt wel steeds meer maar er is nog niet genoeg om een gezellig gevoel van te krijgen. Dat heb in Shanghaiveel meer.
Gelukkig zijn al de winkels in Shanghai bijelkaar gestopt en hoef je niet zoals in Beijing naar 3 andere plekken toe om te kunen shoppen. Nanjing Lu is helemaal mooi om te zien, de hoeveelheid licht dat hier vandaan komt is niet te beschrijven. Elke winkel heb je hier en als je niet kan vinden wat je zocht dan ben je slecht in zoeken of winkelen. Je bent per winkelcentrum toch al gauw 3 uur verder. Wordt veel van de zelfde dingen verkocht maar als je speciale dingen wil hebben moet je ze toch allemaal even aflopen!

Toen wij er waren was ook de rest van China aanwezig. Op The Bund kon je amper lopen zonder een Chinees omver te duwen. Ze kijken wel uit waar ik loop want als ik mij omdraai sla ik altijd wel iemand voor zijn hoofd met mijn elleboog, aan het begin van mijn China avontuur wilde ik daarop letten maar nu kijken ze maar uit voor mij. Ze zien mij toch niet over het hoofd!
Door de vele touristen waren er ook veel bedelaars. En deze mensen weten niet van ophouden, een kilometer met je meelopen vinden ze helemaal niet zo erg nadat je ze in 3 talen heb uitgescholden dat ze nu echt moeten stoppen. Zelfs als je ze in Chinees verzoekt om je met rust te laten dan luisteren ze niet. De Chinezen geven deze mensen toch wel aardig wat geld en hoe zieliger je eruit ziet of verminkter je bent des te meer geld je ophaald.
Taxichauffeurs zijn hier ook heel anders, hier is stoplicht sprinten wel een sport. De weg hier is een racebaan, kwam misschien doordat iedereen op vakantie was en er bijna geen auto's reden maar was een groot verschil met Beijing. Heb hier voor het eerst bijna doodervaringen meegemaakt in een taxi. Elke keer vol remmen als hij de borden niet kon lezen, niet verder opschakelen dan 3 en dan op volle toeren blijven rijden. Had het idee dat die kerel een hartaanval had en in slaap viel. Gelukkig heel aangekomen en snel de taxi uitgevlucht.

Het leven in Shanghai is vele malen duurder dan in Beijing, doe alles keer 2 en je hebt de Shanghai prijs. Betaalde voor een biertje 5 euro in Babyface, de nummer 5 club van de wereld. Daar krijg je ook een gratis gehoor beschadeging bij. Voor de rest is uitgaan in Shanghai heel erg gezellig. Er is 1 straat die gezellig is ingericht
. Je hebt het idee een soort van sprookje binnen telopen. Zo heb je nog verschillende van dit soort plekken en daar kan Sanlitun niet tegen op vind ik.

Op mijn foto site staan ook de foto's van You-Zheng zijn mera Jullie moeten daar ook maar even doorheen kijken, hetzelfde geld voor mijn foto's.

Shanghai deed mij veel denken aan Singapore dat vergelijkbaar was in de tijd dat wij daar woonde. Misschien nu niet meer maar dat ga ik allemaal met Debbie uitzoeken aan het eind van dit jaar. Heb ook de eerste H&M van China mogen bekijken, hetzelfde geld voor C&A. Dus opa stuur de kortingskaarten maar op!

Van de week weer begonnen met school. Was weer fantasties om in de school banken te zitten! Woensdag zijn wij naar een bierfabriek geweest met school. Yanying heet het. Zij zeggen dat ze het grootste merk van China zijn maar ik zie TsingTao bier toch op meer plaatsten voorkomen. Na een busrit van 1 uur naar het noorden zijn wij eraan gekomen. Kregen het hele proces te zien van het bottelen van het bier met al de labels en in de kratten zetten. Gaat allemaal heel erg efficient. Wat opviel in de fabriek is dat niemand gehoor bescherming opheeft, en ik vond het erg luidruchtig. Als de baas langsloopt zullen ze het wel allemaal dragen!
Nog een filmpje gezien waarin het bedrijf wordt opgehemelt, helaas geen vragen kunnen stellen, ik denk dat ze dat express gedaan hebben want ik had een paar leuke vragen in mijn hoofd.

