Tony's eerste verhaal! 
Monday, March 12, 2007, 05:41 PM - China
Penglai verhaal 1

FF de tijd nemen om de verwikkelingen hier in Penglai wereldkundig te maken. Stuur het naar Christian zodat hij z’n website er mee kan vullen.

Op woensdag vorige week aangekomen in Penglai na de hagelslag en een doos(je) stroopwafels te hebben bezorgd in Beijing bij Christian. Direct naar het kantoor alwaar alles in gereedheid was om me bij m’n appartement af te leveren. Dus zat ik om een uur of zes al in een appartement, op de zevende verdieping tegen een flatgebouw aan tekijken van ongeveer acht hoog en het locale leven te bestuderen. Wat opviel die avond was dat iedereeen om 9 uur schijnt te gaan slapen en dat ze of TL licht aan hebben of zich in volkomen duisternis begeven.

Omdat het gebouw 22 verdiepingen telt heb ik maar besloten om een hogere etage te vragen hetgeen uiteindelijk de 18de verdieping is geworden. Van een kamer zijn de bedden er uitgehaald en is omgebouwd tot studeer vertrek hetgeen wel prettig is om eerlijk te zijn. Nog steeds heb ik een kamer over met twee eenpersoons bedden en als het moet kan in de studeer kamer ook nog wel twee bedden worden bijgezet, hoewel dan het bureau onbereikbaar is.

Zo gauw mijn oplader van het foto toestel aangekomen is (als het ooit aankomt maar daarover meer later) zal ik een stel foto’s op de website van Christian plaatsen.

‘s Avonds een stokje geheven met Han, de MD (managing director *redactie) hier en al vroeg weer terug in de flat. Geprobeerd de boel te installeren maar na de beslissing om hoger op te gaan weer allemaal de koffer in.

Het bed, hoewel hard heeft gelukkig een 2 cm dik extra matrasje wat het allemaal best aanvaardbaar maakt. De hardheid van de matrassen is een raadsel maar schijnt hier standaard te zijn. Waarschijnlijk moet het bijdrage tot de een kinds policy is mijn gevoel want op avontuur op een plank is natuurlijk toch even wat anders dan in een warm zacht bed.

In principe is er voor de buitenlanders vervoer naar de yard en die staat al om haf acht voor de deur. Dus vroeg op en jawel, alleen maar koud water…..erg koud zelfs. Dus een beetje spatten en op naar kantoor waar de formaliteiten begonnen. Kopie paspoort, vragen om hoger op te gaan hetgeen kon, introductie van de eerste twee medewerkers van mijn afdeling, Miranda en Feng (Fuong ongeveer dit keer), hangkast regelen in het appartement want kasten kennen ze blijkbaar niet, uitvinden waar we staan op verschillende tenders en de business in zijn algemeen en meteen volop in een bezoek van een Japanse olie maatschappij, een groep van tien man.

‘s Avonds de boel verhuizen en de koffers ruimen, wederom stokje heffen met Han en de e-mail aan de gang te krijgen. Ja, en dan blijkt uiteindelijk dat het appartement de connectie aan en uitzet ter willekeur en ja, hoe leg je dat een chinees uit in het engels……met handen en voeten, over de balie en bij een PC de LAN kabel aanwijzend ging het licht aan en tot je verrassing komt er een vrouwelijke technische dienst medewerkster in de avonduren het probleem klaren. Twee uur later, we zijn er en de eerste contacten met het buitenland ook.

Radio 2 via het net werkt nog niet echt, dus helaas dat moet toch weer anders. Hier blijkt automatisch IP instelling niet te werken en dus 3 keer per dag zit ik weer allerlei IP addressen in te typen. Maar dan werkt het wel, hoewel later bleek dat op donderdag men onderhoud aan het doen was op kantoor en daarom de verbinding meer dan uien was.

Donderdag avond op naar de westerse bar om even verlost te zijn van de Chinezen. Lunch neem ik nu in de kantine. We hebben voor de werkers een faciliteit voor 500 man, vlak bij de yard waar ze slapen, recreeren en eten. Het blijkt eigenlijk een utstekend restaurant te zijn. Iedereen staat in de rij te bestelen maar ik zou niet weten wat. Gelukkig hoeven wij management dat niet en wordt het netjes gebracht door de chauffeur of bediening. Na de maaltijd gaat iedereen zijn mok en kom afwassen en men heeft voor iedereen achterin de kantine een vaste plek voor het gerei.

Vrijdag gevuld met weer formaliteiten zoals het standaard jasje, wit voor de wittenborden op kantoor, blouse etc, het zogenaamde bedrijfs uniform. Lache dus. Alleen de jas ziet er wel handig uit, de rest gauw de kast in. Veiligheids kleding regelen en boeven foto maken voor de werk pas. Ja ik schijn te moeten klokken.

