3 maart, eerste school dagen 
Saturday, March 3, 2007, 04:09 PM - China
De eerste dagen school zitten erop, was een aardige verrassing. Alleen maar Chinees en op een tempo waarop ik geen eens Nederlands spreek. Dat is wel even wennen. In het eerste boek dat ik heb staat nog een beetje pinyin. (chinese alfabetische schrift is belangrijk voor de uitspraak) Maar in de latere boeken staat dit helemaal niet meer en moet ik aan de hand van de tekens weten hoe ik een woord uitspreek. Daar gaan wij dus keihard aan werken.
Ik hoop dat mijn Dyslexie niet voor veel problemen gaan zorgen anders kunnen dit moeilijke maanden worden, en dit is vooral belangrijk voor mijn uitspraak. Ik moest 1 woord uitspreken vrijdag en dat kreeg ik niet goed voor elkaar. De lerares gaf het op een gegeven moment maar op. Ik kreeg in Nederland altijd het idee dat mijn uitspraak goed was maar hier wordt dat teniet gedaan.

Santosh heeft een Playstation 2 gekocht hier. Laten ombouwen en een spel erbij voor 120 Euro, een redelijke prijs als je nagaat dat hij er een memorycard en een extra controller erbij kreeg.
Maar het vinden van winkels die deze spullen verkopen is verdomd moeilijk. Na lang zoeken op internet hebben wij het kunnen vinden waar wij ongeveer moeten zijn.
Naar het noorden van Beijing afgereisd en maar een kant op gelopen en het gelukkig gevonden. Allemaal kleinen winkeltjes helemaal vol gestopt met games. Allemaal illegaal en allemaal oude en stoffige dingen en daar tussen Playstation 3's veel goedkoper en hier kunnen ze deze spullen ook al ombouwen. Maakt niet uit je kan het krijgen hier.

Al deze Game winkels zijn te vinden rond de Drum Tower en de Bell Tower. Nu kan je al raden waar deze Towers voor waren.
Zoals wij in Nederland de klokkentorens hebben, zijn er hier Towers gebouwd met bellen en drums.
Ze hebben met een mechanisme van water een klok gemaakt waardoor ze precies wisten hoelaat het was. De drums klonken dan elk half uur om de bevolking te laten weten wat de tijd was.
Ze hadden later ook nog een ander mechanisme bedacht met ballen. 3600 ballen rolde in een soort kast naar beneden, ze deden er allemaal een bepaalde hoeveelheid seconde over. Als de 3600 ballen allemaal beneden waren was de dag voorbij.

Ik heb op YouTube de filmpjes gezet van dit mooie spektakel. Vroeger luiden al de 24 drums tegelijk heden te dagen doen ze er maar 3.
Film van de drums.

Gisteren ben ik samen met een de ander TMAers naar een karaoke bar gegaan. Leek meer op een hoerenhuis dan een bar, hadden onze eigenkamer met een computer met muziek en 2 microfoons. Voor 5 euro konden wij zoveel drinken als wij willen. Dat zeg je 1 keer tegen een Nederlander en de tafel staat vol met bier.
Ik heb een paar nummer van de Spice Girls, Backstreetboys en Boyzone gedaan en toen zijn wij met zijn 4en naar Paul van Dijk gegaan.
Voor iedereen die Paul kent is dat goede muziek voor een redelijke prijs 15 euro. Mooie discotheek. De dansvloer beweegt mee op de muziek en dat is een rare gewaarwoording. De muziek stond ook niet echt zacht, als ik vergelijk met Zeepaardje waar rond de 100dB gedraait word is dit denk 120dB. Niet normaal. Van die dansvloer wordt je wel zeeziek als je stil staat. In de discotheek veel Europeanen en een gezellige sfeer.

Straks ga ik voor het eerst in mijn leven snookeren en morgen gaat het hier sneeuwen. Het wordt ook nog een -10 dus dat wordt overleven want loop eigenlijk alleen maar in t-shirts met mijn jas erover en dan heb ik het al snik heet.

