8 november, BJ en verjaardagsweekend 
Thursday, November 8, 2007, 05:22 AM - China
Het is alweer een tijdje geleden dat er lange verhalen op mijn site gestaan hebben! Ik zal beginnen bij het begin van een paar weken geleden omdat ik natuurlijk weer achterloop!

Ik ben 2 weken geleden richting BJ gegaan. Ik had daar nog spullen staan voor de winter die ik hier steeds harder nodig ga hebben. Het begint echt koud te worden in Shanghai! Jammer maar helaas, mijn vader zou zeggen dat het nog kouder is bij hem! Dat is ook zo en ik ben blij dat ik daar niet woon!

In eerste instantie zouden Jelmer en Bing mij vergezellen naar dit mooie stadje in het noorden van China. Echter dat is uiteindelijk anders gelopen.
Ik ben donderdag avond al vertrokken omdat ik op vrijdag mijn studiebeurs kon ophalen. Ik was zo’n uitstekkende leerling in BJ dat zei mij geld hebben terug gegeven die mijn vader aan onze overheid heeft betaald!
In plaats van 1500 te betalen voor dit school jaar heeft mijn vader maar 1250 betaald. Ik heb dat bedrag natuurlijk weer vrolijk uitgegeven maar toch!
Zoals jullie misschien hebben kunnen volgen in het nieuws waren er enkele slechte dagen in BJ dat de smok en mist zo dik was dat je geen hand voor ogen kon zien!

Het geluk voor mij was dat ik op een internationalle vlucht vanuit Nieuw Zeeland naar BJ vloog en dit bleek de enigste vlucht te zijn voor die avond richting BJ. De volgende dag zouden er ook geen vluchten vertrekken vanuit SH naar BJ. Hierdoor zijn Jelmer en Bing helaas gestrand in SH.
Tijdens die mist werdt het ook duidelijk voor mij dat die knipperlichten bij de kruispunten niet alleen daarstaan om duidelijk te maken dat er een afslag is als het licht is maar voor al wanneer het mistig is. Je kon echt geen hand voor ogen zien. Gebouwen van 5 verdiepingen hadden wolkenkrabbers kunnen zijn omdat je na de 4de verdieping gewoon niks meer zag.
Geeft je een beetje een Fifth Element idee. (geen idee wat Fifth Element is? Ga naar de videotheek en huur hem, goede film met Bruce Willis en die chick van Resident Evil!)

Ik heb het hele weekend bij Tabriz op de bank kunnen slapen, groot genoeg voor zo’n stoere jongen als ik! (zie je nou Martijn!)

Vrijdag heb ik eerst even geluncht met Frank, heb zins tijden weer mijn fiets gebruikt en dat voelde goed! Lekker gegeten en daarna richting BJ gongda voor mijn beurs. Handje contante 250 eurotjes. Daarna richting het treinstation om tickets tehalen. Dit is goedkoper dan het vliegtuig en als je slaapt maakt het tocht niet uit waar je bent. Het was een slaaptrein voor de mensen die met een opgetrokken wenkbrauw achter hun PC zitten!
Ik netjes 3 tickets gekocht en Jelmer en Bing geinformeerd dat hun terugreis geregeld is. Op dat moment wisten ze nog niet dat hun BJ avontuur niet zou doorgaan, en ik ook niet. Vliegtuigen landen volgens mij op automatische piloot tegenwoordig dus dat moet niet het probleem geweest zijn! Die Chinese piloten zijn gewoon schijtluizen!

Daarna naar Wanfujing en daar een beetje rondgebanjerd samen met Santosh en You Zheng. Tabriz was lekker aan het werk.
Het was echt koud in BJ en ik ben er ook goed verkouden van geworden helaas. Die kou daar gaat door merg en been.
S’avond nog even uit eten geweest bij de Italiaan en daarna richting bed want dat kon ik wel gebruiken!

Zaterdag even naar de Carrefour geweest en daar hadden ze voor de zoveelste keer alles verbouwd maar het leek wel of ze eindelijk kassa personeel hadden dat capabel genoeg is om snel te kunnen afrekenen.
Hierna nog een beetje door de stad gewandeld en gekeken wat er allemaal veranderd was.

Ze hebben bij het appartementen complex waar ik woonde een middenberm gemaakt waardoor het hele verkeersprobleem daar is opgelost. Het blijkt maar weer dat Chinese begeleiding nodig hebben anders is het overzicht meteen zoek. Daarnaast was de Macdonalds weg en stonden er gebouwen waar vroeger alleen maar bouwgrond was. Gaat allemaal in erg rap tempo.

S’avond nog even Mexicaans gegeten en naar Angel geweest met Santosh en You. Halloween night was het.

Zondag heb ik al mijn spullen gepakt en zijn wij naar het treinstation gegaan om de extra kaartjes terug tegeven aan de mevrouw waarvan ik ze gekocht had. Dat kon gelukkig en ik kreeg 80% van de aankoopprijs terug.

Hierna nog even door de stad gelopen, wat gegeten en richting het station gegaan om de trein te halen. Eenmaal in de trein aardig geslapen. Maar ik slaap in iedergeval niet vast zoals ik dat zou doen wanneer ik thuis in bed lig, de trein beweegt nog aardig wat namelijk.

Die week weer gewoon gewerkt op mijn stage wat allemaal volgens plan gaat.

Vrijdag zou mijn vader aankomen maar dat is uiteindelijk de zaterdag middag geworden vanwege zijn werk.

Vrijdag zijn wij met zijn 7 en uit eten geweest voor mijn verjaardag. Dat was iedereen van de Mongolie vakantie en de vader van Rick die op bezoek was. Daarna hebben wij nog een rondje clubs gedaan in heel Shanghai om om 5 uur in bed te eindigen.

De dag daarna had ik een ongeloofelijke kater maar ik moest mijn pakken ophalen van de tailor dus dat heb ik gedaan. Heb nu een mooi blauw, zwart en grijs pak met bijpassende blouzen en stropdassen.
Daarna nog even langs mijn begeleider geweest die in die buurt woont. Hij heeft een mooi appartement voor zichzelf waar je helemaal kan uitkijken over Shanghai.

Daarna mijn vader ontmoet bij ons appartment. Hij was er eerder dan ik gedacht had en moest daardoor even in het mooie weer wachten van de zaterdag.
Hierna zijn wij richting zijn treintjes winkel gegaan. Hij wilde een mooi treintje kopen voor op zijn bureau op zijn werk. Helaas hadden ze degene die hij wilde niet meer en zijn daarna richting de H&M gegaan. Ik wilde namelijk een jas voor mijn verjaardag en een nieuw paar schoenen. Mijn oude schoenen zijn namelijk los gegaan en die bleken niet gestikt te zijn en konden daardoor niet meer gerepareerd worden.
Bij de H&M hadden ze helaas niet meer mijn maat en moest ik settlen met niks. Hierna nog naar een andere winkel gelopen en daarna gegeten met Rick en zijn vader in een Duits restaurant. Heel lekker gegeten en daarna nog een biertje gedaan in Barbarossa midden op Renmin square.

De volgende dag ontbeten bij de Starbucks en toen naar een andere H&M en een jas gescoord. Hierna zijn wij richting een andere treintjeswinkel gegaan die ik gevonden had op het internet. Daar heeft mijn vader precies kunnen vinden wat hij wilde.

Wij hebben in de woonkamer boven de TV een schilderij hangen die mijn moeder heeft meegenomen uit Frankrijk. Kan even niet meer herrinderen wie het achtergelaten heeft. Maar die is verkleurd en mijn vader wilde kijken of hij het zou kunnen dupliceren hier in Shanghai. Oude kennissen van ons uit Singapore hebben dat ook laten doen dus wij zijn opzoek gegaan naar zijn winkeltje. Eerst helemaal aan de verkeerde kant van de stad maar uiteindelijk hebben wij het wel kunnen vinden.

Nu moet Roland even zijn best doen en de goede kleuren erin te maken en dan kunnen wij met een nieuw schilderij naar huis.

Hierna nog opzoek gegaan naar schoenen. Was niet de meest makkelijke plan. Meeste schoenen zijn hier namelijk op de zool geplakt en dat gaat lang niet zo lang mee als genaaide schoenen. Maar al de genaaide schoenen waren 300 keer duurder dan de rest. Uiteindelijk bij de Zara een goed paar kunnen vinden. Nog wel wat inloop problemen maar dat komt allemala wel goed. Echte leren schoenen zijn nog niet zo makkelijk om in te lopen.

Nu ga ik weer verder met stagelopen want het is niet de bedoeling dat ik dit soort dingen doe, zeg gewoon dat ik bezig ben voor school!

Foto’s van al de avonturen komen nog want ik moet even met mijn verklein programmatje in de weer omdat de instellingen niet goed staan!