Het werd vrijdag bere koud hier met een koude wind uit het noorden. Pakken sneeuw overal en gelukkig alleen een beetje bij ons. Had donderdag opgemerkt dat de vergaderruimte wel wat schoner kon en moest worden opgeruimd en tot mijn verbazing masseerde rond tien uur een twintig man/vrouw het gebouw binnen en begonnen de muren te schuren, te dweilen en te doen, alles voor het bezoek van Inpex.

‘s Avonds eindelijk het juiste shopping centrum gevonden. Donderdag avond op zoek geweest maar kon wat ik vond niet thuisbrengen. Dacht eerst aan Alzheimer maar bleek gewoon verkeerd te zitten. Dus geinvesteerd in twee wijnglazen en een opener en eindelijk te drinken. Nu gelukkig wel warm water want de geizer was gewoon uit. Het enige probleem is dat allle afstandsbedieningen, bedieningspanelen etc in het Chinees zijn. Dus moet nog veel laten vertalen om er uit te komen. Meestal wijst het zich vanzelf maar de wasmachine is toch de uitzondering. Weer een project dus.
Heb vandaag, maandag, een scheerschuim expeditie gedaan en na een half uur toch uiteindelijk het juiste gevonden. Gilette. bleek bij een bord batterijen te staan. Had wel een klein busje gevonden, na hulp van ongeveer acht verkoopsters, hopen hilariteit en gewouwel om me heen. Ik ben een attractie hier. Iedereen loert in mijn mandje, kinderen sprinten weg om hun moeder te halen en je hebt het gevoel dat alle ogen op je gericht zijn. Grappig genoeg zijn het soms de ouderen die je hallo zeggen. Hoe ze daarbij komen weet ik niet.

Zaterdag de hele dag werken aan de presentatie en ‘s avonds op geld machine jacht. Na vijf machines te hebben geprobeerd maar opgegeven. Alles of Chinees, of werkt niet of ziet er niet betrouwbaaar uit. Weer een project dus. Binnenkort de Bank of China tegenover het appartement proberen maar die gaat na half acht open dus weer regelen.

Zondag kwam de club binnen dus ‘s middags stokje heffen en daarna de 8 onsterfelijke laten zien, de lokale attractie. ‘s Avonds ze de westerse bar binnen gesleept en omdat ze al ander halve week op reis waren via allerlei chinezen in Thailand, Indonesie en China werdt dit met luid gejuich begroet. Echte pizza’s werd er gestammeld. Had al ondekt dat er helaas ook twee Italianen hier rond dwarrelen en de bar frequenteren maar zoveel clandiezie was toch wel top voor ze.

Vandaag de groep op de yard en we stonden verbaasd over wat we hoorden. Een giga giga project en dat is er gewoon weer eentje erbij. Wat dat betreft is het duidelijk dat er in Europa weinig te verzinnen is. Hier gebeurd het toch echt en op een schaal die ik nog nooit gezien heb. Dus we wachten af. Begrijp van Phil dat onze partners in Nederland voor de Noordzee zelfs denken aan ontslagen, terwijl in de rest van de wereld het hoogtij is.

Ik ga weer eens speuren waar mijn DHL zending is want dat wereld bedrijf heeft kans gezien een van de twee dozen te verliezen tussen Hillegom en het distributie centrum in Hoofddorp, hoe krijg je het voor elkaar. Maar reuze onhandig want al m’n business cards niet bij de hand, oplader van de telefoon, van het foto toestel etc etc etc. DHL dus………

Tot het volgende verhaal….

Tony
  |  related link

8 maart, bijna weekend 
Thursday, March 8, 2007, 05:46 PM - China
De tijd gaat zo snel en er zijn zoveel dingen die ik wil doen en zien voordat ik over een jaar wegga.

