17 juli, Guess who is here!?! 
Tuesday, July 17, 2007, 12:07 PM - China
Foto's 5 juli!
Foto's 17 juli!


Zozo, Debbie is eindelijk aangekomen in Beijing. Ze zou vrijdag vertrekken met China Southern maar dat ging niet helemaal zoals het geplant moest zijn. Dit gaat Debbie straks allemaal vertellen in haar eigen stukje!

Ik ben afgelopen week bezig geweest met stage's zoeken. Heb nog een goed contact gekregen via mijn schoonvader (Joop). Heb met die meneer gemaild en hoop nu dat het wat wordt, voor de rest is mijn CV bij bedrijven in het archief gegaan en ben ik vaak afgewezen!

Afgelopen week heb ik ook mijn nieuwe laptop helemaal in orde gemaakt ik kan nu weer alles doen in het engels of het nederlands. Het is alleen jammer dat ik geen Chinees meer kan lezen met deze windows XP!

Aanstaande vrijdag arriveren mijn moeder en broertjes, mijn vader komt ons s'avond vergezellen in Beijing en dan gaan wij gezellig samen dingen doen!
Roland en Olaf zullen op een mooi Inpex luchtbed slapen wat maar 10 euro kost, probeer dat maar eens in Nederland!

Nu ben ik aardig door mij verhalen heen en ga ik het keyboard aan Debbie geven, gaan nog even foto's uploaden dus verwacht een linkje onder de text!

Debbie:
Hallo allemaal!

Na een vertraging van ongeveer 28 uur eindelijk in China!!! Door technische problemen was mn toestel op het moment dat ik zou vertrekken (en dus ook helemaal ingecheckt was etc) nog in China!!!! Dat wisten ze natuurlijk al minimaal 10 uur, maar ze vonden het toch nodig ons te laten komen. Toen naar huis gegaan en daar geslapen. Volgende dag veel gebeld met airlines en Schiphol. Uiteindelijk met mn moeder naar Schiphol om daar bij balie meer info te verkrijgen. Van balie naar balie en uiteindelijk vouchers gekregen voor van der Valk hotel, ook om te eten. De vlucht verwachtten ze toen om 22.00. Lekker in het hotel gechilled met mn mams, gedouched en gegeten. Op tijd opnieuw door douane, nog even frikadellen voor Chris gekocht en wederom naar de gate. Het was inmiddels al weer 22.00 en een mannetje kwam doodleuk vertellen dat we nu nog moesten wachten op de catering! Dik anderhalf uur later zat ik in het vliegtuig (heel riant trouwens) en rond 24.00 in de lucht.. hehe.. pak van mn hart!

Prima vlucht gehad en vol spanning in China aangekomen! Chris stond aan het eind van de ontmoetingsplek! Heel apart om m weer te zien! Het leek aan de ene kant inderdaad wel 5 maanden geleden, maar aan de andere kant maar 1 dag dat we elkaar niet gezien hadden.

Ondanks dat we vrij regelmatig contact hadden, hadden we elkaar alsnog veel te vertellen. Aangekomen in zn appartement even opgefrist en de stad in gegaan. Wat een ranzige bedoeling hier! Bleh! De lucht is grauw en soort mistig...Iedereen rochelt.. Kleine kindertjes lopen in kleren met een open kruis, zodat ze zomaar overal kunnen plassen en poepen als ze moeten! Toen ik zo een mannetje zag lopen zei ik 'hey, een scheur in zn broek', maar dat blijkt dus zo te horen.... En veel Chineze zitten gewoon overal te hurken... haha.. cultuurshock! ;)

Ik heb voor het eerst geloof ik in mn leven een echte zeester en zeepaard gezien, o en ook een schorpioen.. Maar alleen zaten ze allemaal op een stokje geregen, als een soort van sate! Dat verkopen ze hier en mensen eten dat gewoon! Ik kijk mn ogen uit! Overal verkeer, overal fietstaxi's en overal rochelende chinezen!

Gister hebben we gefietst, ook een hele belevenis op zich! Veel gezien, veel gezweet en veel gelachen! We zijn langs verschillende bekende dingen gekomen, zoals de Verboden Stad, het Rode plein, een soort Arc de Triompf, maar dan Chinees. We hebben aan het eind van de dag gewinkeld bij een groot centrum. Heel westers. Leuke shirtjes gezien, maar maat L ziet er uit als maat XS, dus dat wordt denk ik niks..

Gister avond bij Chris thuis frikandellen gegeten met gebakken aardappels en sla! Heel lekker, vooral Chris heeft genoten van de frikandellen! Nog (heel fout) Slachtnacht gekeken en toen naar bed gegaan.

Vanmorgen uitgeslapen en afgewassen van gister avond. Hierna naar een markt geweest. Veel leuke winkeltjes bekeken, thee gekocht, thee geproefd en nog even mn moeder aan de foon gehad. Hierna zijn we naar de ondergrondse stad van Beijing geweest. Heel bijzonder en vooral heeeeeeel koud! Deze stad is ongeveer 30 jaar geleden gebouwd voor het geval van een nuclaire aanval. Allemaal tunnels en gangen. We werden door een engels sprekende Chinees rondgeleid. Een leuke tocht, van maar liefst 20 mintuen. Toen weer naar het hete oppervlak gekomen en naar huis gegaan. We waren al best gaar van de hitte, dus nu even chillen in huis. Straks uit eten met Tabriz en You Zheng.

Morgen vroeg op en dan naar de dierentuin en/of aquarium.

We houden jullie op de hoogte van de avonturen van Fuyong Chris en Fuyong Debbie!
Misschien dat hier in de tijd dat ik er ben ook nog Harry Potter (Fuyong Harry) in de bios is, dan gaan we daar nog heen!

Kus Christian en Debbie

Martijn  
Tuesday, July 17, 2007, 08:01 PM
Helemaal leuk om te horen dat jullie eindelijk weer samen zijn.... Werd wel een beetje tijd nietwaar... 5 maanden... Ik heb t gevoel dat Chris er al 2 weken zit ofzo.. Time flies, alleen dan meestal met een beetje minder vertraging dan jou Debster...

janny 
Tuesday, July 17, 2007, 09:52 PM
he deb was me een vertraging wel he"!!!
maar we hebben wel gelachen toch??
meissie geniet van alles wat jullie beleven.
want voor je weet ben je weer terug.

vond t wel ff leuk je te spreken.
dikke kus en je weet (IK HOU VAN GOUD) :):):):):) :)

Christian Schenk 
Thursday, July 19, 2007, 03:33 PM
OOoppss geen links gezet nog, komt eraan!

TNX martijn voor het shirt, stuur je nog een foto!

Daan 
Thursday, July 19, 2007, 07:30 PM
Nou ja, dat pissen en poepen op straat scheelt niet zo veel als met hier.. alleen hier blijft het liggen ;)
Mis alleen het samenzijn, maar dat gooi je niet op straat uiteraard :D
Nog veel plezier in dat gekke buurland en geniet er van.

Ltr, Daan.

Comments 
Comments are not available for this entry.