Laterzzzz

  |  related link

1 november, JARIG 
Thursday, November 1, 2007, 03:01 AM - General
JOEPIE DE POEPIE!

Ik ben alweer 22 jaar oud, dit is mijn 6de verjaardag in het buitenland! Volgens de statuten ben ik nu alweer 1 jaar volwassen!

Ik ga dit van het weekend vieren met de jongens waarmee ik op vakantie geweest ben en mijn vader.

Dus laat je berichtje achter dan voel ik mij nog een beetje speciaal vandaag!
  |  related link

23 Oktober, bezoek mevrouw Heus 
Tuesday, October 23, 2007, 08:36 AM - China
Dag lieve lezers,

Ik heb het idee dat er een aantal mensen zijn afgehaakt met mijn Blog, maakt allemaal ook niet uit maar stuur een berichtje als je verbeteringen ziet!

Gisteren is mijn Engels lerares langsgeweest op mijn stage. Ik en Gaetan hebben haar een rondleiding gegeven en verteld wat het bedrijf inhoud. Hoe het met mij gaat, hoever ik al ben en wat ik allemaal nog moet doen.

Rick had haar sochtens bij ons uitgenodigd om te koken. Heb boontjes met worteltjes met aardappelen en een soort biefstuk klaargemaakt. Was heel erg lekker. Alleen het kookproces verliep niet zoals een kok het zou willen hebben in zijn keuken.
Heb mezelf aardig voor de kop gestoten. Ik dacht nog: Die pan met warm water is te vol maar als ik hem oppak moet ik uitkijken dat ik mij niet verbrand.
Zo vak kundig als ik ben met pannen en potten pak ik 2 pannenlappen en bereid me voor. De voorbereidingen die ik getroffen had waren niet goed genoeg doordacht achteraf. Er ging warm water over mijn hand! Ik zet de pan neer gooi de pannenlappen weg en loop naar de wasbak.
Bij de wasbak staat Barry zeer vakkundig de afwas te doen. Nadat ik lekker de verkoeling had gevonden van het water begon er echter iets in de verte te gloeien. Spannend wat zal het zijn!

DE PANNENLAP!

Brand, help, paniek, wat moeten wij doen? Nou gewoon laten uitbranden. Er was niet echt een andere oplossing dus de rest van de gaspitten uit en het doekje even lekker laten branden. Ondertussen nattedoek gepakt en eroverheen gegooid, probleem verholpen!
Onze avonturen in Huize Nederland op Zhongtanlu!

Afgelopen zaterdag heb ik mijn grijzepak laten afmaken en een zwarte erbij laten maken! Ook een mooi blauw/paars overhemd laten maken plus een blauwe en roze.

Voor de rest kan mijn ticketverzetten alleen via de telefoon dus moet KLM gaan bellen of ik het kan verzetten richting de 20ste van jamuari. Misschien ga ik proberen vanaf Shanghai naar Nederland te vliegen.

Ook hebben wij 2 grasparkietjes ondertussen. Rick en Barry vonden dat zo leuk! Ik zei dat het even leuk is maar na een paar weken niet meer. Rick is ze zat en Barry ook! Maar ze zijn wel bruut!
Foto's komen zo snel mogelijk.

Debbie en ik zijn onze reis van HK naar KL helemaal aan het plannen en het ziet er veelbelovend uit!
Een goed einde van mij avontuur en de terugkeer in de Nederlandse samenleving.
  |  related link

8 oktober, Inner Mongolia 
Monday, October 8, 2007, 06:23 PM - China
Dag 1

Om 7 uur vertrok het vliegtuig richting Hohhot. Ik was nog heel erg moedig met mijn korte broek het vliegtuig in gestapt. Eenmaal in Hohhot bleek het een verkeerde keuze, maar ik heb mij groot gehouden en alleen maar een trui aan getrokken.

Ik ben richting Inner Mongolie gegaan met Barry, Rick, Jelmer, Bingen Adriaan. Adriaan schijnt bekend te zijn bij Sunweb dus daar gaan wij nog even achter aan met Debbie.
Wij kennen elkaar eigenlijk nog maar een paar weken maar het ging de hele vakantie perfect samen, heb groepen meegemaakt die al lang uit elkaar gegaan waren!

Op Hohhot richting een travel agency gegaan om een tripje te boeken. Aangezien wij met zijn 6en waren is back packen niet een heel erg goed plan. Het is gewoon een beetje lastig om elke keer voor 6 mensen dingen te regelen en te doen.
Wij hebben precies uitgelegd wat wij wilde zien en volgens ons zouden wij dan wel 5 dagen zoet zijn. De meneer van het reisbureau dacht dat wij over de planning eigenlijk maar 3 dagen nodig hadden. Met een extra activiteit hebben wij het naar 4 dagen kunnen brengen.

Nadat wij even geld zijn wezen pinnen en gegeten hadden hebben wij al ons geld overhandigd aan de meneer van het reis bureau en zijn wij richting de graslanden vertrokken.

De graslanden waren 2 uur rijden de bergen in en wij waren dan ook 1500 meter boven de zee spiegel. Het enigste wat je op het grasplateau ziet is gras, echt alleen maar gras.
Na 2 uur rijden kwamen wij aan op de plaats van bestemming. Een mooi resort in de oude stijl van de Mongolen, een soort tent. Aan de zon kant had je een heel groot raam en de kamers waren heel erg koud.

Het betonnen tenten kamp zou nog 1 maand open zijn en dan zou de permafrost het zooitje zo koud maken dat er geen plaats meer is voor toerisme. Er waren in het kamp ook nog normale tenten aanwezig zoals ze die vroeger hadden alleen zijn de schappen huiden vervangen met een zeil.

S’avonds hebben wij een soort bonte avond gezien van de Mongolen, Barry heeft bij een van de optredens zijn respect getoond voor de zanger door hem een biertje aan te bieden en door de persoon die aan het dansen was zeker 2 minuten te omhelzen.

Dag 2

Wij zijn de dag begonnen met een Chinees ontbijt, wij hebben het ontbijt gelaten voor wat het was en al de cakejes geplunderd en ervandoor gegaan. Op naar het paardrijden.

Tijdens mijn nog maar korte leven heb ik op verschillende beesten gezeten maar nog nooit op een paard. Beesten die ik gehad heb nu zijn: Broertjes, Olifanten, Kamelen en paarden.

Wij kregen ieder een eigen paard om te besturen richting een oud huisje zoals de nomaden die gebruiken. Adriaan en ik hadden gelukkig paarden die gewoon de tijd namen voor het ritje. Voelde mij gewoon Lucky Luck, alleen sneller dan mijn schaduw was ik niet echt.

Eenmaal bij het nomade huisje aangekomen een lekker kopje thee gedronken met de plaatselijke bewoonster. Wij waren waarschijnlijk maar 3 kilometer verder maar het voelde echt als de prairie, wat natuurlijk niet kan want dat is in Amerika maar dan in de wilde weide.
De terugweg begon voor Adriaan en ik voorspoedig, onze paarden waren de rust zelf en liepen langzaam richting huis.
Bing heeft in een ver verleden ooit een keertje in zijn geschiedenis op deze aarde paardrijlessen gehad. Hij wist door die ervaringen die hij toen had opgedaan hoe hij zo’n paard een beetje kon kietelen. Op de heen weg viel het allemaal wel mee. Echter op de terugweg was dat een ander verhaal.

Als er 1 schaap over de dam is dan volgen er meer. Zeg maar dag tegen het zooitje want de paarden gingen er met onze reisgenoten ervandoor. Ieder met een eigen doel voor ogen en allemaal op een tempo dat de meest gevorderde Dakar rijder er moeite mee zal hebben ze bij te houden.
De tocht die Adriaan en ik in 50 minuten afleggen was voor de rest in 10 minuten voorbij.

Onderweg was Bing zijn portemonnee verloren. Adriaan en ik hebben hem nog kunnen spoten op onze terug weg maar kregen onze paarden niet aan het stoppen. Helaas dat die Mongolen niet eerlijk zijn anders hadden wij niet de rest van de dag zitten wachten tot de politie het zooitje had afgehandeld.

Met enige vertraging zijn wij aan het eind van de dag op weg gegaan naar BoaTao. Daar hebben wij in een lekker Chinees restaurant gegeten en richting het hotel gegaan wat prima was.

Na een avontuur met een taxichauffeur zijn wij toch in een Juiba aangekomen, voor jullie zal ik kroeg/disco schrijven.
Wij vroegen om een kroeg in de buurt, de man zei dat hij wel wat wist. Nadat wij nadrukkelijk hadden gezegd niet VER WEG zijn wij 20 kilometer verder op uit de taxi gestapt. Na een discussie met de chauffeur hebben wij hem niet proberen te betalen maar deze kerel gaf niet op. Hij bleef maar in de nieuwe taxi stappen die wij hadden aangehouden. Uit eindelijk heeft de nieuwe taxi chauffeur die kerel geld gegeven en was het probleem eindelijk opgelost.