De fiets die ik nu heb is heel erg lekker met de slechte wegen hier zit niet te hobbelen, glij lekker over de weg heen!
  |  related link

Start School 
Friday, March 2, 2007, 03:17 PM - China
Vandaag heb ik niet veel zin en tijd om een leuk bericht te schrijven dus dat ga ik lekker morgen doen! Wel heb ik een aantal foto's geupload dus bekijk die maar even!
  |  related link

25 februari 
Sunday, February 25, 2007, 06:20 PM - China
Ik had een tekst getikt maar ben hem kwijt geraakt, ga morgen opnieuw tikken nu eerst slapen!


Zo dat was niet echt veel slaap. Vroeg naar school, moesten om 8 uur verzamelen bleek achteraf. Wij zijn op tijd weggegaan dus was makkelijk te doen. Onderweg begaf Tabriz zijn fiets het, zijn rechter trapper liet los en ik heb hem moeten duwen voor de rest van de rit. Tot wij een fietsenmaker op straat tegen kwamen en hij heeft het toen even vastgedraaid.
Op school kregen wij een luistertoets waar ik niks van begreep eigenlijk, ook de Chinese die er waren begrepen er weinig van, voor hun geoefende oren ging het veel te snel.
Ben vroegtijdig weggegaan want lokaal was al halfleeg. Veel mensen die het vroegtijdig opgaven. Toen gedirigeerd naar een mondeling, beetje een verhaaltje gehouden en een tekst voor gelezen.
Chinees is verdeeld in 5 niveaus. 1 is het laagst en 5 hoogst. Om straks aftestuderen moet ik een opstel schrijven van 2000 tekens en dat red je alleen als je niveau 2 gedaan hebt dus dat was mijn doel. Beetje geslijmt met de lerares en niveau 2 in de pocket.

Snel naar huis om bonnetje van Tabriz zijn fiets te halen. Hebben bij de Carrefour het geld terug gekregen en een andere fiets gekocht.
Naar huis snel lunchen en richting school om te gerestreren dat wij we zijn. Op de terug weg valt Tabriz en mijn trapper eraf, zelfde fietsenmaker op straat onze fietsen laten repareren. Nog maar een keer naar de Carrefour. Geld terug en nu een andere vouwfiets gekocht 1tje met vering achter. Wij glijden nu over het asfalt.

Afgelopen week hebben wij You-Zheng en Rachel geholpen met een huis en inkopen doen voor hun huis. You-Zheng had al een huis, de foto's staan online maar het was niet af en Rachel kon geen geschikt huis vinden voor bepaalde prijs. Zij hebben toen besloten samen te gaan wonen en hebben een aardig appartement op de kop getikt. 2 min lopen van ons vandaan, zelfde complex maar een kleiner appartement.
Zijn 3 keer uiteten geweest omdat het makkelijker was. Eten was allemaal wel te doen maar er waren niet veel dingen die eruit sprongen. Als je hier eet bestel je een paar gerechten en je deelt dat met iedereen, een groot verschil met Nederland.

Heb van de week op 2 momenten hetzelfde gebouw gefotografeerd. 1 keer met helder weer en een keer met mist en smok. Die betrefende dag was ook het vliegveld hier gesloten.
Foto van de slechte dag!
Foto goede dag!
Elke dag is het hier anders, als wind stil is is het hier bijna niet uit tehouden. Ook al de gassen van het verkeer zorgen ervoor dat je vaak high voelt.

Vrijdag ben ik opzoek geweest naar Engelstalige tijdschriften maar deze zijn niet te vinden. Ik heb wel een hele collectie World Of Warcraft boeken gevonden voor 6 Euro.