Donderdag hebben wij bij de Businesslessen een discussie gehad met Chinese studenten. Waren allemaal ouder dan ik was maar dat zag je er niet vanaf. Ze begrepen ook helemaal niet hoe wij in het westen leven. Toen ik zei dat ik mijn eigen appartement heb met 2 badkamers en mijn eigenkamer waren ze zo verward dat een verder gesprek eigenlijk al niet meer ging. Zolang het over China ging en ze de standaard regeletjes konden zeggen ging het allemaal goed. Ze houden ook allemaal van Basketbal hier terwijl ze kleiner zijn dan ik ben, en ik ben te klein voor de NBA.
Toen de Olympische Spelen naar voren kwamen en ik een paar punten van kritiek uite werd het stil. Wij zullen zien in 2008.

Rick zijn broertje en een vriend waren op bezoek. Ze sliepen bij hen thuis. Ze waren met zijn alle wezen eten, 5 Nederlanders bij elkaar. Eenmaal buiten worden ze aangesproken door de politie, ze waren wel met erg veel buitenlanders bijelkaar. Ze moesten al hun papieren laten en zien. Ondertussen was Yao opgetrommeld als tolk en moest even goed uitleggen wat er aan de hand was. Daar werdt al snel duidelijk dat de politie wist wie Barry, Rick en Sander waren want er woonde in gebouw 19 geen buitenlanders. Foutje van Yao ze bedoelde 13. Uiteindelijk weer goed.
Wij kennen nu een jongen van de ambassade en die verteldde dat ambassade personeel ook in de gaten gehouden wordt. Binnen de ambassade gaan er om de week memo's rond met het door China uitgebrachte nieuws en wat er echt gebeurt is. Zal proberen er 1tje te pakken te kunnen krijgen, dan kunnen jullie zien tot hoever de censuur gaat. Website's als Hyves en Myspace kan je vanuit China niet bekijken omdat daar teveel politiek gevoelige informatie op gezet wordt.
Als ervanuit China veel hits op mijn site zouden komen en ik zou de overheid in mijn berichten afkraken dan is mijn site niet meer te bezoeken vanuit China. Alles wordt hier gefilterd. Ben benieuwd of mijn vader er al wat van gemerkt heeft aangezien hij de eerste westerling is in Penglai. Als ik komend weekend op bezoek ga zal ik in iedergeval al mijn papieren in orde hebben.

Gisteren avond dachten wij dat Fergie zou komen naar Tango, wij eerst met een groep barbequen en daarna richting Tango. Eenmaal binnen bleek het meer een promotie feest te zijn. Heb er een CD aan overgehouden en Chinese vrienden. Ik daagde Barry en Rick uit om op het podium te gaan staan en al snel hadden wij veel bekijks en een groep Chinese mannen om ons heen. Na Barry naar voren geduwd te hebben (hij was toch al dronken) zijn wij met onze nieuwe vrienden JD (Jack Daniels Black Label) cola gedronken dat was aangelengd met water. Maar ze staan wel allemaal te kotsen in de wc's!

Vandaag met het school voetbalteam een wedstrijd gespeeld, niet echt een succes. 5-5 geworden tegen Liberianen maar echt samenspel was er niet in het BUTteam. Nu lekker dit verhaal aan het tikken. Volgens mij heb ik niks vergeten van mijn gebeurtenissen. De foto's van de Yanjing bierbrouwer en de studenten discussie staan hier.

Laat een bericht achter!
  |  related link

2 mei, Midi Festival 
Wednesday, May 2, 2007, 06:36 PM - China
Vandaag nog een laatste bericht voordat ik naar Shanghai ga. Ik ben zondag middag weer terug in Beijing en zal dan alles op internet zetten. Voor de mensen die mij willen bereiken, het kan via de telefoon!

Vandaag naar het Lowlands van China geweest, het Midi festival. Het bekendste festival van China. Naar van alles en nog wat geluisterd en nog leuke acts gezien. Gezellig gebleven tot 8 uur en richting huis. Ben nu mijn tas aan inpakken en mijn vers gekochte Samsonite aan het inweidigen. 5,5 euro was de tas.

Wij spreken elkaar zondag weer! Hier de FOTO'S!


  |  related link

1 mei, Konininginnendagen 
Tuesday, May 1, 2007, 02:33 PM - China
Dag lieve ouders, kinderen, grootouders, dieren en bacterieele wezens!

Hier weer een bericht vanuit Beijing Bai Huan Jia Yuan.