Dag 3

Nadat wij wat laat op gang waren zijn wij richting de woestijn gegaan. Hier aangekomen blijkt maar weer dat reizen in China absoluut niet makkelijk en goedkoop is. Je euro’s vliegen om je oren. Het lijkt ook wel of de Chinese toeristen het allemaal geen reet kan schelen.

Wij kregen eerst schoenen aan tegen het zand, daarna kaartje gekocht. Wij mochten naar binnen maar dan mochten wij niet verder dan het hek, als je verder wilde moest je weer een ander kaartje kopen om met de Jeep naar de hoogste duin te worden gebracht. Zag er allemaal heel erg mooi uit. Ik weet nu hoe een Dakar coureur zich voelt in zijn Jeep. Op het duin scissor, paper, stone gedaan wie er van de berg af moest rollen. Adriaan was de hele dag al de lul dus die kon rollend naar beneden.

Daarna nog even wezen sandsliden en met een kabelbaan naar beneden van de rand van de woestijn.

Na de woestijn zijn wij richting Genghis Khan zijn mausoleum gereden. Voor de personen die niks van Genghis Khan weten zou ik zeggen dat je even op wikipedia moet gaan zitten lezen. Deze kerel heeft het grootste land van de wereld gehad, van China tot Polen was allemaal onder zijn macht.
Erg mooi allemaal maar van zijn lijk was niks te merken, wel allemaal sterke verhalen en dingen die ze gevonden hebben over hem.

S’avonds voor de 6de keer van de vakantie Chinees gegeten en het begon ons allemaal een beetje te irriteren. Je wordt zo simpel van het zelfde voedsel elke dag, die mensen hier kennen niet echt variatie. Misschien zit dat in de cultuur. Elk persoon die er vanuit gaat dat je in China lekker kan eten zal ik 1 maand lang Chinees eten laten eten zoals ik dat gegeten. Als er mensen zijn de ‘Super Size Me’ hebben gezien dan kan je zo’n persoon daar mee vergelijken. Heb je de film niet gezien? Ga dan maar even in de hoek zitten en je schamen want het is een must see!

S’avonds wederom de dansvloer opgezocht en het hele stadje onveilig gemaakt.

Dag 4

S’ochtends wederom de strijd met het lekker warme bed en onze gids. Clean, een heel erg aardig meisje dat haar best deed om 6 jongen in bedwang te houden. Als wij Chinees waren geweest had ze denk al moeite gehad maar met 6 Nederlandse jongens hadden wij van te voren al kunnen aangeven dat het een wilde week zou worden. Ook onze chauffeur zat ons op de hielen. Een communist in hard en nieren hield zich vast aan routine en wilde er niet vanaf wijken. Terwijl wij dachten, doe relaxt wij betalen jou jij luistert maar lekker naar ons!

Na het missen van het ontbijt zijn wij richting een van de laatste en enigste Lama temples gegaan van China die buiten Tibet staan. Toen deze tempel nog helemaal up to date was waren er 1200 monniken aanwezig om de wijzen lessen van de opper Lama over te nemen.
Tegenwoordig kunnen die kerels geen eens meer met hun kop bij de werkelijkheid want daar heb je toch echt internet voor nodig. Echter hier vieren wierook en boeken over de geschiedenis hoogtij dagen.

Na de tempel lekker gelunched bij de KFC. Eindelijk een keertje friet! Hierna onze reis voortgezet richting Hohhot.

Na het regelen van een hotel zijn wij opzoek gegaan naar een spa, wij konden dan eindelijk warm douchen en schoon worden.

Daar aangekomen wisten ze niet wat hen overkwam. 6 witte jongen die hun clubje binnen kwamen. Was heel erg vermakelijk om hun gezichten te zien. Wij wilde eerst een massage. Dit werd echter verkeerd verstaan en er kwamen 6 hoeren te voor schijn. Wij mochten keizen uit het schoolmeisje of de minnares en nog vele andere opties. Nadat wij met zijn 6en waren bekomen van het lachen hebben wij de meiden naar huis gestuurd en nog een keer uit gelegd dat wij een massage wilde.
Uit eindelijk hebben wij die gekregen. Wij werden over 3 kamers verdeeld en hebben een massage gekregen, volgens mij heb ik nog nooit een voet massage gehad terwijl er iemand bovenop mij stond.
Hierna nog een lekker scrub behandeling gehad waar letterlijk elke vierkante centimeter wordt behandeld.
Om af te sluiten de sauna in en even een paar biertjes in het zwembad gedronken. Wat allemaal wel niet kan in China!

Dag 5

Deze dag hebben wij lekker genomen om uit te slapen. Het was wel nodig ook want elke dag rond 6 uur slapen en 8 uur opstaan gaat wel zijn tol eisen aan het eind van de week.

Wij zijn lekker gaan ontbijten bij een Chineze interpetatie van Westers eten. Ik had gelukkig het goede besteld maar een aantal van de groep hadden eten dat je het liefst door de WC wilde trekken.

Hierna zijn wij naar oldtown gegaan. Zag er heel erg grappig uit. gebouwen waren anders dan wij gewend zijn van BJ en SH. Er was ook een moskee in de buurt dus er liepen veel moslims overstraat die allemaal nog aan het vasten zijn. Voor de moslims onder ons, nog maar een paar dagen en dan is het over!
Bing heeft onderweg nog een optreden gegeven in zijn beste Chinees en dat was heel erg vermakkelijk.
Net daarvoor heeft Rick een weddenschap verloren waardoor hij als 1 van de YMCA mannetjes of Bearforce1 gasten door het leven ging.
Barry heeft ook die dag de liefde verklaart aan een manderijn.

Wij hebben de dag afgesloten met een potje veer hooghouden voor het vliegtuig.

S'avonds even met Debbie gebeld en mijn e-mails proberen te checken met het gebrekkige internet. Is gelukkig maandag gerepareerd en daardoor kan dit stukje op internet staan!

Dag 6

Jullie dachten dat de week al voorbij was maar dat is hij nog niet. Een tijdje geleden heb ik tickets voor de Formule 1 gekocht. Zaterdag zijn altijd de qualificaties dus daar zijn wij heen gegaan.
Eenmaal daar dan is dat circuit echt heel erg groot en de hoofdtribune ziet er heel erg vet uit.
Hebben die dag de Porsch cup gezien, formule ford en formule 3000 volgens mij.

Rick en Barry zijn na de race naar huis gegaan en ik ben nog even naar de hoofdtribune gelopen om te kijken wat daar allemaal te doen was. Heb er een beetje over al de mooie auto's staan geilen en ik dacht dat Hummers met 22 inch velgen er belachelijk uitzagen op foto's maar heb het nu een keertje in het echt gezien.

Bij de BMW stand gezien hoe een F1 coureur trained en ik ben bang dat het niks voor mij zal zijn. Denk ook niet dat je als coureur een keertje kan doorzakken en de volgende dag de training succesvol kan afleggen. Je moet zo'n snel reactie vermogen hebben dat je eigenlijk altijd achterloopt.

S'avonds hebben wij met zijn alle nog iets gegeten bij de duitser. Was weer best lekker maar ik heb betere schnitzel gehad.

Dag 7

De dag van de race, op tijd opgestaan om nog een goede plek te kunnen bemachtigen op de tribune. Wij hadden aardige zitplekken en keken uit op een paar bochten en het rechte stuk.

Dat het die dag veel regende was heel erg vermakkelijk omdat er meer actie op de baan te zien was. Ik heb de formule 1 niet heletijd gevolgd maar die dingen klinken in het echt veel beter dan op TV. Was blij dat ik een paar earplugs had want die komen wel van pas.

Heb nu in het echt gezien hoe zo'n race verloopt en het is eigenlijk sneller voorbij dan je wilt. Maar zou wel leuk zijn als al die karretjes dichter bij elkaar blijven. Kan natuurlijk niet alles hebben!

Ik ga vanavond nog even de foto's online zetten en ze verwerken in mijn mooie verhaaltje want het zijn er weer onwijs veel. Hebben jullie weer allemaal wat te doen op je werk of op school.

Laterzzzz
  |  related link

7 oktober, BING(O) 
Sunday, October 7, 2007, 10:02 AM - General
Ok mensen ik had beloofd dat Bing met zijn foto op de site zou komen te staan dus hier is die dan:


  |  related link

28 september, Mongolie 
Friday, September 28, 2007, 04:47 AM - China
Jullie checken en elke keer staat er niks op de site, sorry ben een beetje lui geweest.

Heeft verschillende redene, ben druk op mijn stage bezig met dingen! Ook hebben wij zins 1 week geen internet meer in het huisje van ons. Huisbaas doet een beetje moeilijk maar wij gaan vanavond even een nieuwe betere verbinding regelen!

