10 september, terug uit Hong Kong 
Monday, September 10, 2007, 06:54 PM - China
Foto's 7 september
Foto's 8 september

Een visum regelen in China moet eigenlijk geen probleem zijn. Is het dat ik een F visum nodig om stage te kunnen lopen bij Expeditors International (EI). Een F visum is een business business visum. Op het moment dat ik naar Hong Kong vertrok had ik een vakantie visum en dat kan je alleen veranderen in een business visum als je in het buitenland bent. Waarom, als iemand het weet post dan even in de commentaren.

Om een lang verhaal kort te maken moest ik richting Hong Kong. Dit is het meest goedkoop als je naar Shenzhen vliegt en dan met de bus naar de grens.
Bij de grens moet je meerdere malen verschillende papieren invullen of je iets te declareren hebt of misschien een kippengriepje hebt. Heb ik allemaal niet en hoeft ook allemaal niet want ik was van plan om binnen 72 uur weer terug in China te zijn!
Eindelijk in Hong Kong (HK) aangekomen eerst even geld gepint, zelfde waarde als in China dus dat komt mooi uit! Is wel heel wat beter doordacht dit geld, met plastic erin en allemaal mooie ontwerpen denk ik dat menig geld vervalser HK links zal laten liggen.

Mijn hotel kamer was eigenlijk voor die 2 nachten helemaal goed. Als je binnenkwam stond je op je bed , kast, kamer en badkamer en kon je op de wc zitten. Het was ook weer een verademing dat ik de mensen op TV kon begrijpen!
Ik was die dag om 7 uur opgestaan en was pas om 5 uur in mijn hotel kamer.
Ik zat in het Kowloon district waar nog veel winkels en dingen te doen zijn!

S'avonds heb ik eerst even die winkelstraten doorlopen en had gelezen in mijn eenzame wereld (lonely planet) dat er een mooie licht show te zien was met muziek vanaf HK island.
Alle de gebouwen aan de baai werden zoieso al verlicht maar nu gingen ze aan en uit op de beat van de muziek en werden er schijnwerpers in de lucht geschenen.
Was heel erg leuk om te zien!

Ik had het die avond eigenlijk wel een beetje gehad om 10 uur en ben lekker naar mijn hotelkamer gegaan en heb de mighty Hulk gekeken in het Engels!

Maandag ben ik als eerste naar het visum bureau gegaan. Ik had gelezen dat het druk zou zijn maar wat ik daar tegen kwam had ik nooit kunnen voorstellen.
Ik had nummer 200 en ik kwam binnen toen nummer 10 geholpen werd. Dat het lang wachten zou worden had ik verwacht maar 3 en een half uur vond ik toch een beetje lang. Had mijn psp en mp3 speler bij mij dus dat was niet zo heel erg maar ik had mijn tijd beter kunnen spenderen.
Toen ik eenmaal bij de balie stond kon ze mij ook maar een visum geven voor 1 maand, ik ging voor 4 maanden en deze kille-middelleeftijd-irritante en hoogst onvriendelijke dame achter die meter glas was niet te verstaan en niet te begrijpen. Ik had al meerdere mensen bij dat loket gezien die helemaal uit hun dak gingen maar ik dacht dat het aan hun zou liggen. Was dus niet zo. Na enige discussie heb ik maar genoegen genomen met 1 maand want die ijzere tang was voor geen millimeter medewerkend!

Nu weer HK island opgegaan, de leuke houten trammetjes gezien en richting de Peak gegaan. Je hebt er een mooi uitzicht over heel HK . Heb er wat foto's gemaakt en ben terug naar beneden gegaan.
Beneden ben ik opzoek gegaan naar de langste roltrap in de wereld. Had mij heel erg mooie dingen voorgesteld maar 50 roltrappen die allemaal op zijn minst 5 meter van elkaar lagen niet. Het was wel heel erg cool om te zien hoe die dingen door de stad heel slingerde. Ik moet ook toegeven dat ik het eind niet omhoog had willen lopen!

Na mijn rollenspel met de roltrap ben ik weer richting mijn veredelde bezemkast gegaan en heb even de zware spullen zoals mijn eenzame wereld uit mijn tas gegooid en ben opzoek gegaan naar goedkope electronica. De buit is uiteindelijke een SD kaart 2gb voor 16 euro en een nieuwe koptelefoon/oortjes. Mijn oude en vertrouwde Philips koptelefoon heet het begeven.
Ik moet mij nog steeds bij Philips opgeven als testpersoon want dat zou een hele boel in de kosten schelen van die koptelefoons.
De nieuwe waren trouwens 12 euro dus dat was ook een koopje!
Heb nog naar een Playstation 3 staan kijken. Een goed pakket hier kost je 400 euro, in Nederland al snel 600 euro. Begrijp je ook meteen waarom iedereen die dingen importeerd uit HK.

Hierna weer lekker de bezemkast ingedoken om te gaan slapen en mij voortebereiden op een dag waarop ik opnieuw het Chinese vasteland zou gaan verkennen!