Waren weer interessante dagen, heb veel meegemaakt en veel te vertellen, ga even kijken of ik alles nog weet. Begin bij het laatste verhaaltje maar eerst even de FOTO'S!

Ik heb tentamen week gehad, het begon dinsdag met grammatica dan donderdag spreekvaardigheid en vrijdag leesvaardigheid. Ken nu veel meer tekens en de grammatica snap ik wel wat beter maar daar staat wel een aardig negatief resultaat tegenover.
Grammatica 3.2
Spreekvaardigheid 8.2
Leesvaardigheid 8.1
Uiteindelijk nog een productieve week geworden, heeft mij veel moeite en energie gekost die week en ben er eigenlijk nog niet overheen.

Van het weekend hadden wij namelijk een koninginnenfeest op de ambassade op vrijdag en in het Pavalion op zaterdag. Die vrijdag lekker bitterballen gegeten en genetwerkt op de ambassade. Waren veel mensen van de voetbal en bezig geweest met een stage.
Na het feest naar de Tree, daar een pizza naar binnen gewerkt en toen naar de Karaoke bar toe vlakbij onze flat. Lekker allemaal nummers mee gezongen.(weet niet of het goed klonk) Na het zingen weer naar Sanlitun om naar de Bleubar tegaan. Gingen eerst naar Browns maar daar was niemand meer. Rick en zijn bezoek waren er ook dus samen een biertje gedronken.

Zaterdag was ik groupier op het Oranjebal in het Pavillion vlak bij het Workersstadium. Heb achter de Blackjacktafel gezeten en het balletje van de roulette gedraaid. Heel erg spannend allemaal en heel erg leuk.
Het geld was voor een goed doel en er waren een heleboel prijzen om te winnen van Philips en andere Nederlandse merken.
Daarnaast was de entree 60 euro, eten en drinken inbegrepen plus allemaal Nederlandse delicatesse!
Ik kwam lekker gratis binnen en heb een half uur wat gedaan en onwijs lekker gegeten en veel gedronken en nog met een paar mensen staan praten. Was wel een onwijs High Society feest en mensen lieten ook allemaal zien dat ze een aardig zak centje hadden.

Zondag moest ik naar school en maandag ook. Ik heb zondag gekeken voor een laptop. Een Asus a8jp, ze hadden alleen een a8jr maar die had een rare videokaart waar ik niks van begreep maar hij koste maar 900 euro. Scheelt 400 met Nederland en dat is heel erg interessant. Het weer is hier ondertussen tropische en in winkelcentra hebben ze eigenlijk geen ventilatie. Het zweet liep over mijn lichaam naar beneden terwijl ik laptops inspecteerde. Op weg naar buiten heb ik Debbie nog aan de telefoon gekregen en het heeft een hele tijd geduurd voordat wij een goede connectie hadden. Leek op een gegeven moment op een walkie-talkie gesprek.

Gisteren zou mijn vader landen en weer door vliegen naar Penglai. Dit ging erchter niet door aangezien ze hem op de vlucht van eergisteren hadden gezet en toen vertrok hij waarschijnlijk net uit Nederland.
Hij had dus een plek nodig om te overnachten. Kwam mooi uit want Santosh is gisteren ertrokken naar Shanghai dus wij hadden een bed over. Heb mijn vader opgehaald en hij is zij werk gaan doen. S'avonds zijn wij wat gaan eten en heb ik hem al de uitgaansgelegenheden laten zien in Beijing. Vandaag lekker uitgeslapen en met papa even de Carrefour ingedoken opzoek naar tomatensap voor zijn Bloody Marry's.

Donderdag vertrek ik richting Shanghai voor 3 nachten samen met You-Zheng en Santosh(die er al is) en gaan wij daar alles gevaarlijk maken.

Nu ga ik op pad voor wat eten want het is alweer 9 uur!

Laat even een berichtje achter en er komt volgende week een update aan met het Shanghai verhaal, ga ook nog even kijken of wij Spiderman 3 kunnen checken in bioscoop!

  |  related link

Een verjaardag! 
Tuesday, April 24, 2007, 06:54 AM - General
Vandaag is Roland jarig, iedereen die hem nog niet gefeliciteerd heeft kunnen hem sms op: 06-45377257.

Cadeau's kunnen afgegeven worden op:

Guido Gezellelaan 39
2182WB
Hillegom

Nog gefeliciteerd Roland!
  |  related link


Back Next