Als ik even een blik werp op de afgelopen 10 dagen is er eigenlijk helemaal niks merkwaardigs gebeurt in mijn leven. Heb weer wat meer uitgaansplekken gezien van Shanghai, kook elke avond lekker eten en dan houd het eigenlijk een beetje op!

Maar de komende week gaat wel veel beter worden! Wij beginnen namelijk met een 5 dagen Inner Mongolie! Niet te verwarren met Mongolie want dat is een apart land, zoek maar op in Wikipedia.
Wat wij daar gaan doen moeten wij nog even gaan bekijken. Wij gaan met zijn 6en er heen en hebben gisteren de tickets geboekt, mijn nieuwe huisgenootjes kennen jullie waarschijnlijk al maar de andere 3 jongens heb ik nog niet op de foto dus dat komt allemaal goed! Ik heb in Hong Kong een 1GB kaartje gekocht dus verwacht een boel mooie dingen!

Mijn mooie visum is eindelijk ook helemaal geregeld, ik dacht dat ik een 160 dagen visum kreeg maar dat zijn de kosten. Ik mag tot 4 januari in het land blijven.
Debbie en ik gaan misschien nog reizen, zijn aan het kijken wat wij allemaal kunnen boeken en waar de eurotjes vandaag getoverd moeten worden.
Tegen die tijd heb ik ook een nieuw pasport nodig dus dat kan ook nog wel even spannend gaan worden! Vlieg over BJ naar huis en moet het land weer in rond januari.

Ik ga een van deze dagen ook beslissen wanneer ik terug ga vliegen. Dan kunnen jullie alvast een groots feest organiseren met rijstewijn en Tjingtao bier, lust namelijk niks anders meer. Ik zou dan ook graag rijst willen met noten met kip sausje want dat is mijn dagelijkse dieet. Als jullie Boerenkool voorschotelen ren ik waarschijnlijk in een waas naar Schiphol om het volgende vliegtuig terug te pakken!

Ik ga nu even stageerenenennen, straks met mijn Homeboys lunchen en vanavond inet fixen!

Laterszz Pengyou's!
  |  related link

18 september, Tyfoon!! 
Tuesday, September 18, 2007, 12:32 PM - China
Hmmm, wat zal ik vandaag eens op mijn site zetten?

Ik begin met mijn stage. Deze doe ik bij Expeditors International. Ik moet elke dag ongeveer 40 minuten reizen om er te komen, is ongeveer 15 kilometer van mijn huis vandaan.
De reis begint met naar de metro lopen, in de metro proberen te staan en dan komt het grootste obstakel, de metro uit. Je kan op verschillende manieren de metro uit, geduwd worden, duwen, springen of vallen. Heb ik allemaal al een keertje meegemaakt, heel erg vermakelijk en als je een kut ochtend heb kan je het er allemaal uitgooien door mensen weg te duwen, ellebogen in oogkassen en laptop tassen tussen de benen te planten. Ik heb het zelf nog niet gedaan allemaal maar het is mij al overkomen!
In Nederland zou je waarschijnlijk massale gevechten in de metro hebben!

Ik begin met mijn stage om 9 uur, lekker schappelijke tijd. Tot 6 uur ben ik daar mee bezig en dan heb ik in de middag 1 uur pauze. Meestal ga ik met de Chinese naar een Chinees restaurant en dan krijg je lekkere dingen en onwijs vieze dingen voor geschoteld.
Heb een keer laten vallen dat ik de kip met noten heel erg lekker vind en dat bestellen ze daarom elk keer netjes!
Als ik met het management ga eten dan betalen zei voor mij en dan zitten wij ook meteen bij de betere restaurants.
Er is zelf een Pasta Fresca beneden en een andere Nederlandse tent genaamd: Hooters. Niet dat je met Chinese vrouwen een Hooters kan opzetten maar 1 Nederlander heeft het geprobeerd en het loopt aardig.

Mijn werk bestaat uit het opsporen van Nederlandse bedrijven in Shanghai en ze te bellen of er transport is richting Nederland. Ik doen dat met een Fransman, Gaëtan. Hij begeleid mij en zo regelen wij afspraken waar ik bij ben om meer vervoer tussen China en West-Europa te creëren.

Afgelopen weekend was mijn vader hier, hij kwam even kijken hoe het er hier uitzag, hij was nog nooit in Shanghai geweest.
Wij zijn vrijdag naar de Nederlandse borrel gegaan die hier gehouden was om al de nieuwe mensen te verwelkomen. Daar zijn wij Jacques en Pim tegen gekomen.
Na de borrel nog naar Park 97 geweest, soort disco. Mijn vader heeft daar met de GM van Gazelle gesproken.
Zaterdag zijn wij lekker laat opgestaan en richting de Burger King gegaan en daarna naar Cloud 9 om een lekker biertje te drinken op 500 meter hoogte terwijl je uitkijkt over Shanghai.

's avonds hadden wij een etentje met Jacques en Pim. Zijn eerst naar hun huis geweest en daarna richting Shasha gegaan. Bij de kroeg Zapata. Allemaal heel erg gezellig. Hebben daarna afscheid genomen en zijn richting The Bund gegaan, helaas was het licht al uit maar het is er dan nog steeds gezellig.
Hebben de avond afgesloten bij Babarossa bij People Square en zijn op tijd naar bed gegaan.

Zondag zijn wij naar de magneet trein gegaan en hebben 30 kilometer in 8 minuten afgelegd! Daarna naar de enigste treintjes winkel die ik kende. Hebben ook nog even kaas ingekocht en zijn richting thuis gegaan.
Mijn vader in een taxi gezet en richting een restaurant gegaan om even wat te eten.

Vandaag zou ik eigenlijk een sales gesprek hebben maar door de tyfoon die hier voor de deur ligt hebben wij maar nee gezegd want ze sluiten al de bruggen af en al de tunnels vanwege de hevige regenval en de harde wind. Mijn schoenen staan te drogen omdat ik door 20 centimer water heb moeten lopen wat in 10 minuten uit de hemel kwam vallen.
Morgen maar even kijken of de rivier hier voor de deur niet overstroomt. Zou wel stoer zijn!

Nu ga ik even naar de supermarkt wat eten halen en koken want ik heb beren trek!
  |  related link

10 september, terug uit Hong Kong 
Monday, September 10, 2007, 06:54 PM - China
Foto's 7 september
Foto's 8 september

Een visum regelen in China moet eigenlijk geen probleem zijn. Is het dat ik een F visum nodig om stage te kunnen lopen bij Expeditors International (EI). Een F visum is een business business visum. Op het moment dat ik naar Hong Kong vertrok had ik een vakantie visum en dat kan je alleen veranderen in een business visum als je in het buitenland bent. Waarom, als iemand het weet post dan even in de commentaren.

Om een lang verhaal kort te maken moest ik richting Hong Kong. Dit is het meest goedkoop als je naar Shenzhen vliegt en dan met de bus naar de grens.
Bij de grens moet je meerdere malen verschillende papieren invullen of je iets te declareren hebt of misschien een kippengriepje hebt. Heb ik allemaal niet en hoeft ook allemaal niet want ik was van plan om binnen 72 uur weer terug in China te zijn!
Eindelijk in Hong Kong (HK) aangekomen eerst even geld gepint, zelfde waarde als in China dus dat komt mooi uit! Is wel heel wat beter doordacht dit geld, met plastic erin en allemaal mooie ontwerpen denk ik dat menig geld vervalser HK links zal laten liggen.

Mijn hotel kamer was eigenlijk voor die 2 nachten helemaal goed. Als je binnenkwam stond je op je bed , kast, kamer en badkamer en kon je op de wc zitten. Het was ook weer een verademing dat ik de mensen op TV kon begrijpen!
Ik was die dag om 7 uur opgestaan en was pas om 5 uur in mijn hotel kamer.
Ik zat in het Kowloon district waar nog veel winkels en dingen te doen zijn!

S'avonds heb ik eerst even die winkelstraten doorlopen en had gelezen in mijn eenzame wereld (lonely planet) dat er een mooie licht show te zien was met muziek vanaf HK island.
Alle de gebouwen aan de baai werden zoieso al verlicht maar nu gingen ze aan en uit op de beat van de muziek en werden er schijnwerpers in de lucht geschenen.
Was heel erg leuk om te zien!

Ik had het die avond eigenlijk wel een beetje gehad om 10 uur en ben lekker naar mijn hotelkamer gegaan en heb de mighty Hulk gekeken in het Engels!