-Wat mij trouwens opviel in HK is de hoeveelheid sport auto's die helemaal getuned zijn, zelfs de familie auto heeft lichtmetaal en een spoiler plus een sport uitlaat.
-Ook rijd iedereen links, daar kom je pas achter als je opeens een taxi van heel dicht bij ziet naderen!
-Ook is iedereen hier netjes, weinig vuil op straat.
-Wordt elke vierkante centimeter benut om op te wonen.
-Zijn de rijke mensen hier de Engelse.
-Hebt er een lekkerder zee klimaat dan in Shanghai.
-Ik kan niet langer de uiteinde van de metro zien.
-Mensen zijn behulpzaam en spreken Engels.
-China moet nog veel leren.

Visum ophalen was geen enkel probleem en ik ben daarna nog even wezen rondkijken of ik nog leuke dingen zag om aan te schaffen. Kwam in een winkel Nike Air Max Classics in het zwart tegen maar die kosten nog 100 euro en de rest was allemaal niet zo aantrekkelijk. Ook waren er veel dingen de zelfde prijs als in China.

De grens oversteken naar Shenzhen was heel wat makkelijker dan andersom, wat eigenlijk heel erg raar is aangezien ik voor de Chinese een bedreiging ben, steel hun werk en ben in hun werk veel beter.

De bus terug vinden was wat lastiger en na 1 uurtje zoeken en van hut naar her gestuurd te zijn heb ik de taxi gepakt naar het vliegveld.

Nu zit ik lekker bij EI en ben Nederlandse bedrijven aan het zoeken voor mijn sales vaardigheden. Zal met hulp van mijn Franse collega ze proberen te overtuigen dat ze EI moeten gebruiken zodat ze minder tijd kwijt zijn aan die rompslop bij de grens hier.

In Nederland hoeven ze niet te weten wat er het land uitgaat, hier moet je zelfs een vergunning hebben voor het stof dat in de container zit.
Als je import zending niet vergezeld gaat met 16 documenten waar allemaal een andere stempel op staat gaat het hele feest niet door tot je alles in orde hebt.
Export is makkelijker dan heb je maar 6 documenten nodig met stempeltjes!

Ik vraag mij af hoelang ze al die kopietjes van die documenten bewaren, je zal na 10 jaar maar even in dat ene jaar een Bill of Leading moeten gaan zoeken van EI!

Nu ga ik lekker slapen, ik heb jullie allemaal weer op de hoogte gebracht van mijn avonturen.

Laat even een comment achter want dan kan ik op mijn stage interessanten dingen lezen!

Doei!

barry ruigrok 
Monday, September 10, 2007, 10:12 PM
wat een gekut allemaal om daar een beetje te kunnen stage lopen zeg niks voor mij haha ik ben blij dat ik gewoon in nederland zit :P


Christian Schenk 
Tuesday, September 11, 2007, 04:36 AM
Het blijven communisten!

janny 
Tuesday, September 11, 2007, 06:57 PM
betekent t dat je over mnd weer moet???voor visum???
maare hoe is het op je stage?
wat moet je doen?
daar lees ik niks over......:( :- :- ;)

dikke kus

Christian Schenk 
Wednesday, September 12, 2007, 03:40 AM
de volgende keer weer, anders werdt het verhaal zo lang!

Daan 
Sunday, September 16, 2007, 10:54 AM
Jaja, ik heb ook ff tijd om te lezen. moet over een kwartier weer voorbereiden om de poort uit te gaan maar goed.
Fijn zo, elke maand ff heen en weer voor een visum :S Vergeet dan niet ff naar phillips.nl te gaan om alvast een proefpersoon plaats te reserveren ;)

Ltr, Daan.

Kedetack  
Tuesday, September 29, 2009, 03:24 AM
TEHRAN, Iran – Iran said it successfully test-fired the longest-range missiles free Soma sildenafil citrate in its arsenal on Monday, weapons accomplished of carrying a warhead and splendid Israel, U.S. military bases in the Middle East, and parts of Europe.

outfimb  
Tuesday, September 29, 2009, 05:01 AM
TEHRAN, Iran – Iran said it successfully test-fired the longest-range missiles find Soma online in its arsenal on Monday, weapons accomplished of carrying a warhead and stupendous Israel, U.S. military bases in the Mesial East, and parts of Europe.

EffipDob  
Tuesday, September 29, 2009, 08:56 AM
TEHRAN, Iran – Iran said it successfully test-fired the longest-range missiles Soma canada pharmacies in its arsenal on Monday, weapons skilful of carrying a warhead and splendid Israel, U.S. military bases in the Middle East, and parts of Europe.

payopyilk  
Wednesday, September 30, 2009, 01:00 AM
PAGO PAGO, American Samoa – A powerful 8.3-magnitude earthquake struck in the South Pacific between Samoa and American Samoa buy cialis approximately dawn Tuesday, sending terrified residents fleeing an eye to higher territory as a tsunami swept ashore, flattening at least one village. There were no reflex reports of fatalities.

XRumerTest  
Sunday, July 23, 2017, 12:08 PM
Hello. And Bye.

Comments 
Comments are not available for this entry.