5 Augustus 
Sunday, August 5, 2007, 01:29 PM - China
Dit is mijn laatste volle dag in Beijing, morgen vertrek ik richting Shanghai om daar stage te gaan lopen.

Vandaag heb ik helaas Debbie op het vliegtuig moeten zetten naar Nederland, wij hebben samen een fantastische tijd gehad en het waren 3 mooie weken. Jammer dat de tijd zo snel gaat. Wij hebben heel erg veel van Beijing kunnen zien gelukkig en alles gedaan wat wij wilde doen.
Ik zal even beginnen waar Debbie de vorige keer gestopt was. Was misschien een beetje een kort stukje maar er was niet genoeg tijd om alles te kunnen doen wat wij wilde doen!

Maandag
Debbie voelde zich nog steeds niet helemaal oke met haar buik helaas, hadden gehoopt dat het over zou zijn maar het mocht niet baten. In de namiddag besloten wij om toch maar wat te gaan doen.
Een Hutong tour met een riksja. Ik opgezocht waar wij heen moesten en in een taxi gestapt.
Onderweg stonden wij in een file voor een ongeluk en zagen de lucht boven ons veranderen van blauw tot zwart. Een riksja ritje zat er niet in.
maar shoppen. Wij waren vlak bij Wangfujing dus dat kwam mooi uit want daar staan veel winkel centra.
Daar hebben Debbie en ik lekker rond geneusd tussen alle prullaria en souvenirs. Heb een rode pot gevonden die maar 50.000 euro koste en er waren ook potten aanwezig waar je in Nederland een villa mee koopt. Ongelofelijk maar indrukwekkend.
In de Lonely Planet lazen wij dat het ophalen van de vlag een hele ceremonie is. Wij 2 poncho's gekocht en richting het rode plein gelopen. Daar aangekomen allemaal Chinezen die foto's van de vlag aan het maken zijn en rustig staan te wachten tot de ceremonie begint.
De ceremonie viel een beetje tegen, er kwamen 10 mannen voorbij, de vlag ging naar beneden en iedereen liep weg! Was dat even indrukwekkend!

Dinsdag
Wij hadden vroeg de wekken gezet maar voordat wij echt aan de gang waren was het zo een paar uur verder. Wij hadden gepland om naar het Summer Palace te gaan. Eerst even wachten tot Debbie haar buik het eten verwerkt had en toen zij wij richting het Palace gegaan.
Het was helemaal niet zoals ik mij kon herinneren. Ik herinnerde alleen een hele lange gang met water er om heen. Niet een hoge berg met tempels erop en verkleed kamers zo groot als kastelen.
Allemaal heel erg indrukwekkend, vooral de tempel die aan de buitenkant helemaal versierd was in boeddha's.
Debbie en ik waren helemaal doorweekt van het zweet voordat wij boven waren en dat bleef zo maar doorgaan helaas, het was erg lekker weer maar niet echt makkelijk met de drukkende sfeer.
Hebben in een tea-house lekker thee gedronken en genoten van het uitzicht terwijl het buiten een beetje miezerde.
Wij hebben de hele palace gezien maar waren het tegen 5 uur helemaal zat en zijn richting huis gegaan.
Debbie wilde graag bij een Italiaan eten, zou beter voor haar buik zijn. Wij hadden er 1tje uitgezocht maar die was zo duur dat wij eindigde bij een Mexicaan.
Hier waren een groep Argentijnen een verjaardag aan het vieren, gepaard met taart en een Pinjata die stuk geslagen moest worden. Erg vermakelijk om te zien. Debbie heeft zitten genieten. De volgende reis gaat als het aan Debbie ligt naar Zuid-Amerika!

Woensdag
Na de lekkere maaltijd van dinsdag had Debbie's systeem een paar problemen om alles goed te laten verlopen, geen groot probleem maar wij waren zo wel weer langzaam op gang.
De eerste bestemming was de Lama Tempel. Lijkt veel op het Pavilion alleen het is mooier onderhouden en daardoor veel kleurrijker dan de Pavilion. Hier word elke boeddha aanbid die ergens voor staat. Allemaal heel erg mooi om te zien. Vroeger hebben de monniken hier gestudeerd en hier is een paar honderd jaar geleden een nieuwe boeddhistische stroming ontstaan. Een heel erg mooie tempel om gezien te hebben.
Hierna hadden wij nog wel zin om iets anders te willen doen, wij zijn toen vertrokken richting de Drum tower.
Voor de trouwen lezers met een goed geheugen, hier ben ik al eens een keer geweest en je had er een erg mooi uitzicht.
Ik heb Debbie boven op de toren mooi kunnen uitleggen hoe BJ eruit ziet aangezien je aardig in het midden van de stad staat.
Nadat wij de drums hadden horen spelen hebben wij een Hutong tour gedaan, hebben de oude huizen van belangrijke mensen gezien en hoe een oude courtyard eruit ziet met oude spullen van de mensen die er vroeger woonde.
Uiteindelijk zijn wij afgezet bij het Houhai park en hebben er een rondje omheen gelopen en wat gedronken op het dak terras.
Wij wilde al een paar dagen naar Beihai park maar het kwam er elke keer niet van. Nu wij toch in de buurt waren hebben wij ook even door het Beihai park gelopen. Ook hier staan allemaal tempels en andere aanbid dingen voor elk soort geloof ongeveer. In het midden staat een groot soort klok voor de komst van de paus een paar decennia geleden.