Maandag ben ik als eerste naar het visum bureau gegaan. Ik had gelezen dat het druk zou zijn maar wat ik daar tegen kwam had ik nooit kunnen voorstellen.
Ik had nummer 200 en ik kwam binnen toen nummer 10 geholpen werd. Dat het lang wachten zou worden had ik verwacht maar 3 en een half uur vond ik toch een beetje lang. Had mijn psp en mp3 speler bij mij dus dat was niet zo heel erg maar ik had mijn tijd beter kunnen spenderen.
Toen ik eenmaal bij de balie stond kon ze mij ook maar een visum geven voor 1 maand, ik ging voor 4 maanden en deze kille-middelleeftijd-irritante en hoogst onvriendelijke dame achter die meter glas was niet te verstaan en niet te begrijpen. Ik had al meerdere mensen bij dat loket gezien die helemaal uit hun dak gingen maar ik dacht dat het aan hun zou liggen. Was dus niet zo. Na enige discussie heb ik maar genoegen genomen met 1 maand want die ijzere tang was voor geen millimeter medewerkend!

Nu weer HK island opgegaan, de leuke houten trammetjes gezien en richting de Peak gegaan. Je hebt er een mooi uitzicht over heel HK . Heb er wat foto's gemaakt en ben terug naar beneden gegaan.
Beneden ben ik opzoek gegaan naar de langste roltrap in de wereld. Had mij heel erg mooie dingen voorgesteld maar 50 roltrappen die allemaal op zijn minst 5 meter van elkaar lagen niet. Het was wel heel erg cool om te zien hoe die dingen door de stad heel slingerde. Ik moet ook toegeven dat ik het eind niet omhoog had willen lopen!

Na mijn rollenspel met de roltrap ben ik weer richting mijn veredelde bezemkast gegaan en heb even de zware spullen zoals mijn eenzame wereld uit mijn tas gegooid en ben opzoek gegaan naar goedkope electronica. De buit is uiteindelijke een SD kaart 2gb voor 16 euro en een nieuwe koptelefoon/oortjes. Mijn oude en vertrouwde Philips koptelefoon heet het begeven.
Ik moet mij nog steeds bij Philips opgeven als testpersoon want dat zou een hele boel in de kosten schelen van die koptelefoons.
De nieuwe waren trouwens 12 euro dus dat was ook een koopje!
Heb nog naar een Playstation 3 staan kijken. Een goed pakket hier kost je 400 euro, in Nederland al snel 600 euro. Begrijp je ook meteen waarom iedereen die dingen importeerd uit HK.

Hierna weer lekker de bezemkast ingedoken om te gaan slapen en mij voortebereiden op een dag waarop ik opnieuw het Chinese vasteland zou gaan verkennen!

-Wat mij trouwens opviel in HK is de hoeveelheid sport auto's die helemaal getuned zijn, zelfs de familie auto heeft lichtmetaal en een spoiler plus een sport uitlaat.
-Ook rijd iedereen links, daar kom je pas achter als je opeens een taxi van heel dicht bij ziet naderen!
-Ook is iedereen hier netjes, weinig vuil op straat.
-Wordt elke vierkante centimeter benut om op te wonen.
-Zijn de rijke mensen hier de Engelse.
-Hebt er een lekkerder zee klimaat dan in Shanghai.
-Ik kan niet langer de uiteinde van de metro zien.
-Mensen zijn behulpzaam en spreken Engels.
-China moet nog veel leren.

Visum ophalen was geen enkel probleem en ik ben daarna nog even wezen rondkijken of ik nog leuke dingen zag om aan te schaffen. Kwam in een winkel Nike Air Max Classics in het zwart tegen maar die kosten nog 100 euro en de rest was allemaal niet zo aantrekkelijk. Ook waren er veel dingen de zelfde prijs als in China.

De grens oversteken naar Shenzhen was heel wat makkelijker dan andersom, wat eigenlijk heel erg raar is aangezien ik voor de Chinese een bedreiging ben, steel hun werk en ben in hun werk veel beter.

De bus terug vinden was wat lastiger en na 1 uurtje zoeken en van hut naar her gestuurd te zijn heb ik de taxi gepakt naar het vliegveld.

Nu zit ik lekker bij EI en ben Nederlandse bedrijven aan het zoeken voor mijn sales vaardigheden. Zal met hulp van mijn Franse collega ze proberen te overtuigen dat ze EI moeten gebruiken zodat ze minder tijd kwijt zijn aan die rompslop bij de grens hier.

In Nederland hoeven ze niet te weten wat er het land uitgaat, hier moet je zelfs een vergunning hebben voor het stof dat in de container zit.
Als je import zending niet vergezeld gaat met 16 documenten waar allemaal een andere stempel op staat gaat het hele feest niet door tot je alles in orde hebt.
Export is makkelijker dan heb je maar 6 documenten nodig met stempeltjes!

Ik vraag mij af hoelang ze al die kopietjes van die documenten bewaren, je zal na 10 jaar maar even in dat ene jaar een Bill of Leading moeten gaan zoeken van EI!

Nu ga ik lekker slapen, ik heb jullie allemaal weer op de hoogte gebracht van mijn avonturen.

Laat even een comment achter want dan kan ik op mijn stage interessanten dingen lezen!

Doei!
  |  related link

1 september, Hong Kong 
Saturday, September 1, 2007, 06:54 PM - China
Vandaag vertrek ik richting Hong Kong om mijn visum te verlengen. Dit kon op geen enkele manier in Shanghai gebeuren dus dan moeten wij maar naar het buitenland.

Eerst vlieg ik naar Shenzhen net boven Hong Kong en dan pak ik de bus naar het trein station en dan richting Hong Kong.
Ik heb daar een hotel geboekt voor 30 euro de nacht. Had niet helemaal opgelet wat ik geboekt had dus heb net even de reviews zitten lezen en het wordt er echt alleen maar aangeraden om daar te slapen. Dat is het enigste wat ik ga doen dus dat komt mooi uit!

Ik ga dan Maandag Hong Kong bekijken en dinsdag ook een beetje en vertrek richting Shenzhen in de namiddag om daar nog even te kijken en dan lekker weer naar huis en stagelopen.

Hier laat ik het nu even bij en dan de volgende keer een uitgebreid verhaaltje!
  |  related link

26 augustus, stage begonnen! 
Sunday, August 26, 2007, 07:23 AM - China
Dag lieve lezers,

Ik heb eindelijk internet in mijn appartement. Was uit eindelijk zo geregeld maar daar was ik na mijn stage te lui voor!
Elke dag sta ik om half 8 op om te douche, eten aankleden om richting mijn stage te gaan.
Ik stap dan om half 9 in een metro die helemaal vol zit. Ik schuif dan aan aan het begin van de deur en dan moeten er nog mensen bij. Iedereen duwt en het is af en toe snik heet. Ik heb het zoiezo warm hier en kom eigenlijk altijd met een zeiknat shirt op mijn stage aan!
Helemaal in pak laat ik nog even zitten.
Mijn pantalon ga ik straks ophalen en dan laat ik of een heel pak maken of nog een extra broek!
Mijn stage is van 9 tot 6 met 1 uur pauze. Echter het personeel is zo ijverig dat ze gewoon nog een uur langer blijven. Zodra de baas weg is gaan zij ook weg. Heel anders dan in Nederland.
Heb tot nu toe alleen maar uitleg gekregen met power point presentaties en andere dingen.
Het is een groot bedrijf en alles is gestandaardiseerd.

Deze week zijn er nog een paar mensen uit Nederland aangekomen. Ik ken ze allemaal niet zo goed maar dat komt allemaal nog wel. Iedereen gaat een beetje in de buurt van mijn appartement wonen volgens mij. Aantrekkingskracht!

Rick komt hier de 28ste aan en Barry de 1ste. Gisteren is eindelijk Barry zijn bed aangekomen dus die kan ook lekker slapen maar dat heeft 3 uur geduurd voordat het hele bed in orde was. Ook is de klep van de wasmachine stuk gegaan maar met een chop-stick kan je het deurtje ook gewoon openmaken!

Nu ga ik nog even de koelkast schoonmaken en dan kunnen wij er tot eind januari tegen aan!

Owja nog even wat anders, omdat Debbie helemaal goed zit met haar werk gaan wij waarschijnlijk begin volgend jaar zuidoost Azië met zijn tweeën onveilig maken!
Dan probeer ik eind januari weer terug te zijn in Nederland!

Ik ga nog wat foto's proberen te uploaden maar dat zien jullie dan wel verschijnen met een linkje boven aan de pagina!
  |  related link

16 augustus, Stage!! 
Thursday, August 16, 2007, 11:20 AM - China
Ok mensen er is weer een heel boel gebeurt zins mijn komst in Shanghai.

Ik heb nu een stageplek bij Expeditors International. Ik begin er maandag al en moet in pak. Dat is op zich niet zo erg maar moet dan wel even een paar bloezen en pantalons erbij kopen. Ik denk dat ik ze op maat ga laten maken. Over een week laat ik die wel zien als ik ze heb op foto.