Maandag moesten wij weer vroeg naar school, het is om 10 voor half 8 op staan en douchen. Tas paken eten en richting de lift. Mijn school begint om 8.10. Een hele rare tijd maar de Chinese vinden het handig. Ik vertrek lekker op mijn fiets om 5 voor 8 en dan ben ik precies om 8.10 in de les!
Onderweg is het vooral even uitkijken waar de auto's allemaal rijden omdat het eruit ziet als een chaos. Vooral lijkt want er zit een heus systeem in. De eerste paar dagen vond ik het een chaos maar nu ik er zelf deel aan neem heb ik een systeem ontdekt.
Je toetert als je vind dat de persoon voor je anders zou moeten reageren of moet doorrijden, je toetert ook als je denk dat de persoon je in de weg gaat zitten als je wil afslaan.
In Nederland is het altijd stoplichten sprinten, tenminste iedereen van mijn leefdtijdsgroep moet zich daarmee kunnen indentificeren. Hier heb je dat niet, iedereen trekt rustig op en er is niemand die dat niet doet. Elke weg, zoals je kan zien op de foto's, is 8 baans met aan elke kant een service weg met fietspad.
Niemand zal op het fietspad rijden en de bus banen die er liggen worden niet betreed hoe druk het ook is.
De mensen rijden hier met een auto zoals ze 10 jaar geleden op de fiets reden. Dit is vooral te zien tijdens het rijden over de snel weg. De lijnen staan op de weg maar niemand houd zich eraan. Als je tussen 2 auto's door kan, dan doe je dat. Links en rechts halen mensen elkaar in terwijl iedereen rond de maximum snelheid van 80 kilometer per uur rijd.
Wij hebben al meerdere malen in een taxi bijna dood ervaringen op gedaan maar tot nu toe zijn wij elke keer gespaart gebleven. De hoeveelheid ongelukken die je hier ziet is erg klein. Heb er pas 3 gezien terwijl er duizenden auto's aan mij voorbij razen elke dag.

De maandag op school was voor de rest niet heel erg interessant en de dinsdag ook niet.

Dinsdag hebben wij Santosh zijn bank op gezocht, hij had vrijdag zijn pinpas in een automaat gestopt zonder te kijken of deze Meastro ondersteunde. Dat deed hij dus niet enzo waren wij weer op zoek naar de volgende pinautomaat.
Maandag kwam hij erachter dat die pinautomaat wel even 300 euro van zijn rekening had afgeschreven, niet heel erg goed nieuws.
Wij dus opzoek naar de ABN, zat niet op de plek waar ze zouden moeten zitten. Na veel vragen en bellen eindelijk een adres. Wij daar aangekomen kunnen ze niet meer doen dan vertellen dat wij naar de bank moeten waar het voorval plaats gevonden heeft.
Naar de Bank of China, daar het verhaal uitleggen, manager de bij, manager weer weg want die begreep geen engels. Dan maar bellen met het hoofdkantoor. Zij antwoorde heel makkelijk ga maar naar je eigen bank. Santosh stond op dat moment op ploffen omdat de persoon aan de andere kant beweerde dat ze engels sprak maar er geen reet van begreep.
Op moment komen wij Rachels tante tegen, een echt Chinese dus die de telefoon overhandigd en na 3 woorden: als je vrijdag nog geen geld hebt terug gekregen moet je weer terug komen.

Na het bank avontuur nog even langs de Silk Market, heb ik al eens verteld volgens mij. Je kan er allen dure merken krijgen, maar dan niet echt. Wilde even een nieuwe zonnebril scoren van Ray-Ban ofzo maar was afgeleid door de hoeveelheid rotzooi en trekkende verkopers dus moet een andere keer terug.

Woensdag heb ik mijn papa opgehaald van het vliegveld, hij was veel te vroeg geland en ik stond met de taxi in de file. Om half 11 was ik dan uiteindelijk op het vliegveld en hebben ik en mijn vader wat gegeten en gedronken. Heb ook even gevraagd wat hij nou eigenlijk gaat doen want dat wist ik nog niet.
Ik heb ook nog het 1 en ander gekregen:
60 stroopwafels
Pak hagelslag
Kaas
Drop
Power Unlimited
Top Gear Magazine
Quest Magazine
FHM
en een berg oude kranten

Nu hebben wij eindelijk weer iets te lezen op de wc want ik heb van verveling de Voetbal International gelezen, en dat intereseerd mij geen reet!

Vandaag weer lekker naar school en s'middags even langs de Wall Mart. Je hoort altijd van die verhalen uit Amerika over deze fantastische winkelketen maar ik kom er nooit meer. Gewoon een Carrefour maar dan groter met minder producten.
Vandaag heeft Tabriz lekker gekookt, en dat was lekker smullen. Ben ook nog even opzoek geweest naar een leuke telefoon. Ben uitgekomen op een Nokia 6080, deze heb ik in de winkels gezien maar kwam op internet een 6085 tegen en die zijn ook wel leuk. Kan ik mooi gebruik maken van mijn bluetooth headset.

Check nog even de foto's en Youtube want er staat weer van alles op.