Donderdag
De avond dat wij terug kwamen van de ceremonie van de vlag naar benden halen heb ik via de China Culture Club een excursie geboekt voor de muur en de Ming tombes. Wij zouden dan naar het zelfde stuk muur gaan als ik met school ben geweest en naar de tombes waar oude keizers begraven lagen.
Wij lekker vroeg opgestaan, hadden de avond van tevoren alles al voorbereid dus het was douchen aankleden wegwezen maar wij presteerde het toch om eigenlijk te laat te zijn.
Gezien het verkeer mee zat hebben wij vrij snel de plaats van bestemming kunnen vinden.
Met de bus anderhalf uur rijden. Is altijd leuk om het binnenland te zien en ook dit keer weer!
Eenmaal aangekomen wordt je belaagd door verkopers met van alles en nog wat. Als je tegen de ene zegt dat je geen shirt wil staat er 1 achter om je een shirt te verkopen!

Bij de ingang hadden wij een keuze, een heel belangrijke keuze, een keuze die ons voor de rest van de dag zou kunnen achtervolgen, het was 1 van die keuzes die je voor de rest van je leven blijven achtervolgen!

De trap of de lift. Debbie zei heel moedig de trap want ik ben hier gekomen om de muur te beklimmen en dat zullen wij doen. Het werd dus de trap.
Was heel erg lange trap met heel veel treden aangezien wij 500 meter ophoog moesten klimmen. Om de 50 meter stond een bordje dat je er eigenlijk nog niet was en verder moest, heel erg leuk.
Onderweg een goede foto kunnen maken van de krekels die hier zitten en een herrie maken samen. Ze zijn ongeveer zo groot als een klein potje zout en maken een takken herrie, als ik tijd heb zal ik de filmpjes op Youtube zetten.
Helemaal doorweekt op de muur aangekomen door het zweet zijn wij naar het westen gelopen omdat ik het oosten al had gezien.
Het is een erg mooi stukje muur en wij hebben weer allemaal foto's zitten maken en je kan (helaas niet zo goed) op de foto's zien hoe de muur over de bergrug loopt.
Na een half uur op de muur gelopen te hebben kwamen wij aan bij de stoeltjeslift die wij maar naar benden genomen hebben om tijd te winnen en droog in de bus te kunnen gaan zitten.

Op naar de lunch, echt Chinees maar heel erg lekker, er was rekening gehouden met het feit dat wij geen Chinezen zijn!

Richting de Ming Tombes. Het heet Ming omdat het in het Ming dynastie is gemaakt en al de keizers er liggen van het Ming dynastie. Totaal liggen er 13 van die gasten die allemaal keizer zijn geweest en een graftombe hebben.
Volgens het geloof moet de tombes in het noorden beschermd worden door bergen en in en zuiden moeten ze een vrije doorgang hebben richting de zee. De plek van de tombes is daarom in een soort vallei en heel erg mooie ligging.
De weg naar de tombes is heel erg lang met aan beide kanten van de weg stenen beesten die of staan of zitten en zo wacht houden op het tombe gebied. Vroeger was het hele gebied een no-go area voor al de Chinezen en daar stond de dood straf op.

De tombe die wij bezochten was van de laatste keizer geweest en was er rond 1600 erin gezet. Samen met zijn 2 vrouwen. Zag er allemaal erg indrukwekkend uit, ik had alleen verwacht dat het er mooier zou uitzien en meer versiersels. Het was allemaal heel erg leeg.
Zijn nog naar het museum gegaan en daar liggen al de stukken die ze gevonden hebben in de tombes met allemaal goud en jade enzo. De overige tombes zijn allemaal niet opengemaakt omdat ze nog even willen wachten tot de technologie vergenoeg is om het goed te kunnen onderhouden zoals het was.

s'avonds hebben wij eindelijk weer bij de Arabier gegeten, dit hebben wij een aantal keer geprobeerd met mijn ouders maar het mocht niet baten want het restaurant was elke keer dicht.