Ondertussen zijn mijn moeder en broertjes ook weer thuis aangekomen. Ze hebben het hier best naar hun zin gehad. Dat vertellen ze je waarschijnlijk allemaal zelf wel een keer met een kopje koffie. Ze hebben eigenlijk al meer van het land gezien dan ik heb!

Vandaag zou ik het contract gaan tekenen van mijn nieuwe appartement. Het appartement is net zo groot als het appartement in Beijing met nog een studeer kamer erbij. Het is eigenlijk best wel gezellig, het moet alleen even schoon gemaakt worden voordat wij erin kunnen. In eerste instantie zal ik er alleen zitten en later komen Rick en Barry aan. Het wordt vast heel erg gezellig. De huur is wel veel hoger dan in Beijing. In Beijing betaalde wij 440 euro per maand. Hier ga ik 700 euro betalen. Nog niet veel maar veel meer dan in Beijing natuurlijk.
Dit was ook een van de grotere appartement die ik kon krijgen voor 700 euro, anders werd het een soort appartement dat mij doet denken aan een vakantie in Noord-Spanje. Eigenlijk een beetje zoals ons appartement was in Cap d'Agne.
Nu heb ik 160 vierkante meter om in te bewegen en dat doet mij goed. Hopelijk vinden Rick en Barry dat ook!

Het verhaal hierboven begon met 'ik zou vandaag'. Hiermee doelde ik op het gegeven dat ik er eigenlijk vandaag in wil of anders morgen. Maar dan moet ik wel kunnen betalen en dat lukt niet. Waarschijnlijk had ik gisteren teveel geld opgenomen om vandaag nog iets op te nemen. Bank kon mij alleen helpen als ik een paspoort had en die krijg ik pas morgen weer terug. Dus morgen ga ik nog een keer proberen te betalen en het appartement te betrekken. Hopelijk lukt het!

Map Shanghai.
Hier is een map waarop mijn appartement en stage goed te zien zijn! Mijn appartement is bij het station Zhongtan Rd. Groene metrolijn en dan boven in de kaart rechts van het midden. Mijn stage is aan de zelfde lijn richting het zuiden bij Yan'An Rd (w).

Als jullie op de foto site van mij kijken zijn er een hele boel dingen verdwenen. Dit komt omdat er te weinig ruimte is en ik ruimte aan vrij maken ben.

Nu ga ik even relaxen en een spelletje spelen denk ik!

Laterzz lieve lezers en laat een berichtje achter als jullie vragen of opmerkingen hebben!

Ok mensen hier even een linkje, een linkje van ons huis in Shanghai!
  |  related link

10 augustus, stage zoeken 
Friday, August 10, 2007, 12:33 PM - China
Zozo, ik ben in Shanghai aangekomen. Heb lekker het Holliday Inn geboekt als sommige van jullie wellicht weten als jullie de lap tekst hebben gelezen van de vorige keer.
Ik heb 2 stage’s gevonden, 1tje bij Expeditors International en de andere bij PTL group. Ik heb eigenlijk al voor Expeditors International gekozen omdat het mij veel leuker lijkt dan PTL group. Als ik bij Expeditors International stage ga lopen kan ik veel leren hoe grote organisaties in elkaar zitten.
Bij PTL group doe ik een paar projecten en het bedrijf komt een beetje rommelig bij mij over. Ik ga er nog eens goed over nadenken en maak een beslissing aan het eind van de week. Dan heb ik nog lekker 2 dagen!
Foto’s van Shanghai blijf ik jullie nog even schuldig, ook omdat ik niet veel foto’s maak. Als je wilt weten hoe Shanghai eruit ziet moet je mijn foto’s maar even terug kijken van mijn mei vakantie.

Ik zit dit tekstje bij de Starbucks te tikken in de hoop dat hier internet zou zijn maar dat is er niet helaas. Alleen een netwerk waar ik eerst moet inloggen en zo dus dat valt ook weer tegen.

Mijn grootste zorg nu is mijn visum, deze loopt maandag af en ik moet hem dus verlengen of het land uit. Ik zou dan even naar Hong Kong moeten gaan maar ik weet nog niet of dat nodig is.
Probeer van Expeditors de documenten te krijgen waarmee ik een nieuw visum kan aanvragen voor 6 maanden want dan zit ik gecoverd tot eind januari en dan ben ik van plan alweer thuis te zijn.

Nu ga ik maar weer even bellen met die mensen van Expedtors want zo schiet ik niks op. Ik kan het waarschijnlijk wel verlengen voor 1 maand met de goede documenten maar die heb ik volgens mij niet helemaal. Duim maar voor mij!

LaterZZZzzzZZZzz


::UPDATE::
Expeditors International gaat het waarschijnlijk niet worden vanwege mijn visum, ben ze aan het mailen en bellen voor een oplossing!

  |  related link

5 Augustus 
Sunday, August 5, 2007, 01:29 PM - China
Dit is mijn laatste volle dag in Beijing, morgen vertrek ik richting Shanghai om daar stage te gaan lopen.

Vandaag heb ik helaas Debbie op het vliegtuig moeten zetten naar Nederland, wij hebben samen een fantastische tijd gehad en het waren 3 mooie weken. Jammer dat de tijd zo snel gaat. Wij hebben heel erg veel van Beijing kunnen zien gelukkig en alles gedaan wat wij wilde doen.
Ik zal even beginnen waar Debbie de vorige keer gestopt was. Was misschien een beetje een kort stukje maar er was niet genoeg tijd om alles te kunnen doen wat wij wilde doen!

Maandag
Debbie voelde zich nog steeds niet helemaal oke met haar buik helaas, hadden gehoopt dat het over zou zijn maar het mocht niet baten. In de namiddag besloten wij om toch maar wat te gaan doen.
Een Hutong tour met een riksja. Ik opgezocht waar wij heen moesten en in een taxi gestapt.
Onderweg stonden wij in een file voor een ongeluk en zagen de lucht boven ons veranderen van blauw tot zwart. Een riksja ritje zat er niet in.
maar shoppen. Wij waren vlak bij Wangfujing dus dat kwam mooi uit want daar staan veel winkel centra.
Daar hebben Debbie en ik lekker rond geneusd tussen alle prullaria en souvenirs. Heb een rode pot gevonden die maar 50.000 euro koste en er waren ook potten aanwezig waar je in Nederland een villa mee koopt. Ongelofelijk maar indrukwekkend.
In de Lonely Planet lazen wij dat het ophalen van de vlag een hele ceremonie is. Wij 2 poncho's gekocht en richting het rode plein gelopen. Daar aangekomen allemaal Chinezen die foto's van de vlag aan het maken zijn en rustig staan te wachten tot de ceremonie begint.
De ceremonie viel een beetje tegen, er kwamen 10 mannen voorbij, de vlag ging naar beneden en iedereen liep weg! Was dat even indrukwekkend!

Dinsdag
Wij hadden vroeg de wekken gezet maar voordat wij echt aan de gang waren was het zo een paar uur verder. Wij hadden gepland om naar het Summer Palace te gaan. Eerst even wachten tot Debbie haar buik het eten verwerkt had en toen zij wij richting het Palace gegaan.
Het was helemaal niet zoals ik mij kon herinneren. Ik herinnerde alleen een hele lange gang met water er om heen. Niet een hoge berg met tempels erop en verkleed kamers zo groot als kastelen.
Allemaal heel erg indrukwekkend, vooral de tempel die aan de buitenkant helemaal versierd was in boeddha's.
Debbie en ik waren helemaal doorweekt van het zweet voordat wij boven waren en dat bleef zo maar doorgaan helaas, het was erg lekker weer maar niet echt makkelijk met de drukkende sfeer.
Hebben in een tea-house lekker thee gedronken en genoten van het uitzicht terwijl het buiten een beetje miezerde.
Wij hebben de hele palace gezien maar waren het tegen 5 uur helemaal zat en zijn richting huis gegaan.
Debbie wilde graag bij een Italiaan eten, zou beter voor haar buik zijn. Wij hadden er 1tje uitgezocht maar die was zo duur dat wij eindigde bij een Mexicaan.
Hier waren een groep Argentijnen een verjaardag aan het vieren, gepaard met taart en een Pinjata die stuk geslagen moest worden. Erg vermakelijk om te zien. Debbie heeft zitten genieten. De volgende reis gaat als het aan Debbie ligt naar Zuid-Amerika!