Ga ook nog een filmpje van mijn les maken maar weet niet precies wanneer, ga de lerares even pijlen of ze het wel pretig vindt.
  |  related link

3 maart, eerste school dagen 
Saturday, March 3, 2007, 04:09 PM - China
De eerste dagen school zitten erop, was een aardige verrassing. Alleen maar Chinees en op een tempo waarop ik geen eens Nederlands spreek. Dat is wel even wennen. In het eerste boek dat ik heb staat nog een beetje pinyin. (chinese alfabetische schrift is belangrijk voor de uitspraak) Maar in de latere boeken staat dit helemaal niet meer en moet ik aan de hand van de tekens weten hoe ik een woord uitspreek. Daar gaan wij dus keihard aan werken.
Ik hoop dat mijn Dyslexie niet voor veel problemen gaan zorgen anders kunnen dit moeilijke maanden worden, en dit is vooral belangrijk voor mijn uitspraak. Ik moest 1 woord uitspreken vrijdag en dat kreeg ik niet goed voor elkaar. De lerares gaf het op een gegeven moment maar op. Ik kreeg in Nederland altijd het idee dat mijn uitspraak goed was maar hier wordt dat teniet gedaan.

Santosh heeft een Playstation 2 gekocht hier. Laten ombouwen en een spel erbij voor 120 Euro, een redelijke prijs als je nagaat dat hij er een memorycard en een extra controller erbij kreeg.
Maar het vinden van winkels die deze spullen verkopen is verdomd moeilijk. Na lang zoeken op internet hebben wij het kunnen vinden waar wij ongeveer moeten zijn.
Naar het noorden van Beijing afgereisd en maar een kant op gelopen en het gelukkig gevonden. Allemaal kleinen winkeltjes helemaal vol gestopt met games. Allemaal illegaal en allemaal oude en stoffige dingen en daar tussen Playstation 3's veel goedkoper en hier kunnen ze deze spullen ook al ombouwen. Maakt niet uit je kan het krijgen hier.

Al deze Game winkels zijn te vinden rond de Drum Tower en de Bell Tower. Nu kan je al raden waar deze Towers voor waren.
Zoals wij in Nederland de klokkentorens hebben, zijn er hier Towers gebouwd met bellen en drums.
Ze hebben met een mechanisme van water een klok gemaakt waardoor ze precies wisten hoelaat het was. De drums klonken dan elk half uur om de bevolking te laten weten wat de tijd was.
Ze hadden later ook nog een ander mechanisme bedacht met ballen. 3600 ballen rolde in een soort kast naar beneden, ze deden er allemaal een bepaalde hoeveelheid seconde over. Als de 3600 ballen allemaal beneden waren was de dag voorbij.

Ik heb op YouTube de filmpjes gezet van dit mooie spektakel. Vroeger luiden al de 24 drums tegelijk heden te dagen doen ze er maar 3.
Film van de drums.

Gisteren ben ik samen met een de ander TMAers naar een karaoke bar gegaan. Leek meer op een hoerenhuis dan een bar, hadden onze eigenkamer met een computer met muziek en 2 microfoons. Voor 5 euro konden wij zoveel drinken als wij willen. Dat zeg je 1 keer tegen een Nederlander en de tafel staat vol met bier.
Ik heb een paar nummer van de Spice Girls, Backstreetboys en Boyzone gedaan en toen zijn wij met zijn 4en naar Paul van Dijk gegaan.
Voor iedereen die Paul kent is dat goede muziek voor een redelijke prijs 15 euro. Mooie discotheek. De dansvloer beweegt mee op de muziek en dat is een rare gewaarwoording. De muziek stond ook niet echt zacht, als ik vergelijk met Zeepaardje waar rond de 100dB gedraait word is dit denk 120dB. Niet normaal. Van die dansvloer wordt je wel zeeziek als je stil staat. In de discotheek veel Europeanen en een gezellige sfeer.

Straks ga ik voor het eerst in mijn leven snookeren en morgen gaat het hier sneeuwen. Het wordt ook nog een -10 dus dat wordt overleven want loop eigenlijk alleen maar in t-shirts met mijn jas erover en dan heb ik het al snik heet.

De fiets die ik nu heb is heel erg lekker met de slechte wegen hier zit niet te hobbelen, glij lekker over de weg heen!
  |  related link

Start School 
Friday, March 2, 2007, 03:17 PM - China
Vandaag heb ik niet veel zin en tijd om een leuk bericht te schrijven dus dat ga ik lekker morgen doen! Wel heb ik een aantal foto's geupload dus bekijk die maar even!
  |  related link

25 februari 
Sunday, February 25, 2007, 06:20 PM - China
Ik had een tekst getikt maar ben hem kwijt geraakt, ga morgen opnieuw tikken nu eerst slapen!