Vrijdag
Deze dag moesten wij naar de Verboden stad. Debbie voelde zich nog niet helemaal goed maar wij zijn er toch voor gegaan. Wij hadden een taxi chauffeur die niet wist hoe hij naar de Verboden stad moest rijden.
Eenmaal daar aangekomen eerst een galerij bekeken die er netjes uitzag. Debbie heeft nog zitten twijfelen om iets te kopen.
De Verboden stad viel een beetje tegen, stond veel in stellages. Allemaal renovaties voor de Olympische spelen. Ook werden Debbie en ik een beetje moe van al die duwen de Chinezen. Wij hebben toen snel alles bekeken en zijn naar Bocata Bocata gegaan bij Sanlitun. Hebben daar een heel erg lekker broodje gegeten en zijn daarna naar huis gegaan.
Wij moesten ons opmaken voor een Kung-fu show. Dit bleek een heel erg leuke show te zijn met heel veel spektakel en heel erg groot. Het podium leek elke scene steeds maar groter te worden!
Hierna hadden wij afgesproken met Frank en zijn vriendin om te gaan stappen. Dit ging echter niet door helaas omdat ook Frank zijn vriendin niet helemaal lekker was.
Debbie en ik hebben lekker iets gegeten bij Annie's en zijn daarna naar Suzie Wong gegaan.
Hier was een FHM feestje aan de gang dus er werden overal foto's gemaakt en het was erg gezellig.

Zaterdag
Debbie haar laatste dag in China. Wij hebben lekker een beetje uitgeslapen en zijn met de fiets gaan shoppen voor souvenirs. Eerst even richting de Carrefour, terug naar huis en op naar het treinstation. Ik had namelijk nog een kaartje nodig voor mijn treinreis maandag richting Shanghai. 50 euro voor een rit van 1500 kilometer en lekker in een eigen cabine.
Hierna eerst even naar de Starbucks want dat zouden wij nog even doen voordat Debbie zou vertrekken.
Daarna naar Chaoyang market geweest, Yashow geweest en allemaal souvenirs gekocht voor het thuisfront.
Hierna wilde wij gaan eten, zaten eigenlijk aan Alameda te denken maar dat is niet doorgegaan omdat er niks lekkers op de kaart stond.
Debbie zou trakteren en het was haar laatste dag dus wij zouden een romantisch en lekker diner hebben. UIteindelijk is het het Tapas restaurant geworden en wij hebben heerlijk gegeten!

Zondag
Debbie helemaal ingepakt en klaargemaakt voor het vliegtuig. Zijn lekker richting het vliegveld gegaan en hebben Debbie in gecheckt. Eigenlijk mag ik niet verder dan de ingang van de incheckbalie maar ik ben er toch gekomen.
Debbie haar vlucht had wederom vertraging dus wij hebben nog iets gedronken samen en afscheid genomen. Nu zie ik haar in het echt pas weer in december. Hopelijk kunnen wij dan een beetje gaan rondreizen hier in de buurt!

Maandag
Vandaag vertrek in naar Shanghai met de trein om 19.38. Heb het Holiday Inn Express geboekt voor 25 euro de nacht en ga op bezoek bij 2 stage bedrijven.

Hoe het allemaal gaat aflopen krijgen jullie nog allemaal te lezen. Nu ga ik verder mijn koffers pakken en mij opmaken om te verhuizen.

Wij hebben natuurlijk weer het een en ander aan foto's gemaakt, ik heb ze een beetje in stukjes verdeeld dus hier zijn ze!
Penglai Pavilion
Summer Palace
Chinese Muur en Ming Tombes
Verboden Stad
Lama Tempel

Christian Schenk 
Monday, August 6, 2007, 05:34 AM
Verhaaltje afgemaakt en aangevuld plus de foto links erbij gezet, veel lees plezier.

De volgende update zal denk even op zich wachten ivm de verhuizing!

janny 
Monday, August 6, 2007, 05:20 PM
nou kanjer sterkte in shanghai met je gesprekken :)
en hopen dat een van de twee het wordt dan op zoek naar een huisje ;)
deb is weer thuis en zal goed op der passen. :)
leuk stuk weer om te lezen.
kissssss :P

janny 
Wednesday, August 8, 2007, 06:36 PM
gefeliciteerd kanjer met je stage plek.
nu aan t werk en aftellen .
dikke kusssssssssssssssss :) :- ;)

Christian Schenk 
Thursday, August 9, 2007, 12:47 PM
Ik moet elke keer aan stroopwaffels denken als je Kanjer schrijft, ga er meteen 1 pakken maar bedankt voor de felicitaties!

Comments 
Comments are not available for this entry.