Vrijdag ben ik ook voor het eerst uitgegaan in Beijing. Zijn eerst met veel TMAers uiteten geweest en daarna richting het uitgaansdistrict bij het Beijing Stadium.
Zijn eerst in een kroeg beland waar alleen maar Amerikanen waren en veel wiet. Was een gezellige tent en zijn even blijven hangen. Daarna richting de Mix gegaan. Word alleen maar Hip-Hop muziek gedraait en staan allemaal Chinese met grotere maten kleding dan ik. Was heel erg gezellig tot dat wij eruit zijn gegooid omdat een kerel een fles sterke drank van een tafel had gepakt.
Uitgaan was heel erg duur betaald voor een biertje gewoon 3 euro.

Nu ga ik even de maaltijd voor vanavond voorbereiden. Aardappelen, wortels en kip.

Als jullie vragen over foto's hebben kan je commentaar geven en een antwoord geven.

Heb ook nog 2 filmpjes geupload naar YouTube dus bekijk het even!!
  |  related link

1week, dorptocht 
Tuesday, February 20, 2007, 01:23 PM - China
Chinees nieuwjaar wordt met familie geviert, een hele week lang. Ze hebben een hele week vrij en vieren dit met eten en vuurwerk. Wij zitten nu al 4 dagen in het vuurwerk en het begint aardig vervelend te worden, de knallen galmen door de gebouwen heen er wordt hierdoor nog versterkt ook!
Overal zie je varken poppetjes, gezichten en plaatjes om het nieuwjaar in te luiden en overal de kleur rood voor het geluk.

Gisteren voor het eerst vroeg op gestaan, wij moesten om 9 uur bij de bussen staan. Na 200 Yuan te hebben overhandigd aan de aardige mevrouw aan de balie konden wij in de 4de bus stappen. Met 4 bussen vol zijn wij naar een dorpje gegaan ten zuiden van Beijing.
Dit was een plattelandsdorpje dat eigenlijk binnen de stadsgrenzen van Beijing ligt.

Daar aangekomen was er een optocht, deze optocht was in 3en verdeeld.
De eerste groep waren dansers, verkleed in het roze en groen deden ze een dans op het ritme van de drums die in de vrachtwagentjes stonden.
De tweede groep waren ook dansers die een optocht van een keizer nadeden. Met paarde figuren om hun middel en 1 persoon met een koets. Ze deinde allemaal mee op de muziek van de drums.
De laatste groep stonden allemaal op stelten en sommige waren verkleed als oude mannen en keizers. Ze danste op de maat en deden truukjes met de stelten.
Op de foto's en filmpjes kan je goed zien hoe het eruit zag.

Na de optocht werden wij verdeeld on groepjes van 10. Wij zaten bij 5 Nooren, 2 Amerikanen en 1 Belg. Wij werden door mevrouw Li meegenomen naar haar huis. Hier kregen wij snacks en dumblings. De snacks bestonden uit pinda's, groente, bonen en 2 gefrituurde snacks. De dumblings waren gevult met groente of kip. Allemaal wel te eten, heb het allemaal geprobeert, alleen de bonen heb ik links laten liggen. Toen ik mijn tanden erin zetten kwam er een aroma vrij waardoor de boon uit mijn mond viel en verdween onder een kast. De dumplings waren wel lekker alleen erg smakeloos.
Het huis van mevrouw Li was heel erg simpel. Keuken die gedeeld wordt met de buren, slaapkamer en woonkamer. De WC is buiten maar daar kom ik zo op terug.
Het huis is erg vies maar wel voorzien van luxe, een matras, TV, radio, airo en centrale verwarming.

Na het eten zijn wij door het dorp gaan lopen. Als eerste kwamen wij een WC tegen aan de buitenkant zou je niet zeggen dat het een toillet is. Wij zagen een muurtje waar de stront langzaam naar beneden lopen. De WC is een gat in de grond. Ik heb in mijn leven op veel plaatsen geplast maar nu heb ik het toch maar even overgeslagen. Het volgende huis woonde een man die papieren creaties maakt voor de overledenen. Ditmaal had hij een paard en wagen gemaakt en een boot.
Deze worden verbrand op de begravenis om de luze meetenemen naar het hiernamaals.
Wij waren in de veronderstelling dat iedereen alleen maar schoothondjes had in China. Dit werd ontkracht zodra wij een verkeerd erf opliepen. Hier stonden grote honden om het huis te bewaken. Wij zijn toen maar omgedraait en verder gelopen.