Zo dat was niet echt veel slaap. Vroeg naar school, moesten om 8 uur verzamelen bleek achteraf. Wij zijn op tijd weggegaan dus was makkelijk te doen. Onderweg begaf Tabriz zijn fiets het, zijn rechter trapper liet los en ik heb hem moeten duwen voor de rest van de rit. Tot wij een fietsenmaker op straat tegen kwamen en hij heeft het toen even vastgedraaid.
Op school kregen wij een luistertoets waar ik niks van begreep eigenlijk, ook de Chinese die er waren begrepen er weinig van, voor hun geoefende oren ging het veel te snel.
Ben vroegtijdig weggegaan want lokaal was al halfleeg. Veel mensen die het vroegtijdig opgaven. Toen gedirigeerd naar een mondeling, beetje een verhaaltje gehouden en een tekst voor gelezen.
Chinees is verdeeld in 5 niveaus. 1 is het laagst en 5 hoogst. Om straks aftestuderen moet ik een opstel schrijven van 2000 tekens en dat red je alleen als je niveau 2 gedaan hebt dus dat was mijn doel. Beetje geslijmt met de lerares en niveau 2 in de pocket.

Snel naar huis om bonnetje van Tabriz zijn fiets te halen. Hebben bij de Carrefour het geld terug gekregen en een andere fiets gekocht.
Naar huis snel lunchen en richting school om te gerestreren dat wij we zijn. Op de terug weg valt Tabriz en mijn trapper eraf, zelfde fietsenmaker op straat onze fietsen laten repareren. Nog maar een keer naar de Carrefour. Geld terug en nu een andere vouwfiets gekocht 1tje met vering achter. Wij glijden nu over het asfalt.

Afgelopen week hebben wij You-Zheng en Rachel geholpen met een huis en inkopen doen voor hun huis. You-Zheng had al een huis, de foto's staan online maar het was niet af en Rachel kon geen geschikt huis vinden voor bepaalde prijs. Zij hebben toen besloten samen te gaan wonen en hebben een aardig appartement op de kop getikt. 2 min lopen van ons vandaan, zelfde complex maar een kleiner appartement.
Zijn 3 keer uiteten geweest omdat het makkelijker was. Eten was allemaal wel te doen maar er waren niet veel dingen die eruit sprongen. Als je hier eet bestel je een paar gerechten en je deelt dat met iedereen, een groot verschil met Nederland.

Heb van de week op 2 momenten hetzelfde gebouw gefotografeerd. 1 keer met helder weer en een keer met mist en smok. Die betrefende dag was ook het vliegveld hier gesloten.
Foto van de slechte dag!
Foto goede dag!
Elke dag is het hier anders, als wind stil is is het hier bijna niet uit tehouden. Ook al de gassen van het verkeer zorgen ervoor dat je vaak high voelt.

Vrijdag ben ik opzoek geweest naar Engelstalige tijdschriften maar deze zijn niet te vinden. Ik heb wel een hele collectie World Of Warcraft boeken gevonden voor 6 Euro.

Vrijdag ben ik ook voor het eerst uitgegaan in Beijing. Zijn eerst met veel TMAers uiteten geweest en daarna richting het uitgaansdistrict bij het Beijing Stadium.
Zijn eerst in een kroeg beland waar alleen maar Amerikanen waren en veel wiet. Was een gezellige tent en zijn even blijven hangen. Daarna richting de Mix gegaan. Word alleen maar Hip-Hop muziek gedraait en staan allemaal Chinese met grotere maten kleding dan ik. Was heel erg gezellig tot dat wij eruit zijn gegooid omdat een kerel een fles sterke drank van een tafel had gepakt.
Uitgaan was heel erg duur betaald voor een biertje gewoon 3 euro.

Nu ga ik even de maaltijd voor vanavond voorbereiden. Aardappelen, wortels en kip.

Als jullie vragen over foto's hebben kan je commentaar geven en een antwoord geven.

Heb ook nog 2 filmpjes geupload naar YouTube dus bekijk het even!!
  |  related link

1week, dorptocht 
Tuesday, February 20, 2007, 01:23 PM - China
Chinees nieuwjaar wordt met familie geviert, een hele week lang. Ze hebben een hele week vrij en vieren dit met eten en vuurwerk. Wij zitten nu al 4 dagen in het vuurwerk en het begint aardig vervelend te worden, de knallen galmen door de gebouwen heen er wordt hierdoor nog versterkt ook!
Overal zie je varken poppetjes, gezichten en plaatjes om het nieuwjaar in te luiden en overal de kleur rood voor het geluk.

Gisteren voor het eerst vroeg op gestaan, wij moesten om 9 uur bij de bussen staan. Na 200 Yuan te hebben overhandigd aan de aardige mevrouw aan de balie konden wij in de 4de bus stappen. Met 4 bussen vol zijn wij naar een dorpje gegaan ten zuiden van Beijing.
Dit was een plattelandsdorpje dat eigenlijk binnen de stadsgrenzen van Beijing ligt.

