27 november, Hangzhou 
Tuesday, November 27, 2007, 04:57 PM - China
Hoi mensen!

Alles nog flexie in Nederland? Hier in Shanghai is het uiteindelijk koud geworden. Het klote is alleen dat ik elke keer in dubio met mezelf de deur uit ga.
Als ik de deur uit stap sta ik in de gang, voordat ik een stap kan zetten even herrie maken om het licht te laten schijnen; motion detectoren! Hierna bij de lift wachten, nog even checken of ik een stropdas bij mij heb en naar buiten kijken door het glas en schatten hoe koud het is!
Eenmaal beneden door de deur naar buiten, als de deur dicht is weet je dat het koud is! Waarom hoor ik in die hole ruimtes klinken!?!?!? Dat komt omdat onze bewaking in de voyeur zit en controleert wie er binnen komt. Als ik dus dronken zou neervallen in de voyeur (nog nooit gebeurt, kan niet dronken worden!) dan zorgt zij voor mij tot ik bijkom.
Maar dan sta ik dus buiten, door mijn hoofd en door mijn jasje, blouse en shirt gaat de wind. Wat te doen? Terug naar boven en het avontuur weer beleven? Of lopen en het vanzelf warm krijgen. Als ik eenmaal bij de metro ben heb ik eigenlijk geen jas meer nodig, ook is het in de metro te warm voor een jas, blouse en een shirt. Een blouse en shirt zou voldoen eigenlijk.
Maar het avontuur is nog niet afgelopen want ik ben nog niet op mijn werk. Als ik weer uit de metro stap begint het zelfde proces van mezelf warmlopen. Ik weet niet wat de oplossing wordt voor dit probleem, als iemand mij advies zou kunnen geven heel erg graag, wil namelijk niet 4 keer per reis mijn jas moeten uittrekken omdat het zweet over mijn lichaam heen gutst!

Dan nu een echt verhaaltje uit China!

Vrijdag werd ik door mijn lieve, jonge, stoere en blonden huisgenoot gebeld dat hij vanavond met Menno en Emre naar Hangzhou gaat! Dat is natuurlijk onwijs relax zou je denken maar wij hadden hiervoor een zware nacht gehad!

Donderdag is onze oud premie aangekomen in Shanghai. De wel bekende meneer Lubbers, die kerel ziet er in het echt net zou oud en verschrompeld uit als op TV. Heb goed op hem gelet en hij heeft zich niet vergrepen aan het Chinese vrouwelijk schoon wat aanwezig was. (zo blijft dit hem de rest van zijn leven achtervolgen)
Hij was naar China gekomen omdat het RCRO 20 jaar bestond (Rotterdam Commercial Representative office). Daarnaast wilde hij de schone haven van Rotterdam promoten! De havens kunnen heel makkelijk schoon gehouden worden door alles gewoon naar een ander land te brengen, denk aan Otapan en die andere rotzooi gedumpt in een Afrikaans land!
Daarna zijn wij nog even uit geweest naar Windows. Hier hebben wij gezellig een paar biertjes gedronken. Barry had helaas iets te diep in het glaasje gekeken en had daardoor assistentie nodig naar huis! Was eerst grappig maar daarna irritant.

Heb van het Lubbers avontuur nog een paar interessante naamkaartjes aan over gehouden en mensen ontmoet.

Jullie dachten dat ik aan het afdwalen was van mijn Hangzhou verhaal? Dat klopt dus nu weer verder met het Hangzhou verhaal!

Emre en Menno hadden alles geregeld voor de vrijdag nacht, kwam mooi uit natuurlijk. Hoef ik alleen maar aan te sluiten!
Om half 8 hebben wij afgesproken bij de Railway station (voor de mensen die nog niet zo goed zijn in Engels even aan je moeder of vader vragen, weten zij het niet dan kan je natuurlijk altijd opa en oma bellen want die hebben van al de lezers natuurlijk de meeste levens ervaring!(wel mijn opa en oma natuurlijk maar die van de buiten de familie lezers mag ook!(weer aan het afdwalen!)))