Nadat wij waren uitgekeken in het dorp zijn wij richting het huis gegaan met de grootste binnenplaats. Hier kregen wij een goochelshow te zien en een poppenkast optreden.
De goochelshow was wel aardig, hij deed een paar truukjes met naalden doorlikken en touw en ze samen uit ze mond halen!
De poppenkast was wel grappig met Chinese figuren en die deden dan oude verhalen. Er was 1 verhaal met tekst en die was aardig te volgen voor mij!

Na de show richting huis, nog even langs de Carrefour en vroeg naar bed!
Ik moet mijn Chinees gaan verbeteren voordat ik naar school ga,kan nu overal oefenen!

Ik heb aan de rechterkant van het scherm een nieuw blokje toegevoegd waarmee je al de filmpjes kan bekijken van YouTube. HEb nog geen kans gekregen de nieuw te uploaden dus je zal daar even moeten kijken.
Check ook even de foto's zitten erg leuke tussen! Zal commentaar erbij zetten voor de duidelijkheid.
  |  related link

6de dag, Oudjaar 
Sunday, February 18, 2007, 10:46 AM - China
Vandaag oudjaar gevierd, dit gebeurt de heledag door. Er word overal vuurwerk afgestoken en samen met familie gegeten. Dit is geen vuurwerk zoals wij dat in Nederland kennen, dit is nog best gevaarlijk vuurwerk. Alles gaat gepaart met de knal die vergelijkbaar is met een lawinepijl. Siervuurwerk ontploft op de grond maar ook in de lucht. Dit gaat de hele dag door, je weet meteen wat de Irakezen allemaal meemaken.
Elke keer als er weer een pijl de lucht ingaat hoor je overal autoalarmen door de knal en het galmt door de gebouwen heen. Daarbuiten ontploft vuurwerk tussen de 14de en 18de verdieping, waar zitten wij de 16de. Dit is wel een mooi uitzicht maar ook een heel merkwaardig idee als je elke keer die klappen hoort.

Om mijn bewering kracht bij te zetten een paar filmpjes van mijn foto camera!
UItzicht vanaf onze toren!
Chinees vuurwerk 1
Chinees vuurwerk 2

Wij hebben op internet gezocht of er ergens een gezellig feestje was maar tevergeefs. Wij zijn toen naar het verboden plein gegaan maar ook niks, dan maar naar een restaurant. Hmm alles lijkt wel dicht, en alles was dicht behalve de McDonalds helaas. Dit is de laatste keer dat ik daar eet de volgende 2 maanden heb ik mijzelf beloofd. In de restaurants zaten allemaal mensen maar dat waren familie's die samen aan het eten waren en karaoke aan het zingen.

S'avonds een paar jongens opgebeld die ook waren aangekomen en daar een biertje gedronken. Nog met een taxi opzoek geweest naar een nacht winkel.
Wij stappen met z'n 4en in de taxi, leggen uit dat wij een nacht winkel zoeken en wij gaan rijden, en de taxi chauffeur gaat een keer links en rijd 500 meter en wij zijn er. Was heel erg lollig de chauffeur had de tijd van zijn leven met 4 buitenlanders in zijn taxi en ze maar 700 meter verderop afzetten!

Omdat wij laat thuis waren vandaag niks gedaan. Straks weer koken, aardappelen, brocolli en kip!
Nu ga ik de was ophangen, mijn eerste was!