Daar aangekomen was er een optocht, deze optocht was in 3en verdeeld.
De eerste groep waren dansers, verkleed in het roze en groen deden ze een dans op het ritme van de drums die in de vrachtwagentjes stonden.
De tweede groep waren ook dansers die een optocht van een keizer nadeden. Met paarde figuren om hun middel en 1 persoon met een koets. Ze deinde allemaal mee op de muziek van de drums.
De laatste groep stonden allemaal op stelten en sommige waren verkleed als oude mannen en keizers. Ze danste op de maat en deden truukjes met de stelten.
Op de foto's en filmpjes kan je goed zien hoe het eruit zag.

Na de optocht werden wij verdeeld on groepjes van 10. Wij zaten bij 5 Nooren, 2 Amerikanen en 1 Belg. Wij werden door mevrouw Li meegenomen naar haar huis. Hier kregen wij snacks en dumblings. De snacks bestonden uit pinda's, groente, bonen en 2 gefrituurde snacks. De dumblings waren gevult met groente of kip. Allemaal wel te eten, heb het allemaal geprobeert, alleen de bonen heb ik links laten liggen. Toen ik mijn tanden erin zetten kwam er een aroma vrij waardoor de boon uit mijn mond viel en verdween onder een kast. De dumplings waren wel lekker alleen erg smakeloos.
Het huis van mevrouw Li was heel erg simpel. Keuken die gedeeld wordt met de buren, slaapkamer en woonkamer. De WC is buiten maar daar kom ik zo op terug.
Het huis is erg vies maar wel voorzien van luxe, een matras, TV, radio, airo en centrale verwarming.

Na het eten zijn wij door het dorp gaan lopen. Als eerste kwamen wij een WC tegen aan de buitenkant zou je niet zeggen dat het een toillet is. Wij zagen een muurtje waar de stront langzaam naar beneden lopen. De WC is een gat in de grond. Ik heb in mijn leven op veel plaatsen geplast maar nu heb ik het toch maar even overgeslagen. Het volgende huis woonde een man die papieren creaties maakt voor de overledenen. Ditmaal had hij een paard en wagen gemaakt en een boot.
Deze worden verbrand op de begravenis om de luze meetenemen naar het hiernamaals.
Wij waren in de veronderstelling dat iedereen alleen maar schoothondjes had in China. Dit werd ontkracht zodra wij een verkeerd erf opliepen. Hier stonden grote honden om het huis te bewaken. Wij zijn toen maar omgedraait en verder gelopen.

Nadat wij waren uitgekeken in het dorp zijn wij richting het huis gegaan met de grootste binnenplaats. Hier kregen wij een goochelshow te zien en een poppenkast optreden.
De goochelshow was wel aardig, hij deed een paar truukjes met naalden doorlikken en touw en ze samen uit ze mond halen!
De poppenkast was wel grappig met Chinese figuren en die deden dan oude verhalen. Er was 1 verhaal met tekst en die was aardig te volgen voor mij!

Na de show richting huis, nog even langs de Carrefour en vroeg naar bed!
Ik moet mijn Chinees gaan verbeteren voordat ik naar school ga,kan nu overal oefenen!

Ik heb aan de rechterkant van het scherm een nieuw blokje toegevoegd waarmee je al de filmpjes kan bekijken van YouTube. HEb nog geen kans gekregen de nieuw te uploaden dus je zal daar even moeten kijken.
Check ook even de foto's zitten erg leuke tussen! Zal commentaar erbij zetten voor de duidelijkheid.
  |  related link

6de dag, Oudjaar 
Sunday, February 18, 2007, 10:46 AM - China
Vandaag oudjaar gevierd, dit gebeurt de heledag door. Er word overal vuurwerk afgestoken en samen met familie gegeten. Dit is geen vuurwerk zoals wij dat in Nederland kennen, dit is nog best gevaarlijk vuurwerk. Alles gaat gepaart met de knal die vergelijkbaar is met een lawinepijl. Siervuurwerk ontploft op de grond maar ook in de lucht. Dit gaat de hele dag door, je weet meteen wat de Irakezen allemaal meemaken.
Elke keer als er weer een pijl de lucht ingaat hoor je overal autoalarmen door de knal en het galmt door de gebouwen heen. Daarbuiten ontploft vuurwerk tussen de 14de en 18de verdieping, waar zitten wij de 16de. Dit is wel een mooi uitzicht maar ook een heel merkwaardig idee als je elke keer die klappen hoort.