Woensdag
Na de lekkere maaltijd van dinsdag had Debbie's systeem een paar problemen om alles goed te laten verlopen, geen groot probleem maar wij waren zo wel weer langzaam op gang.
De eerste bestemming was de Lama Tempel. Lijkt veel op het Pavilion alleen het is mooier onderhouden en daardoor veel kleurrijker dan de Pavilion. Hier word elke boeddha aanbid die ergens voor staat. Allemaal heel erg mooi om te zien. Vroeger hebben de monniken hier gestudeerd en hier is een paar honderd jaar geleden een nieuwe boeddhistische stroming ontstaan. Een heel erg mooie tempel om gezien te hebben.
Hierna hadden wij nog wel zin om iets anders te willen doen, wij zijn toen vertrokken richting de Drum tower.
Voor de trouwen lezers met een goed geheugen, hier ben ik al eens een keer geweest en je had er een erg mooi uitzicht.
Ik heb Debbie boven op de toren mooi kunnen uitleggen hoe BJ eruit ziet aangezien je aardig in het midden van de stad staat.
Nadat wij de drums hadden horen spelen hebben wij een Hutong tour gedaan, hebben de oude huizen van belangrijke mensen gezien en hoe een oude courtyard eruit ziet met oude spullen van de mensen die er vroeger woonde.
Uiteindelijk zijn wij afgezet bij het Houhai park en hebben er een rondje omheen gelopen en wat gedronken op het dak terras.
Wij wilde al een paar dagen naar Beihai park maar het kwam er elke keer niet van. Nu wij toch in de buurt waren hebben wij ook even door het Beihai park gelopen. Ook hier staan allemaal tempels en andere aanbid dingen voor elk soort geloof ongeveer. In het midden staat een groot soort klok voor de komst van de paus een paar decennia geleden.

Donderdag
De avond dat wij terug kwamen van de ceremonie van de vlag naar benden halen heb ik via de China Culture Club een excursie geboekt voor de muur en de Ming tombes. Wij zouden dan naar het zelfde stuk muur gaan als ik met school ben geweest en naar de tombes waar oude keizers begraven lagen.
Wij lekker vroeg opgestaan, hadden de avond van tevoren alles al voorbereid dus het was douchen aankleden wegwezen maar wij presteerde het toch om eigenlijk te laat te zijn.
Gezien het verkeer mee zat hebben wij vrij snel de plaats van bestemming kunnen vinden.
Met de bus anderhalf uur rijden. Is altijd leuk om het binnenland te zien en ook dit keer weer!
Eenmaal aangekomen wordt je belaagd door verkopers met van alles en nog wat. Als je tegen de ene zegt dat je geen shirt wil staat er 1 achter om je een shirt te verkopen!

Bij de ingang hadden wij een keuze, een heel belangrijke keuze, een keuze die ons voor de rest van de dag zou kunnen achtervolgen, het was 1 van die keuzes die je voor de rest van je leven blijven achtervolgen!

De trap of de lift. Debbie zei heel moedig de trap want ik ben hier gekomen om de muur te beklimmen en dat zullen wij doen. Het werd dus de trap.
Was heel erg lange trap met heel veel treden aangezien wij 500 meter ophoog moesten klimmen. Om de 50 meter stond een bordje dat je er eigenlijk nog niet was en verder moest, heel erg leuk.
Onderweg een goede foto kunnen maken van de krekels die hier zitten en een herrie maken samen. Ze zijn ongeveer zo groot als een klein potje zout en maken een takken herrie, als ik tijd heb zal ik de filmpjes op Youtube zetten.
Helemaal doorweekt op de muur aangekomen door het zweet zijn wij naar het westen gelopen omdat ik het oosten al had gezien.
Het is een erg mooi stukje muur en wij hebben weer allemaal foto's zitten maken en je kan (helaas niet zo goed) op de foto's zien hoe de muur over de bergrug loopt.
Na een half uur op de muur gelopen te hebben kwamen wij aan bij de stoeltjeslift die wij maar naar benden genomen hebben om tijd te winnen en droog in de bus te kunnen gaan zitten.

Op naar de lunch, echt Chinees maar heel erg lekker, er was rekening gehouden met het feit dat wij geen Chinezen zijn!

Richting de Ming Tombes. Het heet Ming omdat het in het Ming dynastie is gemaakt en al de keizers er liggen van het Ming dynastie. Totaal liggen er 13 van die gasten die allemaal keizer zijn geweest en een graftombe hebben.
Volgens het geloof moet de tombes in het noorden beschermd worden door bergen en in en zuiden moeten ze een vrije doorgang hebben richting de zee. De plek van de tombes is daarom in een soort vallei en heel erg mooie ligging.
De weg naar de tombes is heel erg lang met aan beide kanten van de weg stenen beesten die of staan of zitten en zo wacht houden op het tombe gebied. Vroeger was het hele gebied een no-go area voor al de Chinezen en daar stond de dood straf op.

De tombe die wij bezochten was van de laatste keizer geweest en was er rond 1600 erin gezet. Samen met zijn 2 vrouwen. Zag er allemaal erg indrukwekkend uit, ik had alleen verwacht dat het er mooier zou uitzien en meer versiersels. Het was allemaal heel erg leeg.
Zijn nog naar het museum gegaan en daar liggen al de stukken die ze gevonden hebben in de tombes met allemaal goud en jade enzo. De overige tombes zijn allemaal niet opengemaakt omdat ze nog even willen wachten tot de technologie vergenoeg is om het goed te kunnen onderhouden zoals het was.

s'avonds hebben wij eindelijk weer bij de Arabier gegeten, dit hebben wij een aantal keer geprobeerd met mijn ouders maar het mocht niet baten want het restaurant was elke keer dicht.

Vrijdag
Deze dag moesten wij naar de Verboden stad. Debbie voelde zich nog niet helemaal goed maar wij zijn er toch voor gegaan. Wij hadden een taxi chauffeur die niet wist hoe hij naar de Verboden stad moest rijden.
Eenmaal daar aangekomen eerst een galerij bekeken die er netjes uitzag. Debbie heeft nog zitten twijfelen om iets te kopen.
De Verboden stad viel een beetje tegen, stond veel in stellages. Allemaal renovaties voor de Olympische spelen. Ook werden Debbie en ik een beetje moe van al die duwen de Chinezen. Wij hebben toen snel alles bekeken en zijn naar Bocata Bocata gegaan bij Sanlitun. Hebben daar een heel erg lekker broodje gegeten en zijn daarna naar huis gegaan.
Wij moesten ons opmaken voor een Kung-fu show. Dit bleek een heel erg leuke show te zijn met heel veel spektakel en heel erg groot. Het podium leek elke scene steeds maar groter te worden!
Hierna hadden wij afgesproken met Frank en zijn vriendin om te gaan stappen. Dit ging echter niet door helaas omdat ook Frank zijn vriendin niet helemaal lekker was.
Debbie en ik hebben lekker iets gegeten bij Annie's en zijn daarna naar Suzie Wong gegaan.
Hier was een FHM feestje aan de gang dus er werden overal foto's gemaakt en het was erg gezellig.

Zaterdag
Debbie haar laatste dag in China. Wij hebben lekker een beetje uitgeslapen en zijn met de fiets gaan shoppen voor souvenirs. Eerst even richting de Carrefour, terug naar huis en op naar het treinstation. Ik had namelijk nog een kaartje nodig voor mijn treinreis maandag richting Shanghai. 50 euro voor een rit van 1500 kilometer en lekker in een eigen cabine.
Hierna eerst even naar de Starbucks want dat zouden wij nog even doen voordat Debbie zou vertrekken.
Daarna naar Chaoyang market geweest, Yashow geweest en allemaal souvenirs gekocht voor het thuisfront.
Hierna wilde wij gaan eten, zaten eigenlijk aan Alameda te denken maar dat is niet doorgegaan omdat er niks lekkers op de kaart stond.
Debbie zou trakteren en het was haar laatste dag dus wij zouden een romantisch en lekker diner hebben. UIteindelijk is het het Tapas restaurant geworden en wij hebben heerlijk gegeten!

Zondag
Debbie helemaal ingepakt en klaargemaakt voor het vliegtuig. Zijn lekker richting het vliegveld gegaan en hebben Debbie in gecheckt. Eigenlijk mag ik niet verder dan de ingang van de incheckbalie maar ik ben er toch gekomen.
Debbie haar vlucht had wederom vertraging dus wij hebben nog iets gedronken samen en afscheid genomen. Nu zie ik haar in het echt pas weer in december. Hopelijk kunnen wij dan een beetje gaan rondreizen hier in de buurt!

Maandag
Vandaag vertrek in naar Shanghai met de trein om 19.38. Heb het Holiday Inn Express geboekt voor 25 euro de nacht en ga op bezoek bij 2 stage bedrijven.

Hoe het allemaal gaat aflopen krijgen jullie nog allemaal te lezen. Nu ga ik verder mijn koffers pakken en mij opmaken om te verhuizen.

Wij hebben natuurlijk weer het een en ander aan foto's gemaakt, ik heb ze een beetje in stukjes verdeeld dus hier zijn ze!
Penglai Pavilion
Summer Palace
Chinese Muur en Ming Tombes
Verboden Stad
Lama Tempel
  |  related link

Met zn alllen!  
Monday, July 30, 2007, 04:59 AM - China
Fototjes!!
Foto's 18 juli
Foto's 19 juli
Foto's 25 juli

Vrijdag avond is Tony aangekomen vanuit Penglai.