Ik heb nog een filmpje gemaakt van het appartement!
Het appartement
  |  related link

5de dag Oud Jaar 
Saturday, February 17, 2007, 07:32 AM - China
Vandaag is het oudjaar hier in China, wij gaan het jaar van het Varken in. Het jaar van veel geluk en voorspoed. Onlangs kon je lezen in de krant dat er een geboortegolf verwacht wordt en dat ziekenhuizen zich daarop hebben voorbereid. Ik heb echter nog maar 1 zwangere vrouw zien lopen. Wij gaan vandaag kijken op het verboden plein of er wat moois tezien is, er zijn veel marktjes en misschien zien wij nog een militaire parade.

Gisteren hebben wij voor het gekookt, aardappelen, wortels en vlees. Allemaal heel erg goed gelukt en makkelijk voor te bereiden, wij weten echter nog niet wat wij morgen zouden moeten gaan eten maar dat komt nog wel!

Heb gisteren de Universiteit bezocht, is een erg groot complex dat over de jaren heen is gegroeit, ik heb er niet veel foto's van omdat het alweer donker begon te worden. Wij zijn naar het Economics en Management gebouw gelopen omdat wij dachten dat wij hier les zouden hebben, is nog maar afwachten maar ik hoop in iedergeval niet dat wij in een achteraf gebouw zitten. Die gebouwen zien er niet uit en je gruwelt eral van als je ernaar kijkt!

Afgelopen donderdag avond hebben wij voor 5 euro 3 uur lang gepoold. Ben keihard verslagen door Tabriz, 9-3 en die drie keer dat ik won ging bij hem de zwarte bal er perongeluk in.

Het probleem met Skype heb ik waarschijnlijk opgelost. Het programma dat ik gebruik om hier online te blijven maakt mijn computer heel erg traag en ook mijn nieuwe MacAfee helpt niet mee. Het contact met mijn Bluetooth Headset word hierdoor slecht en valt mede daardoor weg, volgende keer dus weer paar dingen proberenen anders een andere headset kopen met snoer!

Klik HIER voor de foto's van deze aflevering.
Ik zet bij sommige foto's een comment om de foto's duidelijker te maken! Comment staat onder de foto.
  |  related link

3de Dag 
Thursday, February 15, 2007, 10:37 AM - China
Vandaag lekker niks gedaan, weer uitgeslapen om van de jetlag aftekomen!

Gisteravond hebben wij in een Amerikaanse pizza tent gegeten genaamd de Pizza Company, nog nooit van gehoord. Lekker pizza gegeten, maar het gene wat ons opviel was dat er bestek aanwezig was. Aangezien wij gisteren verschillende winkels hebben doorgezocht voor mes en vork zouden wij dat bestek dolgraag nar huis nemen. Na enig overleg hebben wij besloten om het niet te doen en morgen nog een gok wagen in de Carrefour bij ons in de buurt. Vinden wij geen bestek, dan zijn wij genoodzaakt om nog eens bij de Pizza Company langs te gaan en een souvenier mee naar huis te nemen!

Vanavond wordt onze eerste thuisgemaakte maaltijd, tenminste dat gaan wij proberen! Een huisgenoot is Moslim de andere Hindoestaans en dan kunnen er verschillende dingen niet gegeten worden. Trek maar de conclusie dat ik alleen maar kip zal eten de komende paar maanden!

Eindelijk hebben wij een stabiele internet verbinding, het programma dat voor een constante connectie zorgt werkt alleen op mijn laptop. Dit programma zorgt erook voor dat mijn laptop nog slomer wordt dan een slak die aan de speed zit!
Hierdoor is Skype niet stabiel genoeg om een lange gespreken te kunnen voeren en ik zal even moeten gaan sleutelen om dit te verbeteren.

Ik ga nu opweg naar de supermarkt en een reisje boeken voor 19 februari, check HIER voor informatie over de trip, wij hadden er met zijn 2 zin in!(Tabris en ik, Santosh is bij familie in Hong Kong.)