Op de railway station bus kaartjes geregeld en een paar biertjes gekocht voor onderweg. Relaxt achterin gaan zitten opweg naar Hangzhou. Daar aangekomen een busje geregeld die ons voor 5 euro naar de andere kant van de stad zou brengen waar ons hostel was.
Hostel kosten per persoon 5 euro per nacht.
Dan denk dat is ook niet duur maar dan lever je wel aan luxe in! Als je wilt ervaren hoe ik die avond heb geslapen pak dan even je kussen van je bed! Heb je hem? Mooi ga nu dan even op de grond liggen! En? Licht dat lekker? Jullie liggen wel wat harder dan ik lag maar het scheelde niet veel, je kunt het best even de deur uit de deurpost halen dan krijg je een beter idee!(Trap de deurklink er af anders kan de deur niet plat liggen, open de deur zodat hij nergens meer achter kan blijven haken als je hem ophoog tilt en je hebt mijn bed! Hoe ligt het?)
Voordat wij echter naar bed gingen moesten wij 2 dingen doen, uitvinden waar die nare geur vandaan kwam en beslissen of wij hierdoor van kamer wilde wisselen en een biertje gaan drinken in de meest bekende club van Hangzhou.

Wij hebben besloten om de kamer te houden en zijn op pad gegaan. Jullie hebben natuurlijk geen idee hoelaat het ondertussen is in China, nou het was al 2 uur. Wij zoeken maar geen disco of kroeg was meer het bezoeken waard. Echt helemaal niks, andere westerlingen konden ons ook niet vertellen welke richting wij op moesten!
Zijn uiteindelijk beland in een restaurant. Wat bier en eten besteld.
Zitten lekker te genieten stopt er een Bentley Continental GT voor de deur (270.000 eurotjes uit het Topgear Magazine mede mogelijk gemaakt door mijn moeder voor het kopen mijn vader om het afleveren en KLM om mijn vader naar China te vliegen!)
Uit deze auto stap een dronken man en een vrouw. Kerel heeft zijn eigen vis bij zich en besteld nog het een en ander. (Onze wenk brouwen gaan omhoog.) Zo komen er nog veel meer dronken en rijken Chinese binnen waggelen. Onder tussen staan er voor de deur meer exoten dan er in Monaco rondrijden.

Beneden is het restaurantje maar heel erg klein en iedereen verdween naar boven. Wij dus even boven kijken. Boven kan iedereen zijn eigen ruimte krijgen en wij worden uitgenodigd om met 2 Chinese koppels wat te drinken. Lekker aan de Chinese rijste wijn gezeten en nog een biertje van ze gehad. Deze mensen waren echt te dronken voor worden maar dat maakt het wel vermakelijk!
Zijn nadat wij ons bier ophadden richting ons bedje gegaan.

De volgende dag stond het mooie meer op het menu. Het zou de meest romantische plek van China moeten zijn en de mooiste. Ik moet toegeven dat het zeker een heel erg mooie plek is rond het meer. Ziet er een beetje Frans riviera achtig uit. Erg gezellig.

Op het meer hebben wij een gezellig boottochtje gemaakt, hebben daarbij de drie palen gezien waar waxinelichtjes worden aangestoken tijdens het mooncake festival (weet je nog een paar maanden geleden op een dinsdag dat ik geen taxi kon krijgen naar de voetbal? Lees dan nog maar een keer alles goed door!)
Hierna zijn wij op een eiland beland dat een meertje had in het midden. Dit was zo special en de Jing en de Jang van deze plek steeg boven zichzelf uit. Alleen een beetje jammer dat de keizer het zelf heeft aan moeten leggen.
Er gaan trouwens de geruchten dat er een stier tevoorschijn komt als het meer droogvalt. De stier gaat dan punten proberen te scoren bij de keizer, waarvoor weet ik niet maar hij wil een goud voetje hebben bij de keizer denk ik. Deze stier is sinds het intreden van het communisme niet meer gezien. (mogen jullie raden wat het is, antwoorden kunnen gestuurd worden naar mail@christianschenk.nl, de winnaar krijgt een verrassing als ik terug ben in Nederland!)