Om mijn bewering kracht bij te zetten een paar filmpjes van mijn foto camera!
UItzicht vanaf onze toren!
Chinees vuurwerk 1
Chinees vuurwerk 2

Wij hebben op internet gezocht of er ergens een gezellig feestje was maar tevergeefs. Wij zijn toen naar het verboden plein gegaan maar ook niks, dan maar naar een restaurant. Hmm alles lijkt wel dicht, en alles was dicht behalve de McDonalds helaas. Dit is de laatste keer dat ik daar eet de volgende 2 maanden heb ik mijzelf beloofd. In de restaurants zaten allemaal mensen maar dat waren familie's die samen aan het eten waren en karaoke aan het zingen.

S'avonds een paar jongens opgebeld die ook waren aangekomen en daar een biertje gedronken. Nog met een taxi opzoek geweest naar een nacht winkel.
Wij stappen met z'n 4en in de taxi, leggen uit dat wij een nacht winkel zoeken en wij gaan rijden, en de taxi chauffeur gaat een keer links en rijd 500 meter en wij zijn er. Was heel erg lollig de chauffeur had de tijd van zijn leven met 4 buitenlanders in zijn taxi en ze maar 700 meter verderop afzetten!

Omdat wij laat thuis waren vandaag niks gedaan. Straks weer koken, aardappelen, brocolli en kip!
Nu ga ik de was ophangen, mijn eerste was!

Ik heb nog een filmpje gemaakt van het appartement!
Het appartement
  |  related link

5de dag Oud Jaar 
Saturday, February 17, 2007, 07:32 AM - China
Vandaag is het oudjaar hier in China, wij gaan het jaar van het Varken in. Het jaar van veel geluk en voorspoed. Onlangs kon je lezen in de krant dat er een geboortegolf verwacht wordt en dat ziekenhuizen zich daarop hebben voorbereid. Ik heb echter nog maar 1 zwangere vrouw zien lopen. Wij gaan vandaag kijken op het verboden plein of er wat moois tezien is, er zijn veel marktjes en misschien zien wij nog een militaire parade.

Gisteren hebben wij voor het gekookt, aardappelen, wortels en vlees. Allemaal heel erg goed gelukt en makkelijk voor te bereiden, wij weten echter nog niet wat wij morgen zouden moeten gaan eten maar dat komt nog wel!

Heb gisteren de Universiteit bezocht, is een erg groot complex dat over de jaren heen is gegroeit, ik heb er niet veel foto's van omdat het alweer donker begon te worden. Wij zijn naar het Economics en Management gebouw gelopen omdat wij dachten dat wij hier les zouden hebben, is nog maar afwachten maar ik hoop in iedergeval niet dat wij in een achteraf gebouw zitten. Die gebouwen zien er niet uit en je gruwelt eral van als je ernaar kijkt!

Afgelopen donderdag avond hebben wij voor 5 euro 3 uur lang gepoold. Ben keihard verslagen door Tabriz, 9-3 en die drie keer dat ik won ging bij hem de zwarte bal er perongeluk in.

Het probleem met Skype heb ik waarschijnlijk opgelost. Het programma dat ik gebruik om hier online te blijven maakt mijn computer heel erg traag en ook mijn nieuwe MacAfee helpt niet mee. Het contact met mijn Bluetooth Headset word hierdoor slecht en valt mede daardoor weg, volgende keer dus weer paar dingen proberenen anders een andere headset kopen met snoer!

Klik HIER voor de foto's van deze aflevering.
Ik zet bij sommige foto's een comment om de foto's duidelijker te maken! Comment staat onder de foto.
  |  related link

3de Dag 
Thursday, February 15, 2007, 10:37 AM - China
Vandaag lekker niks gedaan, weer uitgeslapen om van de jetlag aftekomen!

Gisteravond hebben wij in een Amerikaanse pizza tent gegeten genaamd de Pizza Company, nog nooit van gehoord. Lekker pizza gegeten, maar het gene wat ons opviel was dat er bestek aanwezig was. Aangezien wij gisteren verschillende winkels hebben doorgezocht voor mes en vork zouden wij dat bestek dolgraag nar huis nemen. Na enig overleg hebben wij besloten om het niet te doen en morgen nog een gok wagen in de Carrefour bij ons in de buurt. Vinden wij geen bestek, dan zijn wij genoodzaakt om nog eens bij de Pizza Company langs te gaan en een souvenier mee naar huis te nemen!

Vanavond wordt onze eerste thuisgemaakte maaltijd, tenminste dat gaan wij proberen! Een huisgenoot is Moslim de andere Hindoestaans en dan kunnen er verschillende dingen niet gegeten worden. Trek maar de conclusie dat ik alleen maar kip zal eten de komende paar maanden!