De volgende keer dat ik wat schrijf hoop ik de Nederlandse amabasadde bezocht te hebben en een fiets onder mijn kont! En natuurlijk wat meer info over mijn Universiteit, Pap en Mam ik ga eindelijk studeren!
  |  related link

Vertrek 
Tuesday, February 13, 2007, 06:06 PM - China
Zitten wij allemaal klaar om naar Schiphol te vertrekken om mij op het vliegtuig te zetten belt mijn Oma. De vlucht is vertraagd met 2,5 uur en zal nu om 20.00 gaan.
Ondertussen is Roland ook al op Schiphol maar hij had de trein alweer terug genomen naar Nieuw Vennep. Ik samen met Debbie daarheen beld mijn vader dat de vlucht weer vervroegd is naar 19.00.

Na veel hasten en rennen zijn wij optijd op Schiphol, inchecken en wat denk je koffer te zwaar. Precies 4 kilo, nadat ik 3 kilo had overgebracht naar mijn handbagage vond de balie medewerker het goed en mochten mijn koffer ingecheckt worden.

Na een lang en verdrietig afscheid snel naar het vliegtuig gerend, langs de rij mensen vanwege mijn Gold-card en ook nog een geupgrade naar business class kon mijn reis beginnen.

Slapen in een vliegtuig met veel turbilentie is niet gemakkelijk en ik heb amper een uur vast geslapen.

Eenmaal aangekomen op Beijing National Airport moest ik wachten op mijn huisgenoot om mij op te halen. Hij zat vast in de file en kwam hierdoor een stuk later dan geplandt.

Het appartement in prima, alles is aanwezig behalve de dingen die je nodig hebt om dagelijks te kunnen leven.

Het boodschappenlijstje voor de eerste dag:
Handdoeken
Deken
Kussen
Beddengoed
Borden
Pannen
WC ontstopper
en zo gaat het lijstje door.......

Koop nooit meer een fiets van een junk want hier kost een splinter nieuwe fiets 13 euro!

Ik wil graag iedereen nog bedanken voor het mooie boek dat Debbie mij gegeven heeft voor mijn vertrek, ik zal uit dit boek veel steun halen!

Nu ga ik mijn slaap inhalen, het is hier ondertussen 01.15 en in Nederland pas 18.15.

Check mijn foto site voor foto'sKLIK HIER!
  |  related link

Bijna weg! 
Sunday, February 11, 2007, 10:20 PM - General
Morgen is de dag dat ik ga vliegen naar een land ver weg! Ik zal dinsdag om 02.30 Nederlandse tijd (is daar dan 09.30) zal ik landen op Beijing National Airport en opgehaald worden door mijn huisgenoten.

Ik wil graag iedereen bedanken die mij het beste heeft gewenst voor het komende jaar. Jullie zullen snel van mij horen via deze site, en ik zal het komende jaar deze site zoveel mogelijk bijhouden!

Tot over een jaar! (10/11 maanden eigenlijk, maar een jaar klinkt interessanter!)
  |  related link

Adressen en het appartement 
Thursday, February 8, 2007, 05:41 PM - China
Ik heb voor de kerst een adresboek gekregen om al de adressen te kunnen noteren van de mensen die ik belangrijk vind, en als je dit leest ben je wel belangrijk!! Dus geef even in een comment je adres of mail@christianschenk.nl Zet ook je e-mail adres erbij wil ik een keer alles kwijt raken dan kan ik je nog steeds bereiken. Ook kan ik mensen een leuk chinees verjaardagskaartje sturen!


Ook hebben de jongens waarmee ik ga samenwonen een appartement geregeld, vlak bij mijn school dus ik moet een fiets gaan kopen.
Voor foto's KLIK HIER

Ik vertrek op 12 februari met de KLM vlucht 897 om 17.30
  |  related link

Afscheidsborrel 
Monday, February 5, 2007, 05:20 PM - General
Ik wil graag iedereen bedanken die even langs is gekomen en mij het beste heeft gewenst voor het komende jaar!

Van het feestje zijn een aantal foto's gemaakt, die vind je hier! Afscheidsborrel


  |  related link


Back