Eenmaal aan wal hebben wij bij een theehuis een glaasje thee gedronken en zijn wij richting het zijdemuseum gegaan. Hier werd alles van de zijderoute in beeld gebracht.
Was natuurlijk heel erg interessant om te lezen maar echt nieuwe openbaringen heeft het niet veroorzaakt in mij goed geļnformeerde brein! (wat ben ik toch weer goed /schouderklopje)
Beneden hadden ze nog een aantal oude weefmachines in gebruik en dat is ook wel een vak apart geweest vroeger. Je moet dan goed op de lijntjes letten want anders gaat je hele patroon naar de maan. 2 mensen zijn er nodig om de grootste machines te bewerken en ze gaan met een snelheid die gelijk is aan een naaktslak te tegen de wind in geleid.

Na ons avontuur in het museum naar het oude centrum van de stad. Wij hadden alleen nog maar ontbeten en de klok sloeg toch echt alweer 6 uur dus wij konden wel het een en ander gebruiken.
Snel een heel erg leuke winkelstaat doorlopen die volhing met prularia waarmee je iedereen 30 seconde blij kan maken. Als je over de verrassingen het nieuwe heen bent moet je het een plaats gaan geven.

Aan het eind van de straat hadden wij de keuze uit Chinees of Ronald McDonald. Het is de mac geworden.
Na de mac de winkelstraat onveilig gemaakt en richting huis gegaan.
Eenmaal thuis ben ik keihard in slaap gevallen, volgende dag om 11 uur toch maar eens opgestaan en mijn vaders Tumi tas opgehaald van de reparateur.

Zondag avond heb ik de beste gebakken aardappeltjes ooit gemaakt en weer richting bed gegaan voor mijn stage.

Stage gaat allemaal perfect beetje met bedrijven bezig en beetje mezelf proberen bezig te houden. Ben alweer bijna klaar. Denk dat ik er 22 december een punt achter zet.

Merken jullie dat ik geen zin meer heb? Als je een beetje naar de tekst opbouw kijkt zie je het, kijk maar eens goed! Heb nog foto’s die ga ik morgen proberen te uploaden en dan spreek ik jullie allemaal snel weer!

Laterzzz ga slapen!


ik ben niet roland! ;) 
Wednesday, November 28, 2007, 09:54 PM
''Ik weet niet wat de oplossing wordt voor dit probleem, als iemand mij advies zou kunnen geven heel erg graag, wil namelijk niet 4 keer per reis mijn jas moeten uittrekken omdat het zweet over mijn lichaam heen gutst!''

kijk; wat je doet is heel simpel voordat je aar buiten stapt de kou in moet je alvast gaan warm lopen!
of je kan gewon in je vrijetijds kleding naar je werk gaan en je daar in de wc omkleden en je appen pakkie aantrekken!
of vier keer per reis je jas uit trekken :P

weer niet roland! 
Wednesday, November 28, 2007, 09:55 PM
je kan natuurlijk ook naakt gaan dan heb je altijd koud :D


Christian Schenk 
Thursday, November 29, 2007, 03:37 AM
Je weet toch wel dat ik aan de hand van het IP adres precies kan zien wie je bent!

Pownd! :P ROLFCOPTER

Daan 
Thursday, November 29, 2007, 07:31 PM
Gast jij word niet dronken omdat je alcoholist bent en inmiddels met biervaten moet gaan tellen.. :)
Echt alleen jij komt ook in die wazige situaties terecht met dronken mensen en nog meer drank :) Ik moet nogsteeds wennen en jij bent al volkomen pro.. Geeft niet dat je eerder terug wilt komen, heeft iedereen wel. Genoeg is genoeg. Nog even succes met je stage dan.

Ltr.

Christian Schenk 
Friday, November 30, 2007, 03:33 AM
Hoe bedoel je per vat, bier gaat hier per vrachtwagen!

Zane Pennington  
Thursday, November 13, 2008, 03:43 AM
5xl2mmvzaqviv3e1


XRumerTest  
Sunday, July 23, 2017, 03:51 AM
Hello. And Bye.

Comments 
Comments are not available for this entry.