Zaterdag
Na een redelijk relaxte ochtend zijn we naar het Beijing Natural History Museum geweest. Veel gezien over de oerknal, dinosaurrussen en andere rare beesten. Hierna naar het Chinese acorbaten theater gegaan, om kaartje voor de show te kopen. Helaas waren alleen de duurste kaartjes nog over, dus hebben we (zo Nederlands als we zijn) alvast kaartjes gekocht voor zondag avond. Hierna lekker gegeten bij een Perzisch restaurant. Nog even het nachtleven van Beijing bekeken en moe ons bed ingerold.

Zondag
Wederom een rustige ochtend, hierna naar de Temple of Heaven gegaan. Een mooi en groot 'park' waar diverse tempels staan. Hier werden vroeger offers gegeven voor een goede oogst. Mooie tempels gezien en lekker in het park erom heen in de schaduw gewandeld.
Hierna naar de acrobatenshow. Een fantastische show met een snel tempo en veel oh-en-ah-momenten van verbazing! Echt een hele indrukwekkende show. Hierna hebben we Peking eend gegeten in een van de bekendste/beste restaurants in de stad. Een goed restaurant, waar de geroosterde eenden naast je tafel worden gesneden om zo op de grote ronde schijf in het midden te belanden. Heerlijk gegeten (met stokjes uiteraard) en hierna wilde Chris zijn bowlingkunsten even aan de rest van de fam tonen, dus op naar de bowlingbaan! Chris heeft mooi zijn kunsten kunnen vertonen, hoewel hij bijna werd ingehaald door z'n moessie!

Maandag
Uiteraard weer een rustig ochtendje en hierna naar Silk Street geweest. Dit is een heel groot soort winkelcentrum waar ze allemaal kleine stalletjes hebben met van alles en nog wat. Ze verkopen zo goed als alles nep en je wordt constant aangesproken om wat bij hun te komen kopen. Chris nog 2 polo's gekocht en kunnen afdingen tot 3 euro per stuk! Hierna na een groot winkelcentrum gegaan waar ze wel echte artikelen verkopen en hier lekker op een terrasje gezeten. Gegeten bij een goed Indisch restaurant en het toetje gehaald bij de Griek.

Dinsdag
Tony is 's ochtends vertrokken naar Penglai en de rest zou 's avonds in het vliegtuig stappen. Aangezien er nog van alles moest worden schoongemaakt hebben we niet meer gedaan dan wat boodschappen halen. Rond 5 uur in de taxi gestapt en om 7 uur de lucht in gegaan naar Yan Tai. Hier werden we opgepikt met een busje en werden we naar Penglai gereden. Daar aangekomen ingecheckt voor een kamer voor Chris en Debbie en hierna in Tony's stam-restaurant een hapje gegeten. Dit is het enigste restaurant waar je eigenlijk wil eten in het stadje. Na deze vreselijk vermoeiende dag ;), lekker naar bed gegaan.

Woensdag
Vandaag zijn we naar iets geweest waar een Chinese krijger woonde. Er lagen nog allerlei kanonnen en andere wapens. We hebben hier verschillende verblijven van deze man bekeken en in een soort tuintje even lekker een TopDropje genuttigd. Hierna liepen we naar een plekje waar ze een soort peer-vormige meloenen hadden groeien. Deze rare dingen groeiden aan een soort klimop en het hing dan ook zowel naast als boven je. Nog een aantal gekke foto's met deze soort meloenen gemaakt en toen nog even naar het strand gelopen. Het is een smal strand, vol met Chinezen. Het leuke, maar ook minder leuke van Penglai is, is dat ze hier totaal geen westerse mensen hebben (behalve Tony). Als we dus ergens liepen worden we dus constant aangegaapt. Er wordt gelachen om ons, mensen schrikken van ons, ze maken stiekem foto's, ze willen met ons op de foto... Heel bizar en grappig, maar op een gegeven moment behoorlijk irritant.
's Avonds weer gegeten in het restaurantje.

Donderdag
Rond 11 uur werden we opgepikt om naar de Yard van Tony's werk te gaan. Met een helm, beschermingsbril en veiligheidsschoenen heeft Tony ons rondgeleid over de Yard. Erg leuk om te zien hoe dit soort dingen werken in China. Hierna ging Tony weer werken en heeft de rest zich even opgefrist in het hotel om hierna via een erg lokale route naar een groot winkelcentrum te gaan. Hier hebben we leuke meubeltjes bekeken en boodschappen gedaan. Dit ging uiteraard weer gepaard met veel gegiechel en gewijs om en naar ons.
's Avonds weer lekker gegeten in het restaurantje.

Vrijdag
's Ochtends zouden Tony, Monique, Roland en Olaf vertrekken naar Qingdao. Chris en ik vertrokken 's avonds terug naar Beijing. Na afscheid te hebben genomen van de fam zijn we naar een ochtend markt geweest. Hier verkochten ze echt alles; vis, vlees, puppies, schorpioenen, kruiden, fruit, groenten.. echt alles! Hierna zijn we naar Penglai Pavillion geweest waar de eigenlijk de rest van de dag hebben besteedt. We hebben veel tempels gezien waar de 8 immortels van het Taoïsme vroeger geweest zouden zijn. Erg leuk om dit allemaal te zien. We hebben zelfs nog om 2 uur smiddags de grote klok in een tempel mogen luiden! Met een kabellift zijn we naar een ander deel van het Pavillion gegaan. Hier hebben op het punt gestaan waar 2 zeeen samen komen. Aan het eind van de middag uiteraard even gegeten in het restaurantje, waar ze ons inmiddels al een beetje kenden. Hierna hebben we met een speedboot nog even een rondje op zee gevaren langs het Pavilion, het strand en iets moois waarvan we niet weten wat het is... In het hotel snel opfrissen voordat we naar het vliegveld gingen. Aangekomen op Beijing blijkt er ook een beroemde groepje zangers o.i.d. aangekomen te zijn. Er staan horden Chinezen en fotografen te wachten om iets van hun op te vangen. We bleven even wachten en ja hoor.. daar kwamen onze beroemde Chineesjes! De hele horde flipte en er brak echt een soort paniek uit onder de fans! We hebben ons wel vermaakt door op een afstandje alles te bekijken, hierna lekker in de taxi gestapt en voldaan naar bed gegaan.

Zaterdag
Weinig gedaan, doordat ik blijkbaar iets verkeerds had gegeten en hierdoor nogal last van mn buik had gekregen. Veel series gekeken en de dag vloog voorbij. 's Avonds pasta die Chris gegeten.

Zondag
Een betere buik, dus 's middags naar een andere soort Silk Street gegaan. Deze is minder toeristisch en hier wordt ook minder aan je getrokken etc. Lekker rustig rond gekeken en wat dingetjes gekocht. Thuis even omkleden en hierna met een groepje Nederlanders lekker gegeten bij een Chinees restaurant.


  |  related link

23 juli, mijn ouders zijn in Bai Huan Jia Yuan! 
Monday, July 23, 2007, 08:13 AM - China
Hey buzzy people, how you doing?

Hier is het een drukte van jawelste, iedereen zit nu lekker in ons appartement. Debbie en mijn ouders daarnaast hebben wij ook nog Tabriz die hier in zit.
Ik zal het hele verhaal even vanaf het begin vertellen!

Vrijdag:
Debbie en ik zijn om 8 uur opgestaan om mijn moeder en mijn broertjes optehalen van Beijing Capital Airport. Dit is opzich niet heel erg moeilijk, moeten er wel taxi's zijn natuurlijk. Wij hebben 30 minuten staan wachten tot er een taxi voorbij kwam die leeg was. Wij hadden stonden ondertussen bijna bij de Carrefour want dat is een stukje in de richting van het vliegveld.
Op het vliegveld hebben wij nog een tijdje staan wachten op mijn ouders. Ze hadden met z'n 3 geluk gehad want ze hadden Business Class met de KLM. Dit allemaal vanwege de slechte service die zij aan mijn vader leveren.
Het grappige van de hele situatie is dat mijn vader nog nooit Business Class gevlogen heeft bij de KLM en wij allemaal wel!

Nadat iedereen geslapen had en opgefrist zijn wij richting Tian An Men Square gegaan. Het plein waar de studenten opstanden waren. Daar achter heb je een winkelstraat waar je allemaal Chinese prullaria kan kopen en lekker kan rondneuzen tussen de rare dingen.
Hierna even bij de KFC gegeten om onze energie weer op pijl te brengen en richting Mao. Mao was echter niet te bezichtigen, zijn graftombe werd gerestaureerd. Dan maar een rondje plein en richting Snackstreet bij Wanfujing.
  |  related link


Next