Eindelijk hebben wij een stabiele internet verbinding, het programma dat voor een constante connectie zorgt werkt alleen op mijn laptop. Dit programma zorgt erook voor dat mijn laptop nog slomer wordt dan een slak die aan de speed zit!
Hierdoor is Skype niet stabiel genoeg om een lange gespreken te kunnen voeren en ik zal even moeten gaan sleutelen om dit te verbeteren.

Ik ga nu opweg naar de supermarkt en een reisje boeken voor 19 februari, check HIER voor informatie over de trip, wij hadden er met zijn 2 zin in!(Tabris en ik, Santosh is bij familie in Hong Kong.)

De volgende keer dat ik wat schrijf hoop ik de Nederlandse amabasadde bezocht te hebben en een fiets onder mijn kont! En natuurlijk wat meer info over mijn Universiteit, Pap en Mam ik ga eindelijk studeren!
  |  related link

Vertrek 
Tuesday, February 13, 2007, 06:06 PM - China
Zitten wij allemaal klaar om naar Schiphol te vertrekken om mij op het vliegtuig te zetten belt mijn Oma. De vlucht is vertraagd met 2,5 uur en zal nu om 20.00 gaan.
Ondertussen is Roland ook al op Schiphol maar hij had de trein alweer terug genomen naar Nieuw Vennep. Ik samen met Debbie daarheen beld mijn vader dat de vlucht weer vervroegd is naar 19.00.

Na veel hasten en rennen zijn wij optijd op Schiphol, inchecken en wat denk je koffer te zwaar. Precies 4 kilo, nadat ik 3 kilo had overgebracht naar mijn handbagage vond de balie medewerker het goed en mochten mijn koffer ingecheckt worden.

Na een lang en verdrietig afscheid snel naar het vliegtuig gerend, langs de rij mensen vanwege mijn Gold-card en ook nog een geupgrade naar business class kon mijn reis beginnen.

Slapen in een vliegtuig met veel turbilentie is niet gemakkelijk en ik heb amper een uur vast geslapen.

Eenmaal aangekomen op Beijing National Airport moest ik wachten op mijn huisgenoot om mij op te halen. Hij zat vast in de file en kwam hierdoor een stuk later dan geplandt.

Het appartement in prima, alles is aanwezig behalve de dingen die je nodig hebt om dagelijks te kunnen leven.

Het boodschappenlijstje voor de eerste dag:
Handdoeken
Deken
Kussen
Beddengoed
Borden
Pannen
WC ontstopper
en zo gaat het lijstje door.......

Koop nooit meer een fiets van een junk want hier kost een splinter nieuwe fiets 13 euro!

Ik wil graag iedereen nog bedanken voor het mooie boek dat Debbie mij gegeven heeft voor mijn vertrek, ik zal uit dit boek veel steun halen!

Nu ga ik mijn slaap inhalen, het is hier ondertussen 01.15 en in Nederland pas 18.15.

Check mijn foto site voor foto'sKLIK HIER!
  |  related link

Bijna weg! 
Sunday, February 11, 2007, 10:20 PM - General
Morgen is de dag dat ik ga vliegen naar een land ver weg! Ik zal dinsdag om 02.30 Nederlandse tijd (is daar dan 09.30) zal ik landen op Beijing National Airport en opgehaald worden door mijn huisgenoten.

Ik wil graag iedereen bedanken die mij het beste heeft gewenst voor het komende jaar. Jullie zullen snel van mij horen via deze site, en ik zal het komende jaar deze site zoveel mogelijk bijhouden!

Tot over een jaar! (10/11 maanden eigenlijk, maar een jaar klinkt interessanter!)
  |  related link

Adressen en het appartement 
Thursday, February 8, 2007, 05:41 PM - China
Ik heb voor de kerst een adresboek gekregen om al de adressen te kunnen noteren van de mensen die ik belangrijk vind, en als je dit leest ben je wel belangrijk!! Dus geef even in een comment je adres of mail@christianschenk.nl Zet ook je e-mail adres erbij wil ik een keer alles kwijt raken dan kan ik je nog steeds bereiken. Ook kan ik mensen een leuk chinees verjaardagskaartje sturen!


Ook hebben de jongens waarmee ik ga samenwonen een appartement geregeld, vlak bij mijn school dus ik moet een fiets gaan kopen.
Voor foto's KLIK HIER

Ik vertrek op 12 februari met de KLM vlucht 897 om 17.30
  |  related link

Afscheidsborrel 
Monday, February 5, 2007, 05:20 PM - General
Ik wil graag iedereen bedanken die even langs is gekomen en mij het beste heeft gewenst voor het komende jaar!

Van het feestje zijn een aantal foto's gemaakt, die vind je hier! Afscheidsborrel


  |